Tomczak Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Na część tak, ale chciałem się upewnić, tyle, że nie mogłem znaleźć nic o tych magach, więc tu pytam... Quote Link to post Share on other sites
zurek31 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Witam, mam jeszcze jedno pytanko. Chciałbym kupić zębatkę tłokową do tego aug-a i nie wiem jaką ( nie znam się na przełożeniach i nie wiem jaką ma stocokwo) Ma służyć do pojedynczych strzałów . Słyszałem, że shs są dość dobre ale nie dam sobie ręki uciąć. Chciałbym, żeby dała sobie radę z sp130 guardera. Serdecznie poproszę o jakieś propozycje. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 (edited) U mnie zębatki SHS 18:1 spokojnie ciągną SP130 (guardera) Na full auto z rofem na poziomie 20 BB/s. Edited September 5, 2012 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 U mnie 16:1, ciągną na m135 elementa. :) Quote Link to post Share on other sites
zurek31 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Zależy mi tylko na zębatce tłokowej i na gunfirerze jest tylko ta dostępna- http://gunfire.pl/product-pol-1152195396-Kolo-zebate-tlokowe-SHS.html Myślicie, że da sobie radę? Bo ja nie był bym pewien. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Musisz zmienić wszystkie zębatki. Koszt około 80zł za komplet zębatek. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Mam pytanie: Jakie łożyska pasują do GB ( wersja A2). Ktoś pisał, że 6mm ale przed chwilą mierzyłem i wychodzi na to, że mają 7 mm. Mierzyłem od strony zewnętrznej ( bez rozbierania GB). Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Łożyska mają 7mm. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 Dziękuję Ci bardzo :) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Czy miał ktoś do czynienia z low-capami ELEMENT'a? Bo na azteco je widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 W zasadzie to nowość. Trzeba czekać na pierwszego odważnego. Quote Link to post Share on other sites
GOGI123 Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 (edited) Ma ktoś sposób na ten klocuszek od rozkładania repliki? Bo strasznie lekko siedzi i już raz go prawie zgubiłem, a taśma wygląda brzydko. Próbowałem coś podłożyć ale to daje mierny skutek, blokuje go tylko w jedną stronę. Edited January 29, 2013 by GOGI123 Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Daj 3 lub więcej warstw papieru na ten pin i zalej to super glue. U mnie to działa od jakiś 2 lat. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Mocniej odegnij blaszkę albo ją trochę owiń izolką/t. teflonową. Quote Link to post Share on other sites
GOGI123 Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Owinąć izolką blaszkę czy ten klocuszek? Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 (edited) Próbuj, kombinuj. Ja nie mam w ogóle tego problemu (i w JG, i w TM). Możesz też popatrzeć ogólnie na zespół lufy który wchodzi w body i go blokuje ten klocek. Może podklejenie tego elementu pomoże utrzymać klocek na miejscu. Edited January 29, 2013 by Bojeq Quote Link to post Share on other sites
GOGI123 Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Wystarczyło blaszkę i klocek trochę owinąć taśmą. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Witam wszystkich! Mam problem ze swoim AUGiem. Otóż wyrobiły mi się gwinty na tej plastikowej płytce co dociska gearbox, przez co nastąpił ogromny spadek fps. Płytke postanowiłem wywalić całkowicie - będzie więcej miejsca na batke, a płytka przestała spełniać swoją funkcję. Ale problem pozostaje - nieszczelność. Czytałem o jakimś patencie z gąbką, ale nie bardzo rozumiem jak to miałoby dociskać gearbox, on musi być dociśnięty z dużą siłą by strzelać jak należy. Chyba, że ktoś ma jakiś lepszy pomysł? Byłbym wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Raf Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 (edited) Plastikowa płytka sama w sobie gwintów nie ma. Gwintowane są prostokątne nakrętki umieszczane w body. Nie powinno być problemu je zastąpić, ja jak potrzebowałem ich kiedyś na szybko to docinałem nakrętkę okrągłą : ) "Patent z gąbką" służy tylko niwelowaniu luzów pomiędzy płytką (albo innymi rozwiązaniami) a gearboxem. Jak nie masz żadnej solidnej podpory z tyłu gb to gąbka Ci nic nie da. Z innych patentów na dociśnięcie gearboxa zamiast płytki są kątowniki albo śruba przechodząca przez przewiercone body. Te tematy już się na tym forum przewijały więc jak poszukasz to znajdziesz. Edited February 13, 2013 by marcinus Quote Link to post Share on other sites
ciety Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Panowie dysza Ultimate 24mm jest zbyc ciasna, tzn wchodzi ale trzeba dużo siły użyć, powinno tak być? Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Pss.. jest za krótka przy okazji :D Quote Link to post Share on other sites
outsider47 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Panowie dysza Ultimate 24mm jest zbyc ciasna, tzn wchodzi ale trzeba dużo siły użyć, powinno tak być? Dysza ultimate ma troszkę mniejszą średnicę od standardowych dysz, (setne milimetra). Domyślam się że głowica cylindra nie jest z ultimate i ta minimalna różnica tworzy ten opór. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Czy części zewnętrzne z AUG Ca bedą pasowac do jego odpowiednika z JG? Czy da się przenieśc upper receiver z lunetą z A1 na miejsce receivera z szyna od A1 bez poprawek żadnych? Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Niestety CA jest pod względem receiverów niekompatybilna z TM i JG. Jak próbowałem pożenić górę z JG z dołem CA to mocno ściskając obie części dało się wcisnąć przycisk/pin który je łączy, ale pozostawała pomiędzy nimi szpara. Nie powodowało to nieszczelności ale wyglądało nieciekawie i przy mocniejszej sprężynie powodowało wibracje optyki przy strzale. Edited February 25, 2013 by marcinus Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 (edited) Mam zamiar polepszyć osiągi mojego AUG. Czy zamontowanie uszczelnionej dyszy i dobrej gumki hop up coś da? Myslę o takiej gumce: http://zbrojownia.li...products_id=183 I mam na celowniku 3 dysze, ale nie wiem ,która by była najlepsza: http://zbrojownia.li...roducts_id=2144 http://zbrojownia.li...products_id=581 http://zbrojownia.li...roducts_id=2154 Czy to, że dysza jest połączona luźno z popychaczem i bez siły można ją odłączyć to dobrze? I jeszcze jedno: to, że kulki podczas semi mało kiedy wylatują z lufy to wina fabrycznego hi-capa? Edited March 2, 2013 by pixxel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts