tafi Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 no ja mam tylko to :) ale może znajdziesz natchnienie :) Ja mam tylko jedno pytanie.... Te magazynki skąd masz? PS. Nie żebym chciał do Gietki... ale jestem ciekaw... Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Ja mam tylko jedno pytanie.... Te magazynki skąd masz? PS. Nie żebym chciał do Gietki... ale jestem ciekaw... magi to magpul pts pmag - http://airsoftglobal.com/index.php?cPath=90_395_497 z nakladkami magpul pmag ranger - http://airsoftglobal.com/index.php?cPath=90_446_503 z tego sklepu również zakupione Edited January 18, 2009 by JarekM Link to post Share on other sites
NAPEK Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 JarekM twoja gietka fajnie wyglada szczegolnie ta kolba Link to post Share on other sites
Azur Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Po popatrzeniu parę sekund na "gietkę" Twojego kolegi, wyłączyłem. Kuriozum, kupa, brzydal... brak słów. Lepiej dorzucić do nówki. @JarekM - adapter do kolby od M4 sprowadzany z WGC czy gunnera ? ;) Edited January 18, 2009 by Azur Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 @JarekM - adapter do kolby od M4 sprowadzany z WGC czy gunnera ? ;) to jest ten - http://airsoftglobal.com/product_info.php?products_id=3954 - ale otrzymany fuksem, mieli w ofercie v-techa za jakies 25 USD i tegoż zamówiłem, ale ze względu na "burdel" w magazynie okazało się, iż nie mogę mi go dostarczyć i zaproponowali wymianę na CA w tej samej cenie. Link to post Share on other sites
Azur Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Ile Cię całość wyniosła ? Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Ile Cię całość wyniosła ? 25USD za adapter, 20USD za rurę (prowadnicę), 47USD za kolbę z czego dwie pierwsze pozycje z airsoftglobal (dodatkowo 15 USD przesylka), kolba z ebaybanned Link to post Share on other sites
Adonis Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Dzięki za pomoc, tak naprawdę na zbliżeniach karabin wygląda dużo gorzej. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na wypłatę i zamawiać u krakmanów :) Link to post Share on other sites
tafi Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 25USD za adapter, 20USD za rurę (prowadnicę), 47USD za kolbę z czego dwie pierwsze pozycje z airsoftglobal (dodatkowo 15 USD przesylka), kolba z ebaybanned Dzięki za info. Gietka wygląda bardzo fajnie. Jak spisują się te magazynki? Link to post Share on other sites
TomekKrywult Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 dziś dostałem swojego g36c:) niech kto mówi co chce, jak narazie jestem zadowolony:)jak sie posypie to kupie takiego drugiego:) Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Dzięki za info. Gietka wygląda bardzo fajnie. Jak spisują się te magazynki? w tym komplecie magi spisują się bez zarzutu. bez zarzutu działają też w eMka'ch JG, ale już gorzej w HK416 JG. Nie podają (te same) w SAM-R od G&P i M4 (SOPMOD) od ICS. tyle wiem, problemy nie wynikają z magów jako takich, Link to post Share on other sites
TomekKrywult Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 dzięki,już wiem że 22:) a powiedzcie mi czy koli na szyne 20mm bedzie pasował?zdeke nowy w temacie jestem... Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 (edited) dzięki,już wiem że 22:) a powiedzcie mi czy koli na szyne 20mm bedzie pasował?zdeke nowy w temacie jestem... Człowieku nie truj- są 2 standardy szyn 11 i 22mm. 11mm to głownie do wiatrówek itp i nie występuje w asg. Lekka tolerancja jest , do tego często w aukcjach są 2 opisy- jak ktoś napisał szyna 20 mm to był zapewne skrót myślowy....Tak czys siak będzie takie coś pasować na gietkę Edited January 19, 2009 by 99TOMCAT Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Tomcat - nie truj :P 11-ka jest nie tylko od wiatrówek (a na normalnej, ostrej broni jaką masz szynę, jak myślisz?) A w ASG TYLKO mamy 22 mm!!! Link to post Share on other sites
komora Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 (edited) Tomcat - nie truj icon_razz.gif 11-ka jest nie tylko od wiatrówek (a na normalnej, ostrej broni jaką masz szynę, jak myślisz?) A w ASG TYLKO mamy 22 mm!!! Chłopie, nie wiem skąd masz informacje, że w ostrej się używa 11mm, ale nawet gołym okiem widać po zdjęciach oryginałów, że jest to 22mm. Generalnie to właśnie głównie do wiatrówek używa się 11mm. W ASG głównie się używa 22mm, ale są wyjątki co mają 11mm. Edited January 19, 2009 by komora Link to post Share on other sites
tafi Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Chłopie, nie wiem skąd masz informacje, że w ostrej się używa 11mm, ale nawet gołym okiem widać po zdjęciach oryginałów, że jest to 22mm. Generalnie to właśnie głównie do wiatrówek używa się 11mm. W ASG głównie się używa 22mm, ale są wyjątki co mają 11mm. 11mm to również szyny na broni myśliwskiej i zapewne o to chodziło Tomkatowi. Link to post Share on other sites
TomekKrywult Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 nie drapcie sie:) tylko pytałem... :wink: :wink: Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 nikt się nie drapie :) A jak 22mm to sorki - mój błąd :poddanie: Link to post Share on other sites
TomekKrywult Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 mam jezscze jedno pty...a mianowicie jaki jest optymalny czas ładowania akumulatorka 8,4v 1100mAh? standardową ładowarką 220v? ... :killer: Link to post Share on other sites
siridar Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 (edited) 1. Jak już było wiele razy powiedziane, każda chińska wolnoładowarka nadaje się co najwyżej do kosza, bo służą one jedynie niszczeniu czasami całkiem przyzwoitych akumulatorów. 2. Jeżeli jednak mimo wszystko chcesz zaryzykować, to jak już godzillion razy pisano na forum: czas ładowania = 1,4 x (pojemność baterii / nominalny prąd ładowania ładowarki) - przy założeniu, że bateria jest całkowicie wyczerpana (czyli napięcie baterii wynosi 1V x liczba ogniw). W przypadku dłuższego czasu ładowania następuje nieodwracalne uszkodzenie baterii. BTW, kiedy replika przestaje strzelać, to wcale nie znaczy, że bateria rozładowała się do poziomu 1V/ogniwo. 3. To nie jest temat o bateriach. Edited January 23, 2009 by siridar Link to post Share on other sites
echelon_ Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Co do ostatniego zdania to niby nie koniecznie. W przypadku pewnego przekroczenia czasu i dla odpowiedniego typu ogniw wystarczy ponownie 'formatować' kilka razy baterię aby ta odzyskała swoją część swojej pierwotnej sprawności. Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 [offtop mode] A nie lepiej kupić porządną ładowarkę za te 50 zł? [/offtop mode] Pozdrawiam!!! Link to post Share on other sites
Johann Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Ansmann stoi na Capri za 32 zł. Dobra ładowarka za dobre pieniąse. ;) Link to post Share on other sites
HellCat Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Polecam magi Low-cap P&J!!! Z kumplem zrobiliśmy testy polowe /kupiliśmy jeden na próbę/ - bo dotychczas korzystałem z BOYI (błe... uszka po 2 dniach pryknęły). Oto wyniki: - Pojemność deklarowana: 48, faktyczna: 50-51. - Wytrzymałość: wytrzymał wyjęcie z gniazda (tak na szarpnięcie) i fristajlowy rzut przez puszczenie na podłoże (zmarznięta ziemia) - Uszka: Wyglądają... słabiutko. Pod palcami nie ustąpiły (na szarpanie czy wyłamywanie), ale na chama tego nie robiłem (może mam jakieś wewnętrzne opory... ;-) ) - Wygląd: nie powiem, atrapy są fajnie zrobione... jednak jako że to nie stockowy hi-cap, tylko biało-przeźroczyste coś, to "zajączki" dają PIĘKNE :wink: - Ogólne: W gnieździe siedzi pewnie, nie majta się, podaje kulki... Czego chcieć więcej? :mrgreen: Biedne BOYI (szt. 3)... Chyba się przestawię na PeJoty :uśmiech: Link to post Share on other sites
suchy1992 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Mam te same Low Capy od P&J z taiwangun.com i wchodzi mi tylko 40 kulek. Tzn na 40 jest taki opór, że daję sobie spokój. Mam wpychać na siłę? Prawie szybkoładowarka pęka. Link to post Share on other sites
Recommended Posts