Papuaz Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 (edited) Mój kumpel ma ten karabin. Strzela całkiem całkiem :-P . Jedynym mankamentem jest to, że czasami zacina się na trybie pojedyńczym. Dwójnóg jest niezbędny(jest za wysoki a w dodatku rysuje lufe zewnętrzną). Drewno...hmm a raczej plastik wygląda przeciętnie. Ciężko wkłada się baterie(było o tym mówione :-P ). Jak pisał kolega post wyżej aku bardzo szybko pada w minusowych temperaturach. Dolne body (plastik) wygląda mało masywnie ;-) . Jak narazie nic się nie posypało chociaż mój kumpel kupił go dosyć dawno. Pozdrawiam! P.S Mój 2 kumpel z ekipy ma też ten karabin i na jednej ze strzelanek zgubił ten plastik pod którym kryje się silniczek i teraz ma kolbe na taśme izolacyją ;-) :lol: (Panowie sprawdzajcie śrubki :-P ) POZDRAWIAM!! Edited March 30, 2007 by Papuaz Quote Link to post Share on other sites
SVD-Mejson Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 tu są celowniki, nie jestem pewien czy będą pasować ale chociaż popatrzeć warto: www.posp.ru Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 czy ktos próbował włożyć baterie stic intellect'a 9.6 albo 10.8v? interesuje mnie czy to ustrojstwo sie zmiesci. One maja wiecej ogniw od 8.4 i nie wiem jak to jest bo to 8.4 miesci sie na styk. jesli amcie info o tym to prosze o odpowiedz. Musze wymienic batke bo stara nie chce ciagnac sprezyny m120.(REVE) Prosiłbym o odp na pytanie tego kolegi bo mnie też to pytanie interesuje. Bo w kwesti tuningu to wiem że najbardziej się opłaca wrzucic tą prec lufe 600mm i cylinder typu 0.Mama jeszcze ambicje na spręzyne 150m/s no i do tego chyba jeszcze potrzebna jest mocniejsza batka o ile jeszcze jakis dodatkowy agregat. czy ktos próbował włożyć baterie stic intellect'a 9.6 albo 10.8v? interesuje mnie czy to ustrojstwo sie zmiesci. One maja wiecej ogniw od 8.4 i nie wiem jak to jest bo to 8.4 miesci sie na styk.jesli amcie info o tym to prosze o odpowiedz. Musze wymienic batke bo stara nie chce ciagnac sprezyny m120. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Batka tak jak w większości AK 8.4, chyba, że wymienisz podstawę muszki na metalową. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Batka tak jak w większości AK 8.4, chyba, że wymienisz podstawę muszki na metalową. ekhmmm szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 no tak ;) , głupi błąd. Quote Link to post Share on other sites
brodi3 Posted May 9, 2007 Report Share Posted May 9, 2007 Witam, również planuje zakup JG 0511. W trakcie gromadzenia informacji na jego temat znalazłem to: http://www.youtube.com/watch?v=TrqD_BEiltw...ted&search= Te filmy powinny rozwiać wszelkie wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 (edited) Dziś odwiedziłem Krakmana. Nad Ak-47 Cymy, pięknie prezentuje się nasz AK SWD JG. Powiem tak: w gablocie wygląda to na prawdę nieźle. Odrazu widać, ze dwójnóg trochę za długi jest, ale zawsze można go przypiłować i dokleić coś w rodzaju dużej podkładki ( i ja tak chyba zrobię, jeśli go kupię). No i teraz sprawa okładzin :wink: . Nie są złe. W porównaniu do AK Cymy są niemal nie do odróżnienia (czywiście w porównaniu do prawdziwego polakierowanego drewna to kupa gó*na :-F ). Wygląda nawet nieźle. Ale nie w tym rzecz przecież - replika ma strzelać, a nie wyglądać. Jest takie powiedzenie w piłce nożnej, a mianowicie: "Buty nie grają". Tyczy się ono szpanerów, którzy lansują się nowymi butami, a nie potrafią grać. To samo w AS jest. Niekórzy uwarzają sie za najlepszych, bo ich replika jest najładniejsza, a umiejętności mają totalnie zero. Dlatego uważam, że te wsyzstkie spory i wyśmiewanie się z JG, że im coś ten Dragunow nie wyszedł, jest dziecinne i w ogóle bez podstaw. Nie bez powodu niekótrzy biorą papier ścierny i trą ten wredny mat, żeby było widać że karabin dopiero co z wojny przyleciał :-D . Ja osobiścię wolę osiągi, niż wygląd, jeszcze rodzice pomyślą, że prawdziwe SWD mam w domu :roll: . Interesuję sie tą repliką, ale nie wiem czzy jest sens ładować w nią ponad 300zł/400zł. Mam do was (którzy posiadają tę replikę) kilka pytań, i proszę o odpowiedź na każde pytanie. Będę bardzo wdzięczny :-P . 1. Czy coś trzeszczy w tym pseudo SWD? 2. Ile metrów wynosi zasięg skuteczny przy wstawieniu cylindra o poszerzonej średnicy (typ "0") i precce o maksymalnej możliwej długości, czyli 60cm (ewentualnie wliczając do tego jeszcze łożyska ślizgowe)? 3. Skąd wytrzasnąć taką szynę, jak posiadał ten gość z filmików podanych przez brodi'ego? 4. Czy magazynki P&J wchodzą do tej repliki? 5. Jakie części kupić, żeby wzmocnić cały mechanizm i mieć większą pewność, że nic nie powinno się zepsuć, nie przekraczjąc tym samym granicy 400fps? Nie chcę mieć więcej niż 400fps, bo to i tak strasznie dużo. Ale wiem, że przy samej precce o długości 60cm mniej więcej taki wynik się pokazuje... Dlatego chcę tylko wzmocnić GB, bez przyrostu mocy i ilości fps. Bardzo liczę na odpowiedzi :wink: . Sknerus - 9,6V może się nie zmieścić, nie mówiąc już o 10,8V :-F . Nawet jeśli udałoby Ci się wsadzić 10,8V, to spalisz silnik i okablowanie, a zębatki mocno okaleczysz. Dlatego nie warto. Edited June 1, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Tu nie chodzi o wygląd, tylko odwzorowanie oryginału. ASG to zabawa polegająca na strzelaniu z REPLIK, nie z czegoś, co "przypomina broń". Szynę powinieneś znaleźć na allegro. Magazynki powinny pasować, ew. po przypiłowaniu zaczepu. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Dlatego uważam, że te wsyzstkie spory i wyśmiewanie się z JG, że im coś ten Dragunow nie wyszedł, jest dziecinne i w ogóle bez podstaw. To nie jest replika Dragunowa. I tyle. Co kto umie w polu to jedno, a grać można czymkolwiek, ale nie można przekłamywać. To jest AK. Trochę przypomina Romaka, dlatego szkoda, że "drewna" nie mają formy drewienek takich jak w Romaku. Wtedy miałbyś "dragunowa" rumuńskiego. A tak - co najwyżej jakiś customowy AK. Tak jak to lubią Amerykanie - przerabiają AK na pseudo "swd". Szynę powinieneś znaleźć na allegro. Takiej to chyba nie znajdzie. Bywają ris na montaż boczny. [w tej chwili jest taka aukcja] Ale wtedy trzeba zamontować montaz boczny co przy plastikowym body jest karkołomne. No i koszta montażu, szyny i optyki - wówczas prawie dorównają cenie samego guna... ;) Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Ok, to z szyną i optyką sobie jakoś poradzę, może pomoże mi w tym Super Glou :-F . Prosiłbym jeszcze o odpowiedź na pytanie 2 i 5, gdyż są to dla mnie najważniesjze iformacje przed zakupem. A wam oczywiście też dziękuję za pomoc ;-) . Pozdrawiam, dr_wisła Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Na rozmowy o tuningu jest odzdzielny dział. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Odpowiedz co do pytań dr_wisla znajduje sie już w dziale "Upgrade i tuning " dotyczącym SWD A47[JG] Quote Link to post Share on other sites
huron96 Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Witam kto wie jakie można wstawić przednie okładziny aby uzyskać coś podobnego do zastavy prosze fotka http://www.zastava-arms.co.yu/images/vojni...91_engleski.htm Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Mam pytanie: co należy przerobić/zmienić by upodobnić do SWD (nie robić kopii 1:1 ale zmienić najbardziej rzucające sie drobiazgi) te "prawie SWD"? I gdzie takie części dostać? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Dla hurona96: http://www.warrior.pl/forum/viewtopic.php?...ght=zastawa+m91 http://www.warrior.pl/forum/viewtopic.php?...ght=zastawa+m91 Dla Panocka: na Allegro jest kolba i okładki od SWD, choć z kolbą będziesz miał nielichą przeprawę. Poza tym jednak prościej jest zrobić Zastawę M76 lub M91 Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 To ze sa drewna do SWD na allegro to wiem, zastanawia mnie jedna kwestia: czy plastikowe kolby/chwyty w nowszych SWD sa identyczne z drewnami (jesli tak to wystarczy przemalowac oryginalne "drewna"). I gdzie dostac duperele typu selektor ognia (to sie najbardziej rzuca w oczy). Przepraszam za brak polskich liter, chwilowo jade na angielskim OSie. Quote Link to post Share on other sites
maciek28 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Witam! Mam pytanie, czy te czarne okładziny będą pasowac do tego "SWD"? Czy lepiej po prostu przemalowac sobie spray'em? :wink: Oto link do okładzin: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2206 Ale wydawac 350zł ??? Lekka przesada icon_surprised3.gif Widziałem kilka tych JG z czarną kolbą i łożem na grafice google. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wolfiq Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Witam Również szykuję się na zakup tego sprzętu i mam pytanie odnośnie wytrzymałości gearboxa,jaki przebieg powinien mieć na stocku (na fabrycznym osprzęcie :) ),ile kulek tak zbliżone potrafi wystrzelić przez cały swój żywot? Quote Link to post Share on other sites
Rafalos_789 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Witam, ja również się szykuję i znalazłem TO http://allegro.pl/item509546004_swd_dragun...gt_410_fps.html czy to nowość czy to ten sam SWD ?? Quote Link to post Share on other sites
swirekster lol Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 przepraszam za odgrzebanie tematu ale mam problem polegajacy na tym ze nie potrafie wyjąc gearboxa z body. wydaje mi sie ze przeszkadza w tym metalowy kawalek w ktory sie normalnie wkłada selektor ognia. jak go wymontować w celu wyjęcia gearboxa z body (chodzi o wymiane na metalowe) jakby ktoś mial jakiś filmik lub fotorelacje byłbym wdzięczny ;) Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 kto chce to kupic, niech nie kupuje, szkoda kasy... = / mam i wiem, dlaczego? o tym w krotce... Quote Link to post Share on other sites
Criters Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Jarmen patrzyłeś na datę tych postów? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 A ty po co się znowu pogrążasz? Mało Ci? Znowu musisz błyszczeć? Quote Link to post Share on other sites
Criters Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Mi zwrócili uwagę to i ja zwracam. Na datę postów. A twój komentarz też nic nie wniósł więc, co to dało? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts