Azur Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Paskudna, swoją drogą. Szkoda, że nie sprowadzili w wersji OD. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Gdybym już nie miał G36K to bym kupił, a tak spasuję :) Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Noszfak. Dopiero co ogarnąłem G36K a już trzeba kasę wykładać:) XM8 muszę mieć, jeszcze jakby była wersja olive/khaki to już w ogóle miód. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 A ja powiem od siebie że wersja gey dużo lepiej prezentuje się na żywo niż na zdjęciach, ale i tak jest paskudna . Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 370fps na m120? Nie możliwe, by nowa replika miała aż takie przewiewy. Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Warto dodać, że replika wyglądem (a czarna i kolorem) prezentuje ostatnie (czyli najnowsze) wersje XM8 ;) Quote Link to post Share on other sites
JaReKII Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Pozwolę sobie dodać odpowiedź krakusa na moje pytanie odnośnie tuningu na ok 420 fps w tej replice: "Wymiana sprężyny na 130m/s, powinien mięć wówczas ok. 420 FPS, niestety pomimo, iż części są porządne i powinny wytrzymać taką moc, są jednak przeznaczone do 120m/s i wiąże się to z utratą gwarancji. Koszt wzmocnionych części aby zachować gwarancję wynosi ok. 400zł." Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 na m130 spokojnie powinno się osiągać 440fps. 410-420 to dość szczelny układ z M120. Poza tym 50fps nie dostaniesz przeskokiem z m120 na m130. Czyli może jednak w stocku ma tyci więcej niż 370, co jednak nie zmienia faktu, że ze szczelnością, ewentualnie z jakością spręzyny stockowej kiepsko. A szkoda, bo starą emkę src wspominam bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Na co lepiej wyłożyć kasę na: - XM8+batka+ładowarka - Taiwangun czy lepiej - G36K JG +precka - Zbrojownia (bo precka systemy) O Gumce nie piszę bo to trzeba kupić. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Ja bym ci osobiście polecał G36K JG - mam sam, używkę, ma w 335 FPS (mierzone przez Promanta przy teście kulek Devil). Do lasu ujdzie, do CQB jest świetne - złożona na bok kolba + chwyt przedni = instant win :P W tej konfiguracji bardzo wygodnie mi się strzela zarówno prawą jak i lewą ręką. Ponad to szyny RIS (ja dokupiłem sobie jeszcze te boczne) dają możliwość montowania dodatkowych bajerów - ja używam chwytu i latarki, czasem granatnika i kolimatora. Bateria z zestawu JG jest ok - szybkostrzelność ma niezłą, pojemność też, niestety zimą szybko pada ale i Firefox 1500 mAh mini ma ten sam problem. Trzeba będzie pomyśleć o Li-pol. Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Ja bym zdecydowanie bardziej XM8 polecał - idealny do la(n)su :D Zauważ, że jest to bardzo nietypowa i przez wielu pożądana replika. Przez to jej wartość jako przedmiotu jest większa (np. jakbyś chciał ją sprzedawać kiedyś). Do tego posiada lepszą ergonomię niż G36, a to co wewnątrz oferuje taiwangun jest naprawdę wystarczające, osobiście nie widzę potrzeby jeszcze dodatkowego tuningu ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Emperor, a Ty widziałeś jak to strzela? Wiesz jak z niezawodnością, awaryjnością, wytrzymałością części? Znasz wytrzymałość body, łączeń, mocowań itp. pierdół? Ja bym się wstrzymał z polecaniem czegoś co nieznane, dopóki nikt kompetentny tego nie sprawdzi i nie oceni. Poza tym, to nie jest temat do takich pytań. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Jaki akumulator do tego pasuje ten będzie dobry http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1192.html ??? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Dla mnie to nie wejdzie... Jakieś lipo chyba. BTW: Z tego co widzę, to czarna wersja sprzedana. Więc recki idą murem. Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 no niestety.... spóźniłem sie kilka godzin bo jeszcze rano zaglądałem to były... Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Hm... jeżeli to jest podobne wewnętrznie do G36 i z tego co pamiętam to taki akumulator ci nie wejdzie to XM8 bo on ma miejsce na baterię z przodu a nie w kolbie. Proponuję ci spytać się zwyczajnie w sklepie - mnie jeszcze nigdy źle nie doradzili w tej materii a kupiłem u nich 3 różne repliki AEG w okresie paru lat :) Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 no niestety.... spóźniłem sie kilka godzin bo jeszcze rano zaglądałem to były... Już nie ma żadnych w taiwangunie może jak dowiozą następne to będą także zielone. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Ale fusk wczoraj kupiłem ostatnią sztukę szkoda tylko że szarą ;( Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 (edited) Kupo sobie farbę (np. NFM) i pomaluj replikę na taki kolor na jaki chcesz. To na prawdę nie jest nic przesadnie trudnego :) Pamiętaj tylko żeby najpierw odtłuścić malowaną powierzchnię. Nawet zwykłe umycie części wodą z mydłem zdaje egzamin. http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1...117082_1646.jpg http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc...0_7766759_n.jpg http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc...2_2798658_n.jpg http://lh5.ggpht.com/_Br-NwhhFxI0/TEygrh1u...dc/P1140940.JPG Edited August 4, 2010 by SHOGUN_YAMATO Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 to musi być specjalny sprey?? Jak tak to dasz linka? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 to musi być specjalny sprey?? Jak tak to dasz linka? choćby tu: http://www.madonion.eu/Maskowanie_c102.html http://www.madonion.eu/Farba_NFM_Oliwkowa_...Drab_p1000.html Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Specjalny to być nie musi ale NFM jest całkiem niezły za swoją cenę, ładnie kryje no i ma interesujące nas kolory :D Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 czyli biore sprey odczepiam daną częśc z replki odtłuszczam ją i maluje już?? Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Mhm :) Od tak po prostu :) Z tym, że sprayem trzeba się jeszcze umieć trochę posługiwać. Niby żadna filozofia: - dobrze wstrząsnąć puszkę przed użyciem (tak ze 30 sek) - farbę nanosić z odległości ok 30 cm - nie trzymać puszki w jednym miejscu podczas malowania, tylko malować płynnymi i w miarę szybkimi ruchami (inaczej jest duże ryzyko powstania zacieków) - jeżeli jakaś powierzchnia nie jest jeszcze dobrze pokryta a farba woku jest mokra, odczekać kilka, kilkanaście sekund i dopiero potem pokryć prześwity farbą (inaczej też możemy narazić się na powstanie zacieków) Naprawdę dobrze to zrobiłem dopiero to ostatnie AK, inne repliki mają zacieki tu i ówdzie. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) No zobaczymy jak to wyjdzie ;) farbe kupiłem na specshop'ie Edited August 5, 2010 by lipek12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts