Piotro Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Orientuje się może ktoś jaka bateria mieści się do środka kolby w AKS-74? Może te do kolb SF dało by radę wcisnąć. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 W aks? Żadna. Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 (edited) Nie da się? A ja ci mówię, że się da ;-) Ja w drodze kryzysu jak mi batki padły wziąłem następną (choć to stick nie był) batkę, wepchnąłem ją do kolby (ramowej), owinąłem taśmą, żeby nie wypadła, a kable wyciągnąłem przez zatrzask dekla, co nie zmienia faktu, że na dłuższą metę takie rozwiązanie nie jest najlepsze. EDYTA. Dokładnie TA batka. A wyglądało to mniej więcej tak: http://img682.imageshack.us/i/batkawkolbie2.jpg/ http://img94.imageshack.us/i/batkawkolbie.jpg/ I jak widać weszła by tam nawet 9.6V. Edited November 22, 2009 by Antek6 Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 No coż, ja jeszcze przyjalem kryterium: żeby to jako tako wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Na fotkach jest to zrobione na szybko i nie zaklejone, ale jak zakleisz kolbę czarną taśmą izolacyjną to nie wygląda to źle, ba, nawet tej batki nie widać, jedynie kable. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Gdyby zastosować opaskę uciskową zamiast taśmy klejącej, to by jeszcze to jakoś sensownie wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 I przewiercony tył body i batka włożona do opatrunku :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Albo owijasz baterię ceratą, przyklejasz na wierzch kolby izolką i udajesz, że to poduszka policzkowa. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Kombinujecie jak koń pod górę, a nikt nie wspomniał o starym sposobie- ładownica na kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Problem w tym ze to miało jakoś wyglądać ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 A nie wygląda to lepiej niż baka z ceraty? Najlepiej używać sticka i tyle... Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Chaos a widzial ty kiedyś afganca z ladownicą na kolbie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Niet, ale kolega nic nie wspominał, że ma być koszernie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Chaos a widzial ty kiedyś afganca z ladownicą na kolbie? ;-) Jak się takiemu uda ukraść jakim hamrikom albo innym to na pewno by skorzystał :D Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Jak się takiemu uda ukraść jakim hamrikom albo innym to na pewno by skorzystał I co by tam trzymał ? Koran ?:D Co by OT nie było: I jeszcze jak dla mnie za dużo farby na nim zostało :D. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Może nie za dużo farby tylko zbyt kryjąca. Gdyby była bardziej transparentna to nawet w dużej ilości nie będzie dawała efektu "na blachę" Helgrind koniecznie załóż to do kolejnego etapu kozactwa. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Noo według mnie to z tymi okładzinami i magiem wygląda co najmniej komicznie. Pomysł dobry lecz wyglada jakby był niedokończony? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 To jest właśnie urok kałacha... Przez to, że jest brzydki jest piękny ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 No właśnie niezgodzę się z Tobą. Kałachy są piękne i mają swoich zwolenników ale niestety tutaj pokazany jest wzorowy przykład 'wieś tuningu'. Miało być ładnie a jest normalnie przedobrzone. Profanacja... ;-) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 No to już są gusta, jak dla mnie jest co najmniej "dobry". Taki Afgański ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 (edited) Miało być ładnie a jest normalnie przedobrzone Paintjob, 1 (JEDEN!) ris i kolimator to przedobrzenie ? ;) To ma być typowy afgański aims od jakiegoś PMC :D. A co do maga: wszystko zawsze musi być pomalowane? Yakarov - Banan fajny ale też myślałem nad drumem :D. Edited December 5, 2009 by helgrind Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) No właśnie niezgodzę się z Tobą. Kałachy są piękne i mają swoich zwolenników ale niestety tutaj pokazany jest wzorowy przykład 'wieś tuningu'. Miało być ładnie a jest normalnie przedobrzone. Profanacja... ;-) Jedno, że AK nie ma być ładny, tylko funkcjonalny (przykład: http://www.isaf.wp.mil.pl/fotogaleria/26/247.jpg ). Drugie to to, że każdy lubi co innego. Coś inniejszego niż zwykły stock. A AIMS ładny, jakby ciorany nie wiem ile. Edited December 6, 2009 by Antek6 Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Jak dla mnie w chiniolach poprostu farba się źle ściera więc pomalowałem aimsa i go zjechałem (moją warstwę głównie) bo to wygląda realniej już trochę. Pomalowałem na taki, a nie inny kolor ze względów gustownych. To że jest zjechany to po to żeby się nie świecił jak psu wiadomo co ;) (ale i tak lubię zjechane kałachy :D). Z koli i z risa też się muszę tłumaczyć ?:D To jeszcze jedno zdjęcie razem :D Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 co Ty sie helgrind przejmujesz. Tutaj zawsze wszystko jest źle. Odwaliłeś kawał dobrej roboty. Quote Link to post Share on other sites
wooke Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Według mnie Helgrind, wyszło co najmniej świetnie. Z tym kolimatorem wygląda super. Gdyby nie brak umiejętności manualnych ze swoim chetnie bym zrobił coś podobnego tylko w kolorze oliwkowym. :mrgreen: Edited December 6, 2009 by wooke Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts