Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG G36C

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

no no aż śmiać mi się chce, wstawili sprężynę m110,3 i jest silniejsze o 20fps... głupie plotki, sklepy zwiększają fps do maksimum jak dobrze trafisz masz 360 jak mas pecha 330...tak już jest z chińczykami. Moja G36C miała w stoku ~345 fps po wymianie gumki na Systemy mam ~360. Zależy jak nasz skośnooki przyjaciel sie naje tak złoży.

Ponawiam pytanie o zawieszenie i lufę (post #933)

Dodatkowo chciałem się dowiedzieć czy ktoś używa gogli (np X500) i czy łatwo używać przyrządów celowniczych (muszki lub kolimatora) mając na twarzy gogle.

Jeżeli chodzi o zawieszenie ja używam 3-punktowego z gunfire za 20zł (co prawda z g36k) i sprawdza się bardzo dobrze, wcześniej miałem 1-punktowy homemade, zdecydowanie wygodniej z trójką, ale to chyba kwestia indywidualna.

Mam gogle SWD i z celowaniem przez przyrządy celownicze miałem problem, ale ja jestem lewooczny i praworęczny. Przy kolimatorze nie mam z tym problemów. Podejrzewam, że osoba praworęczna i prawooczna w goglach bez problemu może strzelać przez muszkę i szczerbinkę.

TMK

Plotki czy nie moja gienia K w stoku z niewyregulowanym zbyt dobrze hu miała średnio 375. Nie wiem jak to teraz po zmianie gumki i lufy wygląda, ale na jakieś większe osiągi niż wzrost o parę fps nie liczę.

Jak się popatrzy na całokształt to te różnice w stosunku do C z czegoś chyba jednak wynikają, a nie sadzę aby miała lufę o innej średnicy. Jest tylko dłuższa co wpływać może na skupienie ale fps-ów raczej nie dodaje. Myślę iż najlepszym rozwiązaniem w celu rozwiania wątpliwosci byłoby tak naprawdę przedzwonić do krakmana i wypytanie go o to. W końcu pewnie już trochę replik rozbebeszyli.

Jak się popatrzy na całokształt to te różnice w stosunku do C z czegoś chyba jednak wynikają, a nie sadzę aby miała lufę o innej średnicy. Jest tylko dłuższa co wpływać może na skupienie ale fps-ów raczej nie dodaje.

To ciekawe, bo np. kiedy patrzymy na prędkość wylotową stubby killera i m16a3 to ta w m16 jest większa. I mówię tu o JG, a oni są z Chin, a Chińczykom raczej nie chciałoby się zmieniać cylindra, albo robić dłuższą czy krótszą sprężynę, bo to dodatkowe koszty. Wiec chyba długość lufy wpływa na moc.

Bujda z dyszami? yyyyy, AnR wymieniałeś swoją? ja mam teraz dyszę z aug http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1504 i... była za krótka do giety, tak dysza z AUG, jedna z dłuższych jest za krótka, trzeba wprowadzić modyfikację komory hu (zeszlifować do pewnego momentu bolce na których siedzi komora) Dysza z gietki ma długość 25,3mm. Wszystko zresztą już gdzieś na forum chyba pisałem prawda? szukanie nie boli... http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry819308

Wiesz że jest jeszcze jeden problem? będziesz musiał rozwiercić dziury w które wchodzą trzpienie mocujące głowicę cylindra... przynajmniej w deep fire są za małe

Edited by Zambezi

Wiesz że jest jeszcze jeden problem? będziesz musiał rozwiercić dziury w które wchodzą trzpienie mocujące głowicę cylindra... przynajmniej w deep fire są za małe

Eeee... A co ma piernik do wiatraka? :-F (oprócz tego, że jest z mąki...) ja mam borka systemy i nic nie musiałem przerabiać (tylko że nie mam dyszy :wink: )

Eeee... Ta stockowa dysza ma 3cm czy co? :strach:

A oprócz zeszlifowania tych bolców w komorze hu to chyba trzeba ją podszlifować na końcu (od strony gb) bo przecież tam jest takie coś dotykające szkielet gb. Poza tym czy po tej modyfikacji kulki dobrze są podawane?

No a ja miałem głowice DF i musiałem sobie dziurki porozwiercać... ^^

Stockowa dysza ma 25,3mm

Kiedy kupowałeś gietke? u mnie komora HU nigdy nie stykała się z GB, teraz chociaż bolce są mocno zeszlifowane też tego nie robi. Może Ty masz jakąś inną serię i może Ci pasować dysza dedykowana do G36? :D

Podawanie kulek... to też był problem, trzeba było rozszlifować w stronę GB tą "rurkę" w gnieździe magazynka.

Najlepiej najpierw rozbierz swoją gietke, pomierz wszystko wtedy będziesz wiedział jaką dysze kupić ;)

Może przeniesiemy dyskusje do wątku o tuningu? ;>

KOT nie bój się rozkładać tej gietki, nic się jej nie stanie, gb jest prosty jak budowa cepa, przecież tam jest coś koło 20 elementów :)

Edited by Zambezi
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...