jogurt Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Tak jak w newsie: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=262 Broń praktycznie dwukrotnie praktycznie od AEPa TM. Cena powyzej 255zł to trochę dużo gdy za ok 300zł można dorwać świetnie wykonanego Glocka gazowego prosto od KSC-KWA. Oglądając prezentacje na video-google stwierdzam, że ogień ciągły w CQB może być wręcz niezawody... ale i mag na 29 kulek w tym wypadku to trochę mało. Mimo wszystko czekam z niecierpliwością na pierwsze recenzje bo może akurat trafi się świetna alternatywa dla gaziaków. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 'Zmierzona prędkość wylotowa: 195 Fps' to troszkę mało..... Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Cena powyzej 255zł to trochę dużo gdy za ok 300zł można dorwać świetnie wykonanego Glocka gazowego prosto od KSC-KWA. Czyli na start 45 zlotych mniej a potem juz tylko taniej bo nie trzeba gazu... Mam nadzieje, ze bron bedzie super, szykuje sie do zakupu :) 'Zmierzona prędkość wylotowa: 195 Fps'to troszkę mało..... No zebym mial tego uzywac jako spluwy glownej to musialbym byc bardzo zdesperowany :wink: Ale wazniejsze czy zasieg bedzie jak wersji TM niemal porownywalny do duzych AEGow... Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Krakman wszystko na 0,2g mierzy. Glock TM ma jakoś podobnie fpsów pytanie czy hopek jest równie dobry w tym i co z szybkostrzelnoscią. Mam złe doświadczenia z elektrycznymi replikami pistoletów chińskich producentów :? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Glock TMa mam około 220fpsów, czyli przeszło 25fps różnicy, a przy tak małych wartościach to znaczna ilość... Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 gdzies do nich widzialem hi-capy.......zaraz...... o to link http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...11adea96516c152 wiec cos takiego w cqb ?? wymiata ! teraz tylko ciekawe jakie bedzie mial wady :( Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 ja na przykłąd szukam dobrej bocznej do snajperki 590fps... potrzebuję czegoś o skutecznym zasięgu 20m, gdzie celność będzie zadowalająca. broń tego typu nie ma być z założenia bronią główną. Teraz czekam tylko na jakąkolwiek recenzję rodzimą, bo bardzo poważnie przymierzam się do tego zakupu. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Ciach Medium Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 gdzies do nich widzialem hi-capy.......zaraz...... o to link http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...11adea96516c152wiec cos takiego w cqb ?? wymiata ! teraz tylko ciekawe jakie bedzie mial wady :( Ta tylko ze bateryjka w TM przy temp. 17 stopni trzyma na 2 takie magi ;-) (0,5 roku juz ma, ale to co innego :P ) Z 2 strony po co komu wiecej :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 szmerglu... ale w TM jest 200 mah :] w cymie 500 Quote Link to post Share on other sites
Gr3jli Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Na tym filmiku to raczej nie ma niecałych 200fps'ów... Chyba, że to inny model lub ma te 230fps, ale na kulkach 0,12g ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Tak, tylko w TMie jest aku SANYO, a tu? No-name który niewiadomo jak długo pociągnie... co do fpsów to się aż tak nie bójcie, ja nigdy na te 220 nie narzekałem przy bliskich spotkaniach... Ogólnie Glock TMa strzela trochę lepiej niż każda sprężyna TM z serii HG, czego chcieć więcej? Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 to zadam pytanie do użytkowników glock'a tm...na ile kulek wam starcza batka ?? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Przy tej predkosci wylotowej sprobowalbym strzelac na kulkach 0,12g. W CQB i tak nie ma wiatru, a moim zdaniem zasieg moze byc lepszy niz na kulkach 0,2g. Jak tylko dozbieram troche kasy to go kupuje i napisze recenzje z fotami. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 @augustox - aku podobno starcza na około 10 magazynków ( 300 kulek ), osobiście jednak nigdy tyle nie wystrzeliłem z Glocka na jednej strzelance, to też niemoge tego potwierdzić/zaprzeczyć @Cyrek - chyba chodziło Ci o prędkość poczatkową? Bo zasięg nie jest mankamentem tej repliki ;) Osobiście nigdy nie strzelałem z 0.12, choć to może być ciekawy rozwiązanie w CQB. Sam chciałbym jednak sprawdzić jak strzela na kulkach 0.18, tyle że niewiadomo jakiej są jakości... ( http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1152189217 ) I jeszcze odnośnie repliki CYMY ( teraz dopiero to zauważyłem ) - lufa wystaje ponad zamek, w TMce kończy się równo z zamkiem. Ciekawe czy znajduje się na niej gwint do montażu tłumika... Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Pierwsze czyszczenie tematu. Jeśli masz jakieś domysły niczym nie poparte lub przemyślenia filozoficzne nie związane z tą repliką to je też usunę. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 szmerglu... ale w TM jest 200 mah :] w cymie 500 Jest jeszcze cos takiego jak wydajnosc zastosowanych ogniw 8) TMowise 200 bardziej wzbudza moje zaufanie niz Chinskie 500... Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 zdjęcie z Taiwangun.com Widać wyraźnie na aku oznaczenie NI-HM, tak więc wydajność aku powinna być porównywalna z tym w TMce, ale na pewno nie dużo większa Zauważyć też można tam fragment GB, w TMce jest on dodatkowo chroniony przez cieńkie kawałki plastiku, które zmniejszają ryzyko zabrudzenia, czyli minus dla CYMY Kolejną różnicą jest brak "dzyndzla" ( zabezpieczenia ) na spuście. W TMce to i tak atrapa, ale wystaje i choć próbuje go udawać, w CYMIE ( z tego do widzę ) nie ma go w ogóle Quote Link to post Share on other sites
jogurt Posted September 2, 2006 Author Report Share Posted September 2, 2006 Z jednej strony na video-google wala się filmik prezentujący właśnie tego Glocka, wyczytać tam można, że broń ma 220-230 FPSów, na Gunnerairsoft pisze o 230 FPSach, a z drugiej strony Krakman pisze o 195. Chyba trzeba napisać maila do naszego kochanego sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Być może tłok jest mniej szczelny niż w TM i wystarczy dobrze nasmarować lub wymienić uszczelkę. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Do Glocka Marui jest już sporo części upgrejdowych min. produkcji „nine ball”: z pamieci: lufa precyzyjna, łożyska, o-ring/uszczelka tłoka, sprężyna(jakaś minimalnie mocniejsza chyba coś rzędu 120%) i może jeszcze jakieś pierdoły. Imho wszystko nie opłacalne bo nie po to kupuje się tani pistolet żeby potem dwa razy tyle włożyć w jego tuning. Ewentualna zmiana uszczelki tłoka, nasmarowanie i doszczelnienie czego się da(np. połączenia dyszy z komorą hop-up) czyli tzw. „fine tuning” to wszystko co moim zdaniem warto robić(chyba ze pokażą się tanie lufy precyzyjne to wtedy również warto). Prawda jest taka ze albo ktoś akceptuje osiągi tego pistoletu albo nie – na zimę i tak nic lepszego(tu opinia na podstawie modelu Marui) nie znajdziecie… A opcje podłączenia większej baterii są 2: - ukrycie jej w module latarki/lasera - podłączenie baterii zamocowanej przy pasku „sprężynowym”(takim ja kabel od telefonu) przewodem aby całość wyglądała jak smycz do broni Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Interesuje mnie czy hicap od TMki bedzie z nim kompatybilny? Ciach Medium Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 http://nirin...superg18 - wg opisu to wlasnie CYMA z h-c TM. Zatem TAK :) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Do Glocka TM jest latarka z baterią 1100 mAh. Czy jest gdzie [ Dodano: 04.09.2006, 22:06 ] gdzieś celownik laserowy z taka baterią? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 (wygląda to tak) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts