Bociano Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 A masz porównanie zasięgowe do DE?? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 śmiem stwierdzić że reszta ruchomych części też jest z metalu, w końcu tak robi np. STTI Części wewnętrze w klamkach STTi są z duraluminium,i są g***o warte. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 A masz porównanie zasięgowe do DE?? Niestety nie. To trzeba sprawdzić w terenie, nie miałem jak. Części wewnętrze w klamkach STTi są z duraluminium,i są g***o warte. Może i są, ale na pewno wytrzymalsze pod obciążeniem niż plastiki. Repliki TM mają zębatki ze stopu alu i jakoś wszyscy nadziani je biorą, nie słyszałem narzekań... za to dużo plucia na kałachy Cymy, chyba tylko z żalu za przepłaceniem. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 STTi są z duraluminium,i są g***o warte. A dlaczego rowery z duraluminium są wytrzymalsze niż rowery ze stalową ramą?? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 A dlaczego rowery z duraluminium są wytrzymalsze niż rowery ze stalową ramą?? A nie mam pojęcia,może wyjaśnisz? Quote Link to post Share on other sites
mig Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 A dlaczego rowery z duraluminium są wytrzymalsze niż rowery ze stalową ramą?? Nie pisz nic więcej o rowerach bo tą wypowiedzią dałeś do zrozumienia, że nie masz pojęcia co piszesz ;) Sorry za offtopic. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Części wewnętrze w klamkach STTi są z duraluminium' date='i są g***o warte[/quote']Nie z duraluminium tylko ze ZnAlu . Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 panowie panowie, to nie miejsce i nie ten wątek aby się wykłucać o to czy stti ma dobry metal czy zły od tego są inne wątki tu piszemy o schotgunach long/short JT i może jakiś włąściciel o ile taki jest się wypowie Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Części wewnętrze w klamkach STTi są z duraluminium,i są g***o warte. Od kiedy to duraluminium ("duracon") jest g**** warty? Cale flaki AtoZ'owego Драгуновa (pare osob sie czpeialo zebym nie pisal SWD przez "V" wiec pisze oryginalnie...) sa zrobione z duraconu i jest on praktycznie niezniszczalny :-). Nie z duraluminium tylko ze ZnAlu . A to chyba ze tak... Edit by Medi - literówke poprawiłem 8) Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 wie ktos czemu tajwangun wycofał ten shotgun z oferty? Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Pewnie nie mają ich w magazynie - tak samo jak z M6 od [DE] w ofercie jej nie ma, a w panelu bocznym link do niej jako najpopularniejszej itp, i przy zdjęciu "w drodze" czy coś w tym stylu... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 to jest już jakiś posiadacz shota JT który jest w stanie opisać go dokładniej (z czego wkońcu są części wewn..... i zasięg/celność w porówaniu z shotem DE ) Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted November 11, 2006 Author Report Share Posted November 11, 2006 Pytanie troche z innej beczki ale dla mnie dość ważne: jakiej długości jest lufa? Bo na zdjęciach wydaje sie trochę dłuższa od tej z DE. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 NO więc kolega miał owego shotguna więc go trochę obmacałem ,poładowałem ,postrzelałem.Dobrze leży w dłoni.NIe trzeszczy i piszczy ,jednym słowem solidnie skręcone[chyba ma tylko 3 śrubki:D:D]i klejone:)Nie mierzyliśmy ale zasięg na oko (dość dokładne) wahał się w granicach 40-45 metrów na 0,2.Tyle ,że brak regulacji hop siupa sprawia ,że kulka 0,2 skręca dość znacznie w prawo...może to wina małego zdarcia repliki bo była raptem na 2 strzelaniach ,zobaczymy co się z tego wykluje.Kulki 0,28 sa już w drodze więc zobaczymy czy to da jakąś różnicę.Ogólnie nie jest źle i w porównaniu z DE ma celownik co jednak(!!) jest dobrym rozwiązaniemi ułatwia oddawanie strzałów.To tyle jeżeli chodzi o plusy.Nie popadajmy w huraoptymizm bo są też i wady owego cacka.Pierwsze co mnie zaskoczyło w tej pompce to to ,ze nie zawsze jest skory się załadować,może to moja wina jako niedoświadczonego shotgunmajstra ,ale i osobom ,które strzelały wcześniej z pompek nie chciał zaskoczyć i trzeba było dwa razy przeładowywać i w efekcie czego mieliśmy dwie kulki w lufie...co czasami się przydaje:).Replika ta również ma istotną wadę.Otoż magazynek w mojej replice ,którą macałem miał bardzo luźno