rdk Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 juz sprzedałes wszystko z guna ? Quote Link to post Share on other sites
Kat3 Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 (edited) TO moze ktos zobi podsumowanie :killer: Edited March 4, 2007 by Kat3 Quote Link to post Share on other sites
laszak Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 nie, glownie gb poszedl na czesci dla kumpla, ale sporo czesci moge odsprzedac (lezy rozlozony w szafie) odezwij sie na gg 7469699 zeby tu nie robic OT Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 (edited) Witam, Posiadam tą broń już od jakichś 2-óch miesięcy (wersja long). Rozbieralem tę strzelbę parokrotnie, na najmniejsze części, dzięki czemu znam ją całkowicie. W grupie mam kolegę z shotgunem DE ze stałą kolbą, ale o budowie dużo niewiem. W razie jakichś pytań piszcie. Spróbuje odpowiedzieć na każde. Pozdrawiam, Tarzan Edited March 26, 2007 by sniper_tarzan Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 (edited) Cześć. Mam problem z tym shotem kulka leci jakies 20m po czym idzie w góre i pionowo spada , rozkręcałem go zeny zobaczyć co jest z hopkiem ale wszystko było w porządku. Czego to może być wina może dotarcia sie hopka ?? Strzelałem kulkami 0,20 i 0,25 i problem jest taki sam :strach: :wink: :wink: Prosze o porady Ps: ten shotgun ma kupe metalu i jest dużo lepszy od harballera 2. ps2: jest to short pozdro Edited April 15, 2007 by wrak Quote Link to post Share on other sites
Kat3 Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Też mam drobny problem z tym shotgunem nie za każdym razem mogę oddać strzał co sie zacina muszę parokrotnie nacisnąć na spust . Quote Link to post Share on other sites
Guest Winstor Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Ej ludziska. mam z nim problem. Piszecie, że zasięg to 35 metrów. U mnie to jakieś 20-25m. W ogóle zdaje mi się, że kulka nie jest podkręcana przez Hop Up. Czyżby HU musiał się dotrzeć? pomocy. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Tak, HU musi się dotrzeć, zwykle zajmuje to około 200-300kulek, czasem mniej, czasem więcej. Quote Link to post Share on other sites
rumuneczek Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 (edited) Mam Shotguna Short [JT]. Tak jak padło wcześniej w tym temacie , oraz tak jak Krakmani pisali mi w mailu - magi od shotgunów DE nie pasują do tych JT. Inna sprawa ,że w zestawie z tym shotgunem dostajemy 2 magi. Na taiwangun.com w opisie stoi , że do maga wchodzi 19 kulek , na pudełku że 30 , tu na forum że 33 , a ja przed chwilą załadowałem do jednego 40 a do drugiego 39 kulek. Dodam , że ładowanie kulek do tych magów wymaga odpowiedniej metody (kulki wchodzą do niego jakby zygzakiem , raz w lewo raz w prawo i lubią wypadać przodem) . W zestawie dostajemy też ładowarkę do magów w formie rurki i sprawuje się w miarę dobrze (na pewno jest szybciej niż ręcznie) , a speedloader nie daje tu rady (chyba że się uprzemy ) . Shotgun jest solidny , daje naprawdę mocno i w miarę daleko. Z jego celności jestem zadowolony . Nieregulowany hopup (u mnie póki co raczej niedotarty) sprawuje się chyba najlepiej na kulkach 0,25 (lecą tak samo daleko jak 0,2 tyle że celniej). Co do elementów metalowych - spust , blokada spustu , rura , ta od łoża oraz , co ważne , obydwa uchwyty do pasa nośnego są z metalu. Pasek nośny z zestawu proponuję od razu wyrzucić do kosza ( u mnie wytrzymał niecałe 2 minuty ) . Co do tego srebrnego plastiku na wylocie łusek - z tego co kojarzę tak jest w oryginale (ten shot to pseudoreplika Benneli m3 shorty ?) a jak nie pasi to czarny spray i już ;) , bardziej mnie zdenerwowała ta naklejka obok - ciężko się tego cholerstwa pozbyć. Jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena to ja daję 6 na 5. A od dziś zbieram na spas-12 :) Acha co do zacięć - mi też tak się zdarza , że po załadowaniu chcę oddać strzał (ale tylko w warunkach bojowych , w domowych nie) naciskam na spust a tu nic , spust sztywny . Czasem po prostu trzeba mocniej go ściągnąć , trzeba nieco wyczucia. Jeśli chodzi o ładowanie , można załadować kilka kulek , po czym wszystkie je wystrzelić - trzeba przeładować kilka razy tak że pompkę odsuwamy na jakieś 5 cm aż usłyszymy "klik" , przesuwamy z powrotem i tak kilka razy , na końcu przesuwamy łoże do końca , należy uważać aby naładowane kulki nie wysypały się z lufy. Wystrzelenie kulek naładowanych w ten sposób obniża znacznie ich siłę i zasięg no i nie jestem pewien czy nie odbija się to na trwałości repliki. W każdym razie pozdrawiam - shotgun fan :) Edited June 28, 2007 by rumuneczek Quote Link to post Share on other sites
rumuneczek Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Jako że nie widzę opcji edycji posta po raz drugi , piszę kolejnego. Co do zacięć - czasem ten shotgun ma tak ,że spust jest miękki a kulka nie leci - trzeba po prostu ściągnąć łoze na maxa do końca , czasem i te 3 mm niedociągnięcia powodują , że broń jakby nie jest do końca przeładowana = nie strzelisz. Co dziwne po 2 strzelankach (w sumie 7 godzin użytkowania) na kulkach o.25 kulki zaczęły mi latać jakieś 5 metrów bliżej , po zmianie na 0.2 jest podobnie. Podpowiedzcie co sie dzieje- mam nadzieję że czyszczonko jakieś załatwi sprawę? Możliwe jest że używałem za ciężkich kulek i hopup się źle przez to dotarł ? Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Cóż... u nas w ekipie mieliśmy 3 takie shotguny. Po około miesiącu wszystkie sie posypały (koledzy mówili, że poszły im prowadnice spr. oraz jakiś plastik przy komorze ładowniczej). Quote Link to post Share on other sites
szev Posted September 1, 2007 Report Share Posted September 1, 2007 (edited) To ja tak bardziej podsumuje... i zadam pytanie Co być Cię radzili osobie która chcę wydać (załóżmy niecałe 100zł) na shotgun'a jaki model wybrać Short/Long [JT] Czy może ten: http://taiwangun.com/?str=product&prId=221 Proszę o opinię i komentarze ach.. dodając jeszcze .. może wogóle odradzili byś Cię kupować "pompkę" a zamiast niej kupić jakąś inną replikę .. ?? Pozdrawiam :uśmiech: Edited September 1, 2007 by szev Quote Link to post Share on other sites
wrak Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 (edited) Long JT3 ci powinien bardzo długo wytrzymać ;-) bo jest wykonany z porządnego plastyku i ma bardzo duzo metalowych cześci Np:cały spust :D (zespół spustu) Pozdro WRAK. Edited September 2, 2007 by wrak Quote Link to post Share on other sites
bober7 Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Czy ma może ktoś tego guna na części? tzn interesuje mnie cylinder... jeżeli ktoś coś to prosze o pw lub napisać na 4157336. z góry wielkie dzięki aaaa, tak btw... udało mi się włożyć w niego regulowanego HU z BAXem xD, niemożliwe, a jednak ^^' Quote Link to post Share on other sites
Jazban Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Regulowany HU w strzelbie JT?? Jak tego dokonałeś i czy opłaciło się... Quote Link to post Share on other sites
eristo23 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 a co powiecie o tym czy strzelba ASG SPAS-12 za 159zł to lekka przesada? czy może lepiej kupić Shotgun Long 003 [AGM] za 75zł.? Zdjęcia: 1. strzelba ASG SPAS-12 (gwarancja 6 miesięcy) http://www.militaria.pl/asg/strzelba_asg_s...300.xml?cat=837 2. Shotgun Long 003 [AGM] (gwarancja rozruchowa) http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=813 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 (edited) Wbrew pozorom mechanizmy nie pójdą ci tak szybko. Na Long'a (tego zwykłego) też jest tylko gwarancja rozruchowa "z racji mocnej sprężyny", a mój po 3 miechach użytkowania był jak nowy... Zaryzykuj :D Edited February 6, 2008 by sniper_tarzan Quote Link to post Share on other sites
glizda101 Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Mam pytanko. Czy ktoś widział tego Longa 003 AMG (http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=813) w innym sklepie, niż taiwangun? Aktualnie na TG jest "chwilowo niedostępny", co oznacza, według odpowiedzi sklepu, iż w magazynach będzie w połowie maja. To za dużo czasu. Chciałbym zacząć przygodę z ASG, ta replika wydaje mi się niezłym pomysłem na początek, ale niestety... brak. Na Allegro także nie ma. Może znacie kogoś, kto chce sprzedać? Na Taiwangunie jest co prawda 003 Short, ale wydaje mi się - z wyglądu - zdecydowanie mniej poręczny. Chyba ciężko byłoby celować z shotguna jedynie z ręki lub z biodra. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 ej gdzie można tego shota z JT znaleźć? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Przyłączam się do pytania, gdyż miło byłoby mieć go znowu w swoim arsenale, bo celne bydle było ;). Niestety, w tej chwili w polskich sklepach go już nie ma od bardzo dawna, niekiedy przejawia się jeszcze na allegro jako używka, lub czasami NÓWKI u Masterbatora na allegro. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 przecież był dość popularny jak widzę. wiec czemu tak szybko zniknął? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Hmm początkowo był bardzo popularny, bo w ofercie były jedynie shotguny M47 z DE i właśnie JT-3 z JT-USA. Ten pierwszy miał lepszy zasięg, natomiast celność, wytrzymałość i pojemność magazynka tego drugiego (39 kulek - wbrew temu co pisze taiwangun), a także to, że w zestawie były od razu dwa magazynki sprawiło że był po prostu lepszy. Jednak jakieś pół roku później pojawiły się shotguny AGM, które miały łączyć te te dobre cechy obu poprzedników. Wyszło im to na tyle dobrze (choć mogło być lepiej), że poprzednie shotguny zaczęły tracić nabywców, w efekcie czego JT niedługo potem przestało być sprowadzane, a M47 z DE, które było bardziej wylansowane, trochę dłużej trzymało się na rynku, choć teraz również jest już powoli na wymarciu. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 a jak wyglądał ten shotgun z JT? Jak benelli czy jak? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Mój egzemplarz: Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 A działa Ci on czy się zepsuł? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts