rewo999 Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 http://www.taiwangun.com/shop,show,1131 Co o tym sądzicie ??? Do tego springa m120 z systemy :uśmiech: Wiecie może ile dało by mi to fps-ów :poddanie: Pozdro Link to post Share on other sites
komora Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Daj sobie spokój z częściami Elementa, lepiej zainwestuj w coś markowego, może i wyjdzie drożej, ale zaoszczędzisz sobie nerwów. Link to post Share on other sites
michalll Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Ok. 390 fps. Link to post Share on other sites
rewo999 Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 A więc nie polecacie zestawów FTK z Elemanta :uśmiech: Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Ten Bore-Up to bez sensu kupować ELEMENTA. Za tyle samo mamy prawie duzo lepszej jakości Classic Army lub Guarder. Systema to już wyższa półka ale dobra. Pozdrawiam serdecznie. Link to post Share on other sites
augustox Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Tak czytam na temat komory HU elementa, widze że ją polecacie ale jest z tworzywa a nie metalu,mimo to opłaca się brać ? Nie robi to większej różnicy ? Link to post Share on other sites
Mulis Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Systema jest naprawdę dobra dała mi 40fps więcej ale ostrzegam wszystkich żeby mocno dokręcać głowice tłoka, ja za słabo dokręciłem i głowica została zniszczona wie może ktoś jaka głowica pasuje do tego bore up mam bore up systemy do M16 o powiększonej średnicy. Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 A czy w tą komorę HU elementa z GF wejdzie i będzie działała gumka systemy i precka systemy?, czy będzie dobrze chodziło to też z dyszą od zestawu BU guardera? Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Ja ma wyciszone głowice elementa na chińskiej m120. Przebieg 8K kulek i są całe. Do tego mają przynajmniej łożyskowanie. Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 O masz wyciszoną, łożyskowaną głowicę cylindra? Fajnie też chcę taką... No czego to Panie te chińczyki nie wymyślą... :lol: Jeszcze jak będą miały ze 50-70 k kulek przebiegu, to już będzie coś. Większość, jak nie wszystkie "ciche" głowice tłoka mają łożyskowanie, szczególnie te co bardziej markowe. Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 xD to miało dotyczyć głowicy tłoka, ale to szczegół. Z niecierpliwością czekam na policarbonowy tłok od systemy do mojego mk16. Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 (edited) Miałem przyjemność wątpliwą zresztą, kupić wzmocnioną głowicę tłoka z łożyskowaniem. Niestety już podczas montażu okazało się że nie można do końca dokręcic śruby mocującej elementy łożyskujące. W końcu całość przykleiłem super glutem i na razie działa. Przy najbliższej okazji jednak wymienię na tłok z głowicą Boya. Edited June 29, 2009 by Maciej0011 Link to post Share on other sites
YodaSan Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Dość niedawno zakupiłem prowadnice sprężyny z łożyskowaniem element (stock się posypał). Przez pierwsze 2-3k kulek wszystko ładnie pięknie, gdy w końcu śruba w prowadnicy przemieliła gwint i wpadła między zębatki krusząc zęby oczywiście. Link to post Share on other sites
komora Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Z pozytywnych rzeczy: mam cylinder, głowice cylindra i popychacz z Elementa i wszystko gra już od 10k kulek. Z negatywnych: miałem głowice tłoka i tłok z owej firmy i... chyba nawet 1k kulek nie wytrzymało. Podsumowując: Pomimo, że kilka rzeczy nadal działa to i tak nie polecam tej firmy, lepiej dołożyć do Systemy i mieć spokój z repliką. Link to post Share on other sites
pandziol Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Kilka postów temu pisałem, że komora HU od Elementa jest OK. Wczoraj zmieniłem zdanie... Wymieniłem ową komorę na G&G i okazało się, że replika dostała ok 15fps więcej (mimo, że komora elementa też była owijana teflonem i sprawiała wrażenie szczelnej). Może i te komory nie są całkiem fatalne (stock od Boyia to dopiero syf) ale można kupić lepsze (nawet w porównywalnej cenie albo i taniej). Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Link to post Share on other sites
michalll Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Mylisz pojęcia. To, że miałeś gorsze osiąga oznacza tyle, że pasowała do danej repliki gorzej niż G&G. U mnie na komorze boyi jest lepsze uszczelnianie niż na KA czy Systemie. Link to post Share on other sites
Ratoll Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Dokładnie. Najwięcej zależy od szkieletu GB, a dokładnie grubości przedniej jego ścianki, a co za tym idzie tego, jak głęboko wchodzi z niego dysza w komorę. Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Zamontowałem: głowica tłoka, łożyska kulkowe, prowadnica lożyskowana. Wszystko na sp120 jestem tylko ciekaw czy kompozytowa głowica da radę, no i oczywiście szkielet DB. ROF spadł teraz mam guna, ktory strzela ratatatata! Potrzebuję aku 9.6. Jak padnie to powiem. Link to post Share on other sites
gadzinka Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Co sądzicie o komorze hopa firmy Element, tyle że do AK? miał ktoś z nią styczność? :P Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Chcecie części elementa proszę bardzo! I oto awaria, nie mam zębów XYT, wysypały się przez łożyska kulkowe, przy okazji niszcząc tłok. Zaczynam kupować w specshop'ie. Nie kupujcie w gunfire! Link to post Share on other sites
gadzinka Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 A z tą komorą, jak jest? Link to post Share on other sites
kermit Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 (edited) Komora akurat nie jest zła - jest do tego ciasna i podejrzewam przez to dosyć szczelna. Widzę że niestety łożysk do tego czasu nie poprawili... No cóż dopóki się je kupuje i będzie zbyt na ten szajs to będą takie coś produkować... W gunfire można kupować... dopóki się wie co kupuje i nie kupuje się felernych części ;) Edited December 19, 2009 by kermit Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Chcecie części elementa proszę bardzo! I oto awaria, nie mam zębów XYT, wysypały się przez łożyska kulkowe, przy okazji niszcząc tłok. Zaczynam kupować w specshop'ie. Nie kupujcie w gunfire! Mialem to samo ... dziwilem sie czemu sprzedali mi lozyska kulkowe po 10 zl za komplet w sklepie u mnie w Szczecinie. Teraz wiem ;) Po drugiej serii poszly lozyska niszczac 2 zebatki. Mam jeszcze 2 komplety tych lozysk ... ogolnie poszly juz 2 razy przy m90. Lepiej ich nie wstawiac w replike bo tylko narazicie sie na koszty. Te lozyska mozna rozwalic w palcach, bez uzywania jakichkolwiek narzedzi. Link to post Share on other sites
kolarz1111 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Witam. Po ostatnim strzelaniu w -17st.C stało się to czego się spodziewałem, czyli umarł GB (pękł szkielet, znaczy się w standardowym miejscu) w moim M16. Teraz trzeba kupić nowy i tu powstaje moje pytanie - czy warto kupować takie coś: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6305 Jest to szkielet GB rzekomo wzmocniony z łożyskami 9mm (kulkowymi). Pisaliście w poprzednich postach o GB tej firmy, ale z tego co zrozumiałem o GB 6mm lub ew. 7mm, że są do bani, bo łożyska się sypią. Łożyska 9mm powinny wytrzymać znacznie więcej. Czy te szkielety są mocne? Tzn czy wytrzyma: m130 Guardera, aluminiowa głowica tłoka JBU głowica cylindra JBU i cylinder JBU, tłok wzmocniony poliwęglanowy (jeszcze nie wiem jakiej firmy). Aluminiowy tłok JBU był widać kiepskim pomysłem (ze względu na ciężar) zwłaszcza, że urwał się w nim pierwszy ząb (też się zdziwiłem), a samych zębów nigdzie nie mogę znaleźć (na spec shopie są niedostępne). Wszystko było włożone do stockowego szkieletu GB JG i w temp. pokojowej przemieliło parę setek kulek. I drugie pytanie czy Szkielet GB CA wzmocniony 6mm (120zł) jest wart inwestycji bardziej niż ten Elementa? Z góry dzięki i pozdro. ALKO Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Chcesz miec problemy ... kup czesci elementa. Nie chcesz miec problemow ? Kup innej firmy. Nawet uzywki z 3 gen. Do tego zaparcie komora hopa gearboxa sie przydaje tak zeby czesc uderzenia tloka szlo w komore. Jak pekl ci gearbox .... PO CO CHCESZ WSTAWIAC GLOWICE TLOKA KTORA SŁUŻY WLASNIE DO NISZCZENIA GEARBOXOW ??? Aluminiowa glowica do v2 ? Kup sobie najprostsza wyciszona ... po to zeby oslabic uderzenia tloka. Jaka batke uzywasz bo widac ze pewnie za mocna jak na czesci ... duzy rof to pierwszy zabojca gearboxow. Nawet mocny padnie na m90 springu ale przy za duzym rofie. Oszczedzajac wydasz kase dwa razy. Jak chcesz tanio - kup wzmocniony gearbox v2 z replik III gen Jg za 30-50 zl i lozyska stalowe 6 mm. Co do gearboxa CA - nie wiem nie mialem takiego. Link to post Share on other sites
Recommended Posts