zamocowany magazynek.Majtał się na lewo i prawo.Wynikła z tego nie miła sytuacja bo gdy uciekaliśmy z lini obrony magazynek wyleciał z gniazda a zapasowego nie było ,więc trzeba była pod osłoną kulek grzebać w trawie jak chińscy plantatorzy ryżu i szukać owego magazynka.Sam w magazynek możemy załadować 33 kulkami.Jednak nie pomoże nam w tym speedloader. Jeżeli chodzi o całokształt to moja ocena tego shotguna jest 4 z lekkim plusem.Główną zaletą jest oczywiście cena jednak na równi z nią stoi moc i zasięg repliki.Od ogólnej oceny odlatują małe punkciki za magazynek i niekiedy suche strzały. p.s. gdy będą kulki 0,28 dodam co i jak z nimi:) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted December 3, 2006 Author Report Share Posted December 3, 2006 Przede wszystkim dzięki za opis :-P A teraz dwie sprawy: 1. Zasięg - jakim cudem może z 300 fpsami walić 45 metrów skoro 'drewnopodobny' DE ma 310 fps i wyciąga z 30m? Na 45 to rasowe snajpy walą ;-) 2. Magazynek jest inny niż w shotgunach DE? Bo tamte są na 19 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 2. Magazynek jest inny niż w shotgunach DE? Bo tamte są na 19 kulek. O ile dobrze pamiętam, to Krakman pisał, że magi są inne niż w DE. @Johnny- Mółbyś podać gabaryty strzelby (chodzi mi głównie o długość lufy i całkowitą) PS. Maruzen zrobił Remingtona, pojawiły się podobizny z DE i CG, TM zrobiło M3 i znów chińska podobizna. A ja ciągle czekam na taniego SPASA, ehhh... . Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Ten shotgun od DE raczej 300fps niema. Raczej z 260, zresztą tak wyczytałem Ale polecam, bo mam i działa "fajnie" ;-) pozrdo Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Co do magow w tych shotgunah (przynajmniej w tym od DE ale w innych pewnie też) to ostatnie 3 kulki nie wchodzą "normalnie" tylko trzeba shotguna obrocic "do gory nogami" i w tej pozyji załadować wiec być może z tąd suche strzały.... moje magi (2) działają dobrze i nie latają na boki, tylko raz zdarzylo się, że kulki nie podał. Moja ocena to 5/6 ;-) (jak na tą cene) Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted December 5, 2006 Author Report Share Posted December 5, 2006 Radosny: zależy o jaki model strzelby DE chodzi - najsłabszy jest ten ze stałą kolbą - 260 fps, najmocniejszy 'drewniak' - 310. A Krakman raczej nie bierze sobie tych cyferek ad hoc ;-) Sory za ot ale sprostowanie sie należało. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 może 45 to lekka przesada z mojej strony ale minimum 40 było....gdyż mój sprężynowy g36 wyciąga [after tiuningu] 35 metrów a tamten bił go o dobre kilka metrów.Strzelając do drzewa tylko ta pompka dowoziła tam kulki. nie był mierzony ale to kawał sprzętu..kolega nosi go w pokrowcu od gitary a ile cm ma to podam jak wybiorę się na strzelankę bo na razie chory jestem.Magi nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted December 5, 2006 Author Report Share Posted December 5, 2006 Dałbyś może rade zamieścić zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 postaram się zrobić:) moge nawet porównać z shotgunem de:) Quote Link to post Share on other sites
AD_Lomza Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Ten shotgun od DE raczej 300fps niema. Raczej z 260, zresztą tak wyczytałem Dziwne bo ja mam wersję Long i strzela dalej od AK Cymy ( oczywiście z metal gb ) na kulkach 0,2. Ogólnie zasięg jaki wymierzyłem to ponad 50m, zaryzykowałbym nawet granice 57m, a trafienie w człowieka z 40m w dobrych warunkach to nie problem. Strzela na podobną odległość ( kilka metrów dalej ) co moje R6 Wella ze Zbrojowni ( ok 300-320 fps ), ale kulka ma wyraźnie wyższą prędkość wylotową. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Dziwne bo ja mam wersję Long i strzela dalej od AK Cymy ( oczywiście z metal gb ) na kulkach 0,2. Ogólnie zasięg jaki wymierzyłem to ponad 50m, zaryzykowałbym nawet granice 57m, a trafienie w człowieka z 40m w dobrych warunkach to nie problem. Strzela na podobną odległość ( kilka metrów dalej ) co moje R6 Wella ze Zbrojowni ( ok 300-320 fps ), ale kulka ma wyraźnie wyższą prędkość wylotową. ale on pisał o shotguni z DE a nie o wersji LONG z [JG] Quote Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Prawie 60m??? Coś mi się wierzyc nie chce żeby pompka tak daleko strzelała :???: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts