Erav Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Aha, ogólnie to się strzelam w lesie wiec niby dłuższa lepsza, a wytrzymałościowo jak się prezentują?? To znaczy bo ta z dłuższą lufą ma silniejszą sprenżynę nie jest ona bardziej awaryjna od C?? Link to post Share on other sites
lopez Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Silniejsza? chyba nie wiesz co mówisz są takie same, różnica tylko w wyglądzie i długości lufy wew... Link to post Share on other sites
echelon_ Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Były plotki, że 'k' jest silniejsza i sam krakman to sugerował. Zresztą nawet nowe 'c' są silniejsze od starych. Stare mają po 340fpsów a nowe chyba już 360. Link to post Share on other sites
stiX Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 hmm... Nowe a od kiedy są one nowe jakaś mniej więcej data... Link to post Share on other sites
lopez Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 no no aż śmiać mi się chce, wstawili sprężynę m110,3 i jest silniejsze o 20fps... głupie plotki, sklepy zwiększają fps do maksimum jak dobrze trafisz masz 360 jak mas pecha 330...tak już jest z chińczykami. Moja G36C miała w stoku ~345 fps po wymianie gumki na Systemy mam ~360. Zależy jak nasz skośnooki przyjaciel sie naje tak złoży. Link to post Share on other sites
Erav Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Dzięki Wam wielkie, teraz wiem że na 100 % wezmę "C" i od razu wymienię gumkę na Guardera ;D. Jeszcze raz Wam dziękuję. Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Panowie i Panie, Ponawiam pytanie o zawieszenie i lufę (post #933) Dodatkowo chciałem się dowiedzieć czy ktoś używa gogli (np X500) i czy łatwo używać przyrządów celowniczych (muszki lub kolimatora) mając na twarzy gogle. Link to post Share on other sites
Klecor Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Ponawiam pytanie o zawieszenie i lufę (post #933) Dodatkowo chciałem się dowiedzieć czy ktoś używa gogli (np X500) i czy łatwo używać przyrządów celowniczych (muszki lub kolimatora) mając na twarzy gogle. Jeżeli chodzi o zawieszenie ja używam 3-punktowego z gunfire za 20zł (co prawda z g36k) i sprawdza się bardzo dobrze, wcześniej miałem 1-punktowy homemade, zdecydowanie wygodniej z trójką, ale to chyba kwestia indywidualna. Mam gogle SWD i z celowaniem przez przyrządy celownicze miałem problem, ale ja jestem lewooczny i praworęczny. Przy kolimatorze nie mam z tym problemów. Podejrzewam, że osoba praworęczna i prawooczna w goglach bez problemu może strzelać przez muszkę i szczerbinkę. TMK Link to post Share on other sites
lopez Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Ja mam 3pkt i jest dobrze tylko nie ma możliwości szybkiej zmiany z prawej na lewą rękę chyba że sie poluzuje pasek ale wtedy replika wisi na jajcach... Link to post Share on other sites
AnR Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Hmmm, a to znaczy, że albo masz niewydarzony ten 3pkt, albo jak większość osób nie umiesz go nosić. Link to post Share on other sites
Zigfir Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Plotki czy nie moja gienia K w stoku z niewyregulowanym zbyt dobrze hu miała średnio 375. Nie wiem jak to teraz po zmianie gumki i lufy wygląda, ale na jakieś większe osiągi niż wzrost o parę fps nie liczę. Jak się popatrzy na całokształt to te różnice w stosunku do C z czegoś chyba jednak wynikają, a nie sadzę aby miała lufę o innej średnicy. Jest tylko dłuższa co wpływać może na skupienie ale fps-ów raczej nie dodaje. Myślę iż najlepszym rozwiązaniem w celu rozwiania wątpliwosci byłoby tak naprawdę przedzwonić do krakmana i wypytanie go o to. W końcu pewnie już trochę replik rozbebeszyli. Link to post Share on other sites
K0T Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) Może ktoś szybko powiedzieć jaka długa jest stockowa dysza w gietce??? Czy jakaś z tych dysz będzie pasować? (np po małej obróbce) http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2654 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=339 Edited October 22, 2008 by K0T Link to post Share on other sites
AnR Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1294 A co złego w tej? Link to post Share on other sites
K0T Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Bo chce bore up... a podobno w gietce jg dysza jest dłuższa niż np taka dysza CA do gietki, dla tego podobno pasuje dysza z auga. Może mi ktoś podać długość stockowej dyszy? :-F Link to post Share on other sites
AnR Posted October 22, 2008 Author Report Share Posted October 22, 2008 Pisałem Ci chyba, ze 2 razy, ze OLO pisał, że to bójda na resorach. Uparłeś się na te dysze czy co? Zresztą. Jutro moge ruszyć tylek i Ci zmierzyć CA i JG. Link to post Share on other sites
K0T Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Byłbym zaszczycony :D (sam bym zmierzył ale jak otworze gietke to już nie złoże :-F ) Link to post Share on other sites
Placek Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Jak się popatrzy na całokształt to te różnice w stosunku do C z czegoś chyba jednak wynikają, a nie sadzę aby miała lufę o innej średnicy. Jest tylko dłuższa co wpływać może na skupienie ale fps-ów raczej nie dodaje. To ciekawe, bo np. kiedy patrzymy na prędkość wylotową stubby killera i m16a3 to ta w m16 jest większa. I mówię tu o JG, a oni są z Chin, a Chińczykom raczej nie chciałoby się zmieniać cylindra, albo robić dłuższą czy krótszą sprężynę, bo to dodatkowe koszty. Wiec chyba długość lufy wpływa na moc. Link to post Share on other sites
K0T Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 No ale bez przesady... to będzie różnica max 10-15fps, to gdzieś jest na forum. (j.w. czekam na dł dyszy :-F ) Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Panowie, a jaką preckę polecicie do wersji K od JG? Temat dedykowany zbyt świeży, to nawet nie pytam póki co. Te same typy co do C, tylko odpowiednio dłuższe? Link to post Share on other sites
Azur Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Nie wiem jaka długoścć jest w K, ale obstawiałbym coś około 320 mm lub mniej, ale tak czy siak to bierz Promyka, KM Head, ew. Deep Fire. Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) Bujda z dyszami? yyyyy, AnR wymieniałeś swoją? ja mam teraz dyszę z aug http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1504 i... była za krótka do giety, tak dysza z AUG, jedna z dłuższych jest za krótka, trzeba wprowadzić modyfikację komory hu (zeszlifować do pewnego momentu bolce na których siedzi komora) Dysza z gietki ma długość 25,3mm. Wszystko zresztą już gdzieś na forum chyba pisałem prawda? szukanie nie boli... http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry819308 Wiesz że jest jeszcze jeden problem? będziesz musiał rozwiercić dziury w które wchodzą trzpienie mocujące głowicę cylindra... przynajmniej w deep fire są za małe Edited October 23, 2008 by Zambezi Link to post Share on other sites
K0T Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Wiesz że jest jeszcze jeden problem? będziesz musiał rozwiercić dziury w które wchodzą trzpienie mocujące głowicę cylindra... przynajmniej w deep fire są za małe Eeee... A co ma piernik do wiatraka? :-F (oprócz tego, że jest z mąki...) ja mam borka systemy i nic nie musiałem przerabiać (tylko że nie mam dyszy :wink: ) Eeee... Ta stockowa dysza ma 3cm czy co? :strach: A oprócz zeszlifowania tych bolców w komorze hu to chyba trzeba ją podszlifować na końcu (od strony gb) bo przecież tam jest takie coś dotykające szkielet gb. Poza tym czy po tej modyfikacji kulki dobrze są podawane? Link to post Share on other sites
Zambezi Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) No a ja miałem głowice DF i musiałem sobie dziurki porozwiercać... ^^ Stockowa dysza ma 25,3mm Kiedy kupowałeś gietke? u mnie komora HU nigdy nie stykała się z GB, teraz chociaż bolce są mocno zeszlifowane też tego nie robi. Może Ty masz jakąś inną serię i może Ci pasować dysza dedykowana do G36? :D Podawanie kulek... to też był problem, trzeba było rozszlifować w stronę GB tą "rurkę" w gnieździe magazynka. Najlepiej najpierw rozbierz swoją gietke, pomierz wszystko wtedy będziesz wiedział jaką dysze kupić ;) Może przeniesiemy dyskusje do wątku o tuningu? ;> KOT nie bój się rozkładać tej gietki, nic się jej nie stanie, gb jest prosty jak budowa cepa, przecież tam jest coś koło 20 elementów :) Edited October 23, 2008 by Zambezi Link to post Share on other sites
Placek Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) @azur Nie 320 mm, tylko 363. Tyle co m4. Przynajmniej tyle miał kumpel w ca. Edited October 23, 2008 by Placek Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) 355 podają na pudełku edit: no i sorry za offtopowy burdel, ale generalnie promyk o odpowiedniej długości, nie? Edited October 23, 2008 by pin-king-pin Link to post Share on other sites
Recommended Posts