Azur Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Jest to broń kompaktowa, dlatego świetnie radzi sobie w CQB. Po wymianie gumki w terenie zalesionym będzie dobrze, jak założysz preckę to już w ogóle. Link to post Share on other sites
archon Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Na taiwangun.com jest dostępny G608. To inny model czy po prostu literówka. http://taiwangun.com/?str=product&prId=682 Link to post Share on other sites
maksio Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 to jest to ;) poprostu tak JG napisało na pudełku :) ponieważ nie ma chyba wykupionych licencji :D ? nie wiem, ale tak ma byc i to jest dokładnie ten karabin :) Link to post Share on other sites
archon Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 (edited) Na zbrojowni i customs.pl jak się dowiedziałem z waszych relacji, dostajemy giete z już wstępnie wymienionymi częściami. Nie wydaje wam się, że te dwa sklepy albo przesadnie się tym chwalą bo w rzeczywistości te wnętrzności posiada każdy egzemplarz, albo wsadzają do niego jakieś niszowe podzespoły. Wskazywała by na to cena, przecież nikt o zdrowych zmysłach nie da nam elo super części w cenie repliki. Jakie jest wasze zdanie, bo z tego co czytałem to ktoś kto kupił taki gun miał z nim problemy. Niestety za nic nie przypomnę sobie już kto to był bo cały temat czytałem na raty :) Punkt 2. Zakładając, że te części są znośnej jakości to czy sprężyna którą do niej wsadzają według opisu (zbrojownia, customs) m110 znacząco zmniejszy jej żywotność, bo w stocku jest chyba m100- przynajmniej ktoś tak napisał :P I podsumowując czy rzeczywiście warto brać taką ulepszoną giete czy lepiej trzymac sie krakmana P.S Nie obraźcie się ale zapomniałem jeszcze o jednym. Czy przy zamianie gumki na systeme też lepiej zostawić stockowy dystanser ? Edited March 26, 2008 by archon Link to post Share on other sites
jakubskate Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Customsi wsadzają części od Apple, na zagranicznych forach porównywane z częściami od G&P więc źle nie jest. Sam mam tą giete od customs, przemieliła z 8-10k kulek i jakoś śmiga dalej wszystko ładnie jakby nowa była :D Link to post Share on other sites
maksio Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 dołączam się do pytania o dystanser ;) i proszę o odpowiedź bo już zgłupiałem xD jeśli mam kupić tłumik to któroskrętny w końcu ? Link to post Share on other sites
archon Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 (edited) lewo :) o ile się nie mylę Edited March 26, 2008 by archon Link to post Share on other sites
jakubskate Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 (edited) Jak masz silikon guardera to zostaw stockowy bo ten od guardera jest za duży. A systema nie dodaje dystanera, przynajmniej ja nie miałem w zestawie. Edited March 26, 2008 by jakubskate Link to post Share on other sites
lukasp Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 To moja Gieta, przebieg - jakieś 10 tysięcy, modyfikacje - prec lufa 33 cm, gumka silikonowa nie pamiętam czyjej produkcji, pomimo tego iż zasięg i celnośc znacząco wzrosły to dalej uważam, że ta replika do zielonej raczej średnio sie nadaje, zasieg na otwartym polu jest w dalszym ciągu nie do końca zadowalający i czesto nawet stockowa Cyma Kałasza wypada lepiej :/ Testowane kulki od 0,20 do 0,25 wydaje się że 0,23 są odpowiednie choć 0,25 też są niezłe :roll: Replika do CQB jak najbardziej :mrgreen: do zielonej jak wspomniałem wcześniej tak sobie pomimo modyfikacji. Foty: pzd Link to post Share on other sites
marcin1988 Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) Witam, Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem tej repliki :) Z miejsca wymieniłem hop-up'a na systeme i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony :) Pewnie niedługo wymienię preckę bo z tego co słyszałem jednak jest różnica :) Mam tylko jedno takie pytanie :) Jaka sprężyna jest w tej gieci ?? Bo niektórzy piszą, że m100 a inni, że M110 :) Aha i czy to jest sprężyna o nieregularnym skoku ?? :) Edited March 31, 2008 by marcin1988 Link to post Share on other sites
komora Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 M100 o regularnym skoku Link to post Share on other sites
eans Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 mam pytanie czy ktos juz sie lapal za konwersje z G36C na G36 albo K...bo ja myslem o tym ale nie wiem czy warto..bo jednak te 20cm lufy to duzo a do tego lepsze skupienie... Link to post Share on other sites
jakubskate Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 I dużo mniej poręczności. Eans, taniej Ci wyjdzie kupić tłumik i schować w nim precke. Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 I dużo mniej poręczności. Eans, taniej Ci wyjdzie kupić tłumik i schować w nim precke. Jezuuuu dajcie sobie siana z tą poręcznością bo już nudne sie to robi. G36K i G36 nie są przystosowane do działania w terenach zurbanizowanych więc jakiekolwiek mówienie o poręczności mija się z celem. Eans: A czemu miało by nie być warto? Jedyna wada to duże koszty takiej modyfikacji. Link to post Share on other sites
eans Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 nom ja tak policzylem i wyszlo ze jestem do przodu jakies 200zl po takiej modyfikacji, niz jak bym mial kupic G36 CA.... Jakubskate...a ta precka nie bedzie za dluga i z deka nie opadnie w dol bo jak wciskac to odrazu 509 :P...a ja i tak sie strzelam w lesie wiec mi to nei przeszkadza ze bedzie dluga a nawet lepiej bo ja wole takie. Link to post Share on other sites
AnR Posted April 6, 2008 Author Report Share Posted April 6, 2008 G36K jest długości M4A1, ona też nie jest przystosowana do "działania w terenach zurbanizowanych"? Link to post Share on other sites
K0T Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 (edited) Ja mam M4 G&G, ale kocham giecie (żygam już emkami :evil: ) i z chęcią bym kupił jakąś. :-P Czy komuś coś już się w niej zepsuło? Czy kolba jest stabilna? Jaka jest jej awaryjnośc? Kupował ktoś w www.customs.pl?? Edit. Aha jakubskate ma z customsa :P "Customsi wsadzają części od Apple, na zagranicznych forach porównywane z częściami od G&P więc źle nie jest." Hmm.. Trzymałem w łapkach kilka części appla i nie porównałbym ich do G&P :mrgreen: AnR, Kto powiedział, że M4 nie jest do CQB? Moja M4 ma okolo 105cm "wzrostu" :P i chodze z nią na CQB (Stała kolba, tłumik OPS) lukasp, można prosic o kilka fotek "nagiej" gietki? (bez tego "ghillie") Edited April 6, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Ja byłem jednym z pierwszych szczęśliwych nabywców z Taiwanguna tej Gietki i był to mój pierwszy AEG...( sprzedany dość szybko, ale to z powodu przezbrojenia na US ) i jedyne co mi się w niej uszkodziło to chwyt pistoletowy...nie wiem jak, ale miał leciutkie pęknięcie, nic to nie przeszkadzało, byle ledwo wyczuwalne i prawie nie widoczne, sam je zobaczyłem w sumie ( CHYBA ) późno...ale naprawdę byłem z niej zadowolony...ten dźwięk na auto o ogólnie "łatwość" wystrzeliwanych kulek - cudo : ] Coś w tej Giecie od JG jest....na prawdę...Jak coś od JG TO tą gietkę ! :] A używałem jej i w pomieszczeniach - bardzo wygodne, i w zielonej, co zresztą też się przydała jak się miło to różnych dziur wchodziło z takim "maluchem" ;] Link to post Share on other sites
K0T Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 (edited) A używałem jej i w pomieszczeniach - bardzo wygodne, i w zielonej, co zresztą też się przydała jak się miło to różnych dziur wchodziło z takim "maluchem" ;] Ciekawa metafora... :mrgreen: A ogólnie jest cicha? Czy muszkę da się odczepic? Jaki jest w niej cylinder? Czy między GB a korpusem jest miejsce? Ma ktoś jakieś zawieszenie taktyczne? Bo te małe cosie na pas są jakieś wątłe. :-P Edited April 6, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
siridar Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 A ogólnie jest cicha? Czy muszkę da się odczepic? Jaki jest w niej cylinder?Przyrządy przeziernikowe da się wymontować bez problemu, a cylinder jest typ 2. Link to post Share on other sites
przemek130 Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Jakiego klucza potrzebuje do odkręcenia tłumika albo selektora ognia? Link to post Share on other sites
newbie Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 witam nic nikomu nie wiadomo o nowej generacji wersji c lub modelach g36/k od JG? Pisze w związku z newsami o RPK, eMkachi, G3. Tam o gietach cicho-sza, więc panowi z JG sobie "odpuścili"? Link to post Share on other sites
eans Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 da rade wpakowac do niej precke 509mm?? (chowana w tlumiku) jak tak to czy nie bedzie troche pochylona w dol?? Z takimi pytaniami to do działu Upgrade/Tuning ! Jabol Link to post Share on other sites
jakubskate Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 przemek130 potrzebujesz gimbusa 1mm Link to post Share on other sites
AB Moro Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Jeżeli chodzi o awarie to po ok 5-6 miesiącach mojemu bratu poszedł selektor ognia, poaza tym żadnych innych awarii. W mojej mimo 8tys przebiegu też nic. A co do tych wersji to K mogli by zrobic choćby konwersje i wogóle sie wziąść za rozwój tego modelu bo spośród ich replik g36 jest chyba najlepszy a JG woli się bawić w AK i wszendobylskie Mki. Link to post Share on other sites
Recommended Posts