AirBorne Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 A co powiedzie o awariach tego modelu? Co sie najczęściej psuje oprócz selektora ognia? Strzelałem z tej kupy pół roku i się nic nie zepsuło ;) Nawet selektor ognia. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 A dlaczego od razu "kupy" ? ;) Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 No waśnie! Dlaczego kupy?? To jest na prawdę b. dobry sprzęt jak na tą cenę! Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Tak mówisz bo masz go od niedawna :) Chinole zawsze robią pierwsze, dobre wrażenie, to samo CA (jest taaaki piękny *-*) a kiedy dochodzi do 2-3 wysyłki to już cholera bierze. Nie powiem, AGM to fajna replika i jak na swoją cenę - dość niewygórowaną - to dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
Yankees Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Witam, zamierzam kupić M14 AGMa i mam takie pytanie, czy widział ktoś wersje Wooden na żywe ślepia :D ?? Jak sie prezentuje ta wersja ? Czy juz lepiej wziąć Oliv ?? pozdro Yankee Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 "Drewno" nie jest najgorszej jakości, nawet można powiedzieć że jest niezłe ale, od kiedy zobaczyłem porównanie G&G Vienam Version i AGM-a to plastik AGM-a nagle zrobił sie szpetny :P Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Dlatego pisze że "drewno" jest fajne do póki sie nie zobaczy G&G VV :) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 Yankes, ile chcesz mieć fps???? Ja, gdy jeszcze posiadałem m14stkę AGMa miałem zmienione łożyska, prowadnicę, sprężynę i 400fps. Strzelałem z tego pół roku beż ŻADNEJ awarii. Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 No to na co czekasz kupuj ;) Dzisiaj miałem male manewry z kolega z ak47 cymki tactical. Po 3 rundzie zamienilismy sie broniami... Ciągle sie zacinał, magazynek wypadał, i ogólnie cale sie ruszał... Nie to co nasz chlopaki :D 0 zacinki 0 problemów tylko sprężyna gorsza :P Pozdrawiam M14 Userów! Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 (edited) Po przeróbkach na pewno. W końcu, chyba Ci chodzi o drewniane, więc ine będziesz miał problemu ze szlifowaniem i piłowaniem ;). Aha, jedna sprawa. Prowadnice v.3 lepiej pasuje, bo ma troszkę większe skrzydełka. Tak twierdzi 0L0, co zresztą jest potweirdzone. Dożuć do tego zestwu łożyska, silnik (stockowy może nie pociągnąć TU CA - inaczej, prawdopodobnie nie pociągnie), odpuść takie rzeczy jak osłona na kolbę i drewinane łoże i kup sobie preckę. Łoże na końcu wstaw. Ja bym tak przynajmniej zrobił, bo po kiego czorta nam tuning do 450fps nie mając precki i sylikonowej gumki HU? Edited November 20, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Sorry ale nie mogę edytować. Na RedWolf'ie wyczaiłem coś takiego Link Mógłbym to zakupić bo kumpel zamawia więc bym się dorzucił. Pytanie:Czy to pasuje do naszej kochanej M14? Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Myślę, że głowicę tłoka może zostawić w spokoju :) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 A kto mi teraz powie- jak przymocować taki uchwyt z przodu lufy, tuż przed tłumikiem płomienia, trzymający łoże i pokrywę rury gazowej? Podejrzewam, że rozchodzi się o śrubkę, która jest na górze tego "czegoś"- tylko czym ją dokręcić?! Proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 A kto mi teraz powie- jak przymocować taki uchwyt z przodu lufy, tuż przed tłumikiem płomienia, trzymający łoże i pokrywę rury gazowej? Podejrzewam, że rozchodzi się o śrubkę, która jest na górze tego "czegoś"- tylko czym ją dokręcić?! Proszę o pomoc! Imbus 1,2mm lub 1,5mm. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Dzięki wielkie Lilly- masz u mnie piwo :-P Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 A ja tak czy tak UBÓSTWIAM dobry polski PUNK-ROCK! A teraz proponuje kontynuować temat "M14 AGM". I tutaj pytanie! Czy stockowa bateria wytrzyma spring M120? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 (edited) mam pytanie dotyczące zebatek czy przy batce 9,6V nie pójdą sie jeb**? Edited November 25, 2007 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Spring m110 spowolni pracę bo jest silniejszy, tj. więcej pracy i napięcia potrzeba na jego ruszenie. Plus minus wychodzi na to że NIC się nie stanie, chyba że będziesz miał felerne zębaty. Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Czy stockowa bateria wytrzyma spring M120? Bez problemu, M14 mają baterie na dużych ogniwach i chodzi aż miło. Oczywiście że nie! Może kilka strzałów ale na żałosnym ROFie. Kup dobrą batkę 9,6v. Jak wyżej - oczywiście, że TAK, stockowa batka w M14 naprawdę sporo wytrzymuje. Niejedną M14 już przerabialiśmy na M120 i standardowa batka dawała radę. mam pytanie dotyczące zebatek czy przy batce 9,6V nie pójdą sie jeb**? 9.6V jest bezpieczna. Wszystko zależy od jakości ogniw, nawet 12V mogłaby być ok w przypadku ogniw mało wydajnych. Quote Link to post Share on other sites
wolfie Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Ludzie jak naprawić ten selektor ognia. Próbowałem już kilka razy dojść co i jak ale bezowocnie. Jeśli macie jakąś stronkę z opisem naprawy selektora ognia to wielkie PLEASE. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hind Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 u mnie na m120 standardowa bateria w domu wytrzymała prawie pełnego midcapa (więcej nie strzelałem wiec nie wiem czy by dala rade) na strzelance 11strzalow i padła, możliwe że przez niska temperature Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Na pewno przez temperaturę. Proponuję na zimę owinąć baterię w folię aluminiową - zatrzyma ciepło i batka będzie służej chodzić (ale oczywiście nie ręczę za to). Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 tzn. Nie ręczysz za to bo coś może się stać jeśli owiniemy baterię w folie aluminiową? xD. Ja tak to rozumiem :> Quote Link to post Share on other sites
lilly Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 O ludzie! Nie ręczę za to, że to będzie działać, ale zawsze to jakaś dodatkowa izolacja przed zimnem. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 A mi już za linka do batki piwa nikt nie postawi :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts