ratman1809 Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 (edited) Przestrzelałem swoją zabaweczkę... generalnie na ok 30 kroków trafiam w niezbyt grubą gałąź i na auto kuleczki ładnie lecą jedna za druga.... Widać efekt działania długiej lufy W tym samym miejscu z FNki JLSa ciężko było w tą samą gałąź trafic Tyle że skręcają wszystkie w prawo (ewidentnie coś nie tak z hopkiem :/) Edited March 12, 2008 by ratman1809 Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Skręcanie w prawo kulek - bardzo częsta przypadłość w tych M14stkach AGMa. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 ... którą w banalny sposób można zlikwidować. Wystarczy, że rozłożysz i przeczyścisz komore hopka, gumkę i lufę i podczas składania ustawisz lufę idealnie tą dziurką do dystansera. Trudno to wytłumaczyć. Chodzi tu o to aby poduszeczka w gumce, którą wypycha dystanser była idealnie na środku tej "dziurki" w lufie. Jeżeli nadal kulki skręcają w prawo to przekręć lufę w komorze minimalnie w lewo. Jak przekręcisz za bardzo będą skręcać w lewo- to działa w dwie strony etc. etc. etc. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Mam M14 od piątku, i mi komora się zablokowała :D Rozłożę, i przeczyszczę ten chiński szit. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Niech zgadnę- nie możesz regulować hopka? Jak dobierzesz się do komory to: 1. Cały mechanizm dźwigienek kończy i opiera się na takim klocku nad komorą. 2. Pod tym że ruchomym klockiem jest dystanser, który dociska gumkę. 3. Klocek zahaczył o ściankę komory i się zablokował. Nie naciskaj dźwigienek na siłę bo te pałąki są bardzo nie wytrzymałe. 4. Jeżeli to nie wina zablokowanego klocka to strzelam że taki "płatek" plastiku który dociska tego klocka się ułamał. W tej sytuacji musisz kupić nową komorę. Albo dzwonisz do Krakmana i wyjaśniasz (mają takie komory na stanie) sytuacje albo na Gunfire mają komorę Elementa. Jeżeli nie chodzi o to co wymieniłem to daj znać. Pomogę ;-) Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Mam problem z M14...otóż w waszych M14 najprawdopodobniej jest takie klick klick jak regulujecie HU. U mnie tego nie ma - brakuje mi pewnego elementu odpowiadającego właśnie za blokowanie HU (ciągle mi się rozregulowuje). Wiecie może gdzie można dostać komorę razem z tym pokrętłem do regulacji? W Elemencie na gunfire nie ma tego pokrętła :/ Szukam pełnego HU razem ze wszystkimi elementami odpowiadającymi za regulację. Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 u mnie też to jest regulacja chodzi jak chce i kiedy chce , ale gwint owinąłem teflonem i juz tak nie chodzi Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 W żadnym jak dotąd przeze mnie spotkanym AGM'ie hop up nie chodził jak mówisz "klick klick klick". Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Potwierdzam przedmówcę. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Potwierdzam przedmówcę. Czyli w żadnym AGMie nie klika :P Quote Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Rafcio, na Zbrojowni jest