maxavelli Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 No i stockowo mocniejsza sprezyna, stalowe zebatki i normalne lozyska. Gdybym czul sie kaemista, pewnie bym sie skusil. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 a jest produkowany magazynek bębnowy ,który w oryginale ma 75 naboi? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 tak są na MG i asgshopie Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 U Krakmana to "drewno" nie wygląda wcale tak źle :? Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 ogladal ktos to cudo u Krakmana? czekam na jakis opis:) Quote Link to post Share on other sites
SAMCRK Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 właśnie planuje ktoś to kupić ? bo sam sie zastanawiam pomiędzy rpk a l85 g&g i przeróbce na lsw. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 bierz g&g Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Kwestia gustu... Ja bym wziął to co się bardziej podoba, a nie patrzał na firmę. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Mając wybór: Mercedes, a Fiat nie patrzyłbym na to jaki model, sama firma już wystarczy. No ale są ludzie i ludzie. Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Mając wybór: Mercedes, a Fiat nie patrzyłbym na to jaki model, sama firma już wystarczy. No ale są ludzie i ludzie. Cińkie porównanie. Samochody niestety nijak się mają do Airsoftu. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Sens jednak został zachowany. A samochody mają się tak do airsoftu, jak G&G do SRC. Quote Link to post Share on other sites
karwall Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Witam. Bawiłem się tym RPK i powiem tak: Wykonanie ogólne super, full metal bajer, jak to w CA elementy pasuja do siebie idealnie. Jedyną wadą są imitacje drewienek, strasznie od nich zajeżdza plastikiem. Ogolnie super sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
tmxrebel Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 jak to w CA elementy pasuja do siebie idealnie. Chyba SRC :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 karwall - A strzelałeś z niego czy tylko oglądałeś? Jeśli też to pierwsze to możesz coś powiedzieć o osiągach? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Widziałem, macałem i nie chciałem nawet strzelać. Fajny ładny dłuugi. Ale... nieprawidłowości w body widzialne z daleka. i body wogóle jakieś take gołe,żadnych rewelacji, ale metal. Malutkie logo SRC po prawej stronie tuz pod szczerbinką.Dwójnóg metalowy fajny, troche się telepie, ale taki fajny klimat. Kolba,łoże i nakładka.... :? tragedia, jakies takie kanciaste, plastykowe. CYMA i jej "drewna" to klasa wyższa. Zastanawiałem się nad kupnem, ale już nie. Podobno osiągi są spoko,(w środe może postrzelam) ale trzeba by popracować nad wyglądem, jakieś szpachlowanie no i drewna...mam oryginalną kolbe chciałem coś pokombinować ale chyba lepiej już kupić coś innego i modyfikować. Więc...wiadomo RPK style, no ale... mnie się nie podoba,SLR z jej trademarkami już jest lepsza, przynajmniej takie moje jest zdanie na ten temat. Cena atrakcyjna..ale mnie by denerwował ten wygląd.Już mnie denerwuje. Zostaje przy SLR'ach i dłubie sobie dalej. Zobaczymy co pokaże CA... a dla wymagających Guarder lub własne rączki.... Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Jest szansa na jakieś dokładne zdjęcia z bliska? Jestem ciekaw wykończenia "drewnianych" elementów jak i całego body. mam oryginalną kolbe 8O Jak?! Skąd?! Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 pytaj na forach państw bloku wschodniego tzn. naszego :) Egun.de postaram się zrobić zdjęcia z bliska w tym tygodniu, ale zaznaczam telefonem, więc jakość będzie marna. Jesli podobały ci się "drewienka" z CYMY to te wyglądają 10x gorzej...tandeta i takie jakieś nie wymiarowe i strasznie kanciaste...a i w rzeczywistości wyglądają troche lepiej niż na zdjęciach (vide Krakman)ale to nie zmienia faktu że są brzydkie i jakieś takie plastykowe. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 No to mam RPK z SRC w końcu :) Co można o nim powiedzieć: wgląd ma badzo fajny, ciężkie to to trochę jest ale ujdzie, "drewna" też nie są jakieś okropne. Ale miałem ze swoim egemplażem pare problemów: - nie mogłem wsadzić baterii 8,4v 1800 mAh, trzeba było wycinać elementy w kolbie :/ - nie mogłem otworzyć pokrywy, metalowy pręt odbijający zatrzask był zgięty z jednej strony ale po naprostowaniu wszystko jest ok :) - magazynek nie chciał się zastrzskiwać w gnieździe, trzeba było go trochę podszlifować. - dwójnóg nie chciał się zatrzaskiwać na wyciorze w pozycji złożonej, pogrupiłem tą częśc wycior taśmię izolacyjna, działa jak należy :) Reszta była bez zarzutu Jutro idę go przestrzelać to zrobię fotki oraz filmik ze strzelania Jedną z ciekawych rzeczy jest to iż replika ma w standardzie metalową komorę HU :) Więcej wieści jutro w ciągudnia :) Quote Link to post Share on other sites
mAcieK 47 Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Mój kolega -jeżeli kogoś to interesuje - za jakieś dwie stówy może dorobić do tego drewienka, że mucha nie siada (jest po konserwacji mebli i już zrobił kilka kompletów okładzin drewnianych do "zwykłego ak" i do bety). Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 A jest w stanie dorobić wydrążoną w środku kolbę ? :) Zaraz idę postrzelać tylko się bateria naładuje :P Ok jestem po strzelaniu (nie ma niestety filmu, nie miał kto go zrobić :) ) Ale są fotki :) Zaczynając: Oto RPK w całej okozałości oraz zblizenia na poszczeólne elementy :) Tu jest zbliżenie na ten patent z taśmą izolacyjną :) I jeszcze mocowanie dwójnogu oraz tłmumik płomienia :) RPK w plenerze :) Ładny nie :P Jak widać magazynkowi przy rozłożonym dwójnogu nic nie grozi i można go swobodnie wymieniać :) A to ja z RPK jako skala porównawcza wielkości. Ja mam 178cm wzrostu :) Generalnie RPK jest całkiem wygodne ale wskazany jest dla niego pas nośny. Co ciekawe, można go zaczepić w 2 miejscach, albo na korpusie albo na kolbie :) Strzela się całkiem przyjemnie, dźwięk jest miły dla ucha :) Zarówne na magazynku SRC jak i P&J nie ma żadnych problemów z podawaniem kulek. Jedno co jest ciekawe to bardzo cuły HU, za czuły rzekłbym. Na kulkach 0.25g wystarczy przesunąć dźwigienkę o parę milimetrów od pozycji wyłączonej i kulki sa doskonale podkręcone. W Becie TM trzeba było przesunąć dźwigienkę za połowę skali. Szybkostrzelnośc jak w AK TM. Jeżeli chodzi o zasięg to z wyłączonym HU RPK wali na ok 40m. Po dobrym ustawieniu HU zasięg wzrasa do ok 50m. Jak dla mnie to sfobodnie wystarcza :) Jak ktoś ma jakieś pytaia to chętnie odpowiem :) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 mikro recenzja kolegi z ekipy + parę fotek: http://airsoft.livenet.pl/vanilla/comments...DiscussionID=79 Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 Ok... oto zdjęcia RPK z kolimaorem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts