enx Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Nie mam i nie będę miał dostępu do wybijaków. Można inaczej? Tutaj nie wygląda na wybite... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Jest wybite, Jak nie chcesz to możesz pokombinować z kalkomanią i później pokryć lakierem - ale to zejdzie na 100% prędzej czy później Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Pierwsze podejście do malowania- na górze stockowy Bojec. Całkiem zadowolony z efektu jestem, choć dla niektórych kolor za jasny ;-) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Czy możecie napisać jakie części powinny być numerowane i w których miejscach? Wiem na pewno że: *Pokrywa zamkowa z tyłu i lewa krawędź z przodu *na suwadle Gdzie jeszcze powinny być? Pozdrawiam pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Temat umiera... Czy końcówka numeru który trzeba wybić, (na których częściach?) składa się z 3 czy 4 cyfr? Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 (edited) Numer pojawia się w miejscach które wymieniłeś. Przy czym - zdarza się że numer na suwadle jest po prostu wydrapany, podobnież z numerem na pokrywie zamkowej (nad numerem z lewej krawędzi). Numery wydrapywane to ostatnie 4 cyfry. Zdarza się, ze numerów (tych wydrapywanych) nie ma. Lokalizacje numerów są takie same dla AKS74U i AKS74 - tak przynajmniej wynika ze stosu zdjęć jakie przejrzałem nim 'tuningowałem'. Tak to wygląda na AKS74UN, ostatnie dwa zdjęcia pokazują poprawiony chwyt suwadła, wcześniejsze - mają jeszcze stary/niewłaściwy. Edited March 4, 2009 by Potf0r Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Mam pytanie czy TE UCHWYTY lub TE da się jakoś w miarę łatwo dopasować do magazynków od AK 74 ? Wiem że te uchwyty są dedykowane do magazynków od emek ale może jest jakiś sposób żeby je zaadoptować do magazynków od AK. Za wszelkie pomysły i informacje z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Te drugie (gumowe) powinny pasować. Ew. wykonaj je sam (taśma izolacyjna + sznurek) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Gumowe pasują do magow od ak. Na wcisk po zamoczeniu w cieplej wodzie sie je naciąga. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Oki dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 (edited) A czy widział ktoś gdziekolwiek adapter do kolby do emki pasujący do Cm.036 ? Niestety, moje pseudo drewno pękło, a nie mam cierpliwości i sprzętu by dopasowywać drewna od ostrego. PS - ten od Krakmana nie pasuje. Edited March 9, 2009 by madd Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 ...sprzętu - piłki ręcznej i pilnika nie masz w domu? Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 ...sprzętu - piłki ręcznej i pilnika nie masz w domu? Mam szefie, ale niestety nie moge dopasowac kolby tak, by pasowały skosy w "wąsach". Jak już pisałem - nie lubie robótek ręcznych, ponieważ nie mam do nich cierpliwości. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 w AKMie cymy nie ma skosów... A dolny wąs należało by poprostu obciąć, a górny - z tego co wiem jest w kształcie "ostrego" ogona. No ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Przejściówki są robione pod korpus AK47. Nie dopasujesz do AKM czy AK74 inaczej niż szlifując ręcznie tworzywo przejściówki, aby uzyskać odpowiedni kąt. Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Akurat do AK74 te przejściówki pasują. Tylko w AKMie mocowanie kolby jest pod kątem prostym. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 no właśnie w AK74 i w AKMie jest takie samo:) Chyba, że jest to AK74 cymy , jg, tm itp. Quote Link to post Share on other sites
madd Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 w AKMie cymy nie ma skosów... A dolny wąs należało by poprostu obciąć, a górny - z tego co wiem jest w kształcie "ostrego" ogona. No ale mogę się mylić. Co do skosów, to chodziło mi o te mocowania śrub od repliki do kolby - nie wiem jak to nazwać, dlatego nazwałem to wąsami - za nic w świecie nie chciało się to wkomponować w całość, dalsza zabawa pilnikiem zakończyła się pęknięciem drewna. A jeżeli mam uciąć ten dolny element, to jakoś nie widzę stabilnego trzymania się kolby ;) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) Udało mi się zainstalować w AKM: -wycior -nakładkę -łoże -kolbę -szczerbinkę I jak poprawić oznaczenia na szczerbince? Farbki humbrol i pędzelek modelarski? Co do skosów, to chodziło mi o te mocowania śrub od repliki do kolby - nie wiem jak to nazwać, dlatego nazwałem to wąsami - za nic w świecie nie chciało się to wkomponować w całość, dalsza zabawa pilnikiem zakończyła się pęknięciem drewna. A jeżeli mam uciąć ten dolny element, to jakoś nie widzę stabilnego trzymania się kolby ;) Ja też. I dlatego Dremlem wyfrezowałem Odpowiednie"wycięcie" w kolbie na ten "wąs" ;) . Edited March 22, 2009 by Pasti Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Moje suwadło z VFC ze sprężyną od prawdziwego AK: W rzeczywistości jest głośniejsze... Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 pidzejfat - Gdzie udało Ci się kupić suwadło? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Na pewno na wgcshop.com Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Znalazłem. :) http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...KDB-L_srch_bolt Można dostać gdzieś w Polsce stalowe suwadło do bojca? Bo mnie cały czas męczy dziura po 'rączce'... W gunfire już nie mają. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Tak, suwadło kupiłem na wgcshop'ie. Przystosowane jest do tej standardowej sprężyny. Aby założyć sprężynę od prawdziwka, trzeba było spawać, gdyż suwadło było kołkowane... Ogólnie jestem zadowolony, ładnie wygląda i przeładowuje się jak ostry. Dźwięk jest taki sam. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 A na oryginalnej sprężynie też dało się odciągnąć suwadło do samego końca? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts