mikadorus Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) Typowy RIS 20-22mm. "montaż na szynę 11mm" na pewno będzie pasować? Lepiej kup coś ze specshopu. Od 120zł masz fajne kolimatorki. Edited July 16, 2008 by mikadorus Link to post Share on other sites
kdrzaszcz Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 własnie lipa kolimator ten jest na szyne 11mm mozecie polecic jakis kolimator do 150 zl Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Na twoim miejscu poszedłbym do myśliwskiego, sklepu z wiatrówkami i pogadał ze sprzedawcą do czego chcesz kolimator, jakie masz osiągi i skupienie. Ja tak zrobiłem przy wyborze lunety i jestem zadowolony. Na spec'u masz wybór kolimatorów o podobnych właściwościach. Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) "montaż na szynę 11mm" Ups, przepraszam - nie zauważyłem, że to "miśliwskopodobny" składzik... :poddanie: Pozdrawiam, Lambert Edited July 16, 2008 by Lambert Link to post Share on other sites
K0T Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) W przyszłości zamierzam wstawić słabszą sprężynę by ROF był większy + zastanowię się nad łożyskami kulkowymi. Czy jest sens je wymieniać? Sugerując się poprzednimi postami, czytałem, że są dobre. Czy są one kulkowe czy ślizgowe? No ba... Kulki są nieporównywalnie lepsze od ślizgów... i zwiększają rowa :-F i zmniejszają zużycie zębatkuf btw. wdg mnie nie warto kupować kolimatorów za mniej niż 100zł... miałem acoga za 140zł (czy jakoś tak) i był do... dupy! Teraz mam profesjonalny koli za 220zł i nie ma takiego czegoś, że kropka wygląda jak wielka owalna plama, poza tym nic nie było przez niego widać bo jak zaświeciło mi słońce w twarz to widziałem swoje oko w kolimatorze :lol: Polecam to: http://www.allegro.pl/item396866780_kolima...tical_rd30.html z flip-openami gratis... bardzo dobry koli. Jak coś kupuje to ma być dobre! ;p Edited July 16, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
Gwynnbleidd Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) No ja już zamówiłem sobie G36c od chinoli i zobaczymy jak wypadnie. :uśmiech: Jak tylko dojdzie opiszę wrażenia. Edited July 16, 2008 by Gwynnbleidd Link to post Share on other sites
kojt3627 Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Podsumowując to Którą gietke z taiwanguna polecacie, "C" czy "K" (jako broń główną oczywiście :-) ) Ja się raczej skłaniam do "K" ale czekam na opinie ekspertów ;-) Link to post Share on other sites
K0T Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Podsumowując to Którą gietke z taiwanguna polecacie, "C" czy "K" (jako broń główną oczywiście :-) ) Ja się raczej skłaniam do "K" ale czekam na opinie ekspertów ;-) No ja dzisiaj albo jutro kupuje C :mrgreen: Link to post Share on other sites
jan_kreczman Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Już było wcześniej napisanie, obie te repliki różnią się oprócz ceny tylko tym że K ma dłuższą lufę i chwyt przedni. Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Na twoim miejscu poszedłbym do myśliwskiego, sklepu z wiatrówkami i pogadał ze sprzedawcą do czego chcesz kolimator, jakie masz osiągi i skupienie. Ja tak zrobiłem przy wyborze lunety i jestem zadowolony. Na spec'u masz wybór kolimatorów o podobnych właściwościach. Skupienie? Osiągi? Mówimy o karabinku szturmowym i na dodatek do airsoftu. Link to post Share on other sites
jan_kreczman Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) To moje G36C z tłumikiem Silesia Factory 35x150. Niestety mam gwint 13 więc jeśli chcę wyjąć baterię muszę od nowa uszczelniać gwint teflonem :/ Edited July 16, 2008 by jan_kreczman Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Skupienie?Osiągi? Mówimy o karabinku szturmowym i na dodatek do airsoftu. Co wcale nie oznacza, że mamy kupić "gufno". Ja tak kupiłem lunetę do warriora. A, że "towary do asg" mają po 200-400% ich sklepowej wartości... Pamiętaj, że w myśliwskim możesz znaleźć rzeczy lepszej jakości niż te z np. &&&&-asg.pl i ***asg***.com Link to post Share on other sites
K0T Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) Zgodzę się z przedmówcą :-F polecam sklep kolba.pl Edit: btw Czy ktoś z was miał kiedyś do czynienia z jakimś japończykiem czy innym gunem z wyższej półki? (CA, TM, G&G, G&P) Edited July 16, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
kojt3627 Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Już było wcześniej napisanie, obie te repliki różnią się oprócz ceny tylko tym że K ma dłuższą lufę i chwyt przedni. No niby tak ale piszą że ma fabrycznie o 50 fps więcej od "C"... Link to post Share on other sites
K0T Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 No niby tak ale piszą że ma fabrycznie o 50 fps więcej od "C"... Jeśli miałeś na myśli 30fps, to tak. Link to post Share on other sites
misa Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Ma ktoś może zdjęcia giety z czymś takim http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...rch_long%20rail ? Link to post Share on other sites
patryk14 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Jeśli miałeś na myśli 30fps, to tak. Ten wzrost fps' ów pochodzi od silniejszej sprężyny M110, więc C ma chińską M100. Reszta bebechów to samo. Link to post Share on other sites
K0T Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Ta szyna będzie pasować Patryk, a skąd wiesz że tam jest m110? Wątpie żeby chciało im się wsadzać innego springa... to jest zwykła G36C tylko dali dłuższą lufę, front grip i się cieszą. A to że jest więcej fps to oczywiste, bo to jest efekt uboczny dłuższej lufy.. ale wątpie żeby dawała ąż 30fps... to tylko taki dobry chwyt marketingowy, dzięki któremu już nie ma tych gietek na taiwanie :-F Dzisiaj zamówiłem G36C :killer: Miałem Emke G&G więc ocenię tą gietę fachowo, a nie jak więkrzość miała do czynienia tylko ze sprężynowymi pistoletami z biedronki, albo jest to ich pierwsza broń (bez urazy ofc :mrgreen: ) Link to post Share on other sites
patryk14 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 @KOT Ja, Krakman Witam, W waszej ofercie pojawil sie G36K firmy JG, czy rózni sie czyms innym od G36C poza wygladem i dlugoscia lufy ??? Czyli czesci gearboxu, sprezyna, itd.... Pozdrawiam ----------------------------------------------------------------------------------- witam Ma troszke mocniejsza sprezyne w stoku , poza tym jest to praktycznie to samo :) ----------------------------------------------------------------------------------- G36C ma chyba M100 tak? Gdybym mógł wiedzieć dokłądnie jaka to jest w wersji K byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam ----------------------------------------------------------------------------------- ta nowa wersja ma sprezyne 110 m,s Link to post Share on other sites
K0T Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 (edited) Ja, Krakman jesteś krakman? :wink: No dobra sry, miałeś racje... ale jeśli G36K ma m110 to tylko może znaczyć jedno... szybciej się zepsuje :mrgreen: Edited July 18, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
patryk14 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Chodziło mi o to, że to co krakman napisał było na grubo... :wink: Można się domyśleć :twisted: PS. Post można usunąć -.- Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 G36C ma m100 i 1cm podkładkę w tłoku więc jest trochę ciaśniej. Stąd te 340fps. Ciekaw jestem tylko czy wersja K ma bezpiecznik. W mojej musiałem go wywalić ponieważ na m110 ROF był żałosny. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Albo lepsze okablowanie. Link to post Share on other sites
AnR Posted July 18, 2008 Author Report Share Posted July 18, 2008 Albo lepszy bezpiecznik. Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Albo lepsza batka. Link to post Share on other sites
Recommended Posts