homik Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 kupowalem glocka w wrzesniu 2006 i tez mam ten plastik na gearboxie takze noah mial do czynienia z jakims felernym egzemplarzem. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 A ja mam pytanie co do tych baterii jeszcze . Nie chce mi się szarpać z tą chińską baterią i zastanawiam się czy bateria Tokyo marui od Mp7A1 by może podeszła. Oto linkhttp://www.machinegun.pl/sklep/product_info.php?cPath=51_135&products_id=1394 Wygląda podobnie sam nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 niepasuje Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Minęło już trochę czasu od premiery, więc- Jak z zasięgiem i celnością? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Dzis na strzelance zachowywał się dorze! 20 m trtafia się bez problemu?? Tylko batka na mrozie wysiada po 300 BB Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 A jak sytuacja wygląd na dystansie 30-35m? Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 W niedziele rozdziwicze swoją 18c na strzelance to napisze :-) Proszę używać polskich znaków. O wiele przyjemniej się czyta. CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 w moim przypadku udalo mi sie ostatnio zciagnac przeciwnika z okolo 15-20m (lezacego) przy troche wietrznej pogodzie uzywajac 5-6 kulek... mysle ze dluzsza seria jestes w stanie trafic wroga na 25m gram glownie w lesie i ta replika jest niezbyt skuteczna z racji swojej mocy... mozna trafic przeciwnika ktory nie spodziewa sie trafienia i nie zrobi nam matrixa... no ale jak wspominalem ja uzywam tej repliki jako "broni ostatniej szansy" kiedy juz zuzyje wszystkie midy do m4... Polskie znaki gdzie ? CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Brat wlasnie dzis odpakowal swojego od gunfire, mojego kupilem we wrzesniu zaraz po premierze na taiwangunie. Zmiany zewnetrzne - brata ma biale znaki na przyrzadch celowniczych, moj nie ma. Lufa u brata nie wystaje tak bardzo Wewnetrzne - bateria brata ma 450 mah, moja 500 Dziala podobnie, nie mierzylem jeszcze fps, choc jak testowalismy na kartkach moj mial jakby minimalnie wieksza przebijalnosc - ale moze to tylko zludzenie. Aha, prawdziwy miod dla uszu jak strzelasz naraz z obu i odglosy autofire nakladaja sie na siebie. Ekstaza :) Tylko czekac na koniec sesji :) Student a nie wie, że trzeba polskich znaków używać ? Jak ty magisterkę napiszesz... CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 I jak ThePesH, Klocek ma za sobą "pierwszy raz", i jak się spisuje na śniegu? Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 niestety bateria na zimnie bardzo szybko siada - moja... jak bylo cieplo dalo sie wystrzelic i 600bbs na jednej... a polskich literek niestety na moim hpc nie ma - lacze sie przez wifi i VNC z moim PCtem i pisze z nec'a mobile pro 780. jak mi Chemik napiszesz dobra obsluge pl literek to bede ich uzywal. Dzieki z gory. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Ja miałem kosmiczne szczęście i mojego udało mi się wygrać w niedawnym konkursie na Taiwangunie :D Dzisiaj przeszedł swój test bojowy, bo strzelanie po domu czy przez okno to żadna frajda. Zatem do rzeczy: AEPa otrzymałem w czwartek, zapakowanego typowo w stylu "Krakmańskim" czyli tak pancernie że nic tego nie ruszy. Jak zawsze wielki + za pakowanie. w zestawie były kulki, speedloader, ładowarka, wycior, bateria, replika i papierki. standard. A teraz uwagi odnośnie baterii: moja to 500mAh, dokładne oznaczenia CM Ni-MH 2/3NP 500mAh 7.2V ładowałem ją póki co 2,5 raza [0,5 ponieważ doładowywałem przed strzelaniem tylko :)] nie mam problemów z wyciekami póki co i mam nadzieję, że ich miał nie będę :), za 1szym razem baterię ładowałem ok 3h, do momentu aż zrobiła się ciepła i za każdym razem ładuję do momentu, kiedy jej temperatura robi się wyraźnie wyższa. Przemieliła jakoś 500 kulek, z czego 300 na zimnie, spadku ROF czy innych nieprzyjemności nie zauważyłem. Selektor ognia: póki co pracuje jak marzenie :D nie ma problemów z podwójnymi strzałami przy przełączaniu trybów czy coś. Po prostu działa jak należy i bez niespodzianek. Za to waga pozytywnie zaskakuje :D dzisiaj się śmiałem, bo miałem większy zasięg, niż kumpel z m14 Karta bez HU [zamarzło mu a potem się jeszcze podarło [?]]. co prawda kulki lecą wolno, ale daleko :) jako boczna się sprawdza idealnie... gdyby tylko magi były grubsze... póki co 100% pozytyw. pozdrawiam Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 (edited) U mnie spadek rofa na mrozie był zauważalny o jakieś 1 kulke na sekunde! To dużo! Ale zasięg nie spadł! Pojechałem ak-47 cymy z 20 metrów i to wywalając 10BB. <lol>:) CO?? Edited January 29, 2007 by Apollyon Quote Link to post Share on other sites
gobello Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Dziś przyszedł mi klocek z tematu, ładowałem batkę dokładnie 2,5h po czym coś się z niej wylało :/ Przez przypadek poparzyłem sobie tym kwasem paluchy, wysuszyłem batkę, zdrapałem resztki i wsadziłem do giwery - działa jak ta lala ;] Przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat repliki - wykonanie naprawdę ładne, strzela świetnie, ale nie nosi zbyt daleko (na oko jakieś 20m). Na plus zaliczam staranne wykonanie (metalowe bebechy, mosiężna lufa) oraz regulowany hop-up (działa doskonale!), na minus - "lejącą się" baterię ;) i brzydkie magazynki (dobrze że przynajmniej w pełni metalowe). Za tą kasę to świetny wybór, już wyobrażam sobie jak to musi kosić w CQB :) Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 U mnie spadek rofa na mrozie był zauważalny o jakieś 1 kulke na sekunde! To dużo! Ale zasięg nie spadł! Pojechałem ak-47 cymy z 20 metrów i to wywalając 10BB. <lol>:) CO?? Koledze chodziło chyba o to, że on (z Glockiem) vs ktoś (z AK CYMY), dystans 20 mertów, 10 kulek wystrzelonych i Glock Kałasza "zastrzelił" ;) Co nie zmienia faktu, że trochę dziecinnie to napisane, bo można i ze springa pojechać AEGa 500+ fps na dystansie 20 metrów odpowiednio go zachodząć. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Idąc na szturm i robiąc matrixa! Sorki że tamto było po polskiemu ale pisł to młodszy kuzyn! Pozdrawiam! Jutro fotki jak wyglada Glock z hicapem:) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 (edited) z dlugim magiem Edited January 31, 2007 by Superrzuf Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 (edited) A jak jest z wygodą? Bo wygląd jak dla mnie paskudny... Nie jest za ciężkie? Nie zawadza? Jak jest z noszeniem w kaburze z takim wynalazkiem? Edited February 1, 2007 by _domino Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 w kaburze zalezy gdzie i jak... raczej ciezko - wygodne to to nie jest. Maga tego uzywam jesli glowna siadzie zupelnie, a tak to tylko zwykly mag. Sam mag jest full-plastik, wiec jest raczej lekki (bedzie mial podobna lub mniejsza wage od oryginalnego malego maga) no i wyglada paskudnie :) Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Krotka recenzja: Pistolet bardzo dobry ! Po wyjeciu z opakowanie od razu zrobil na mnie wrazenie dobrym wykonaniem , co prawda trademarkow brak ale wyglda i waga bardzo dobre . Co do strzelania ... Tu jestem naprawde pod wrazeniem ,strzela o niebo lepiej niz moja sprezynowa MP5sd6 tam gdzie kulka ze sprezyny zaczyna opadac tam glock dalej jest celny.. wiadomo ze energia strzalu nie jest powalajaca ale wystarcza... no i opcja strzelania seria to jest to :D Ogolnie wielki plus :D pozdro Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Energia strzalu nie zawsze wystarcza, jak strzelalem ogniem pojedynczym to znajomi ubrani grubo czasem nie czuli trafien. Nie posadzam ich o przekrety, sprawdzilem na sobie ze to mozliwe. Polecam dlugie serie :) Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Tak , zgadzam sie z przedmowca , energia raczej mala ,trzeba strzelac tam gdzie nie ma pancerza .Ciekaw jestem jak oni to zrobili ze kulka z prawie zadna energia moze przeleciec te ponad 30m ,a taka sama kulka z MP5SD6 (spring) przelatuje ok 5 m mniej choc ma wieksza energie :P a Co do giwery ,naprawde warto kupic :mrgreen: Szczegolnie dla poczatkujacych wymazony sprzet :) Quote Link to post Share on other sites
Ruryk Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Panowie pytanie....Jutro zamierzam zamówić ów klocka i według was jakie kulki najlepiej zamówić 0,20 czy lżejsze?No i oczywiście jakiej marki...bo na oczku mam Gold Fire'y 0,20 g....? Pzdr RuryK Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Ja używam 0,2 (Goldfire, Blaster, G&G - te ostatnie są chyba najtańsze w SpecShopie). Moim zdaniem ta masa jest optymalna. 0,12 to już nikt nie poczuje, o ile kogoś trafisz. Jak pisałem wcześniej 0,18 nie wzbudziły mojego zaufania jak chodzi o jakość. Quote Link to post Share on other sites
Allshooter Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Ja używam do niego 0.20 blaster/goldfire i jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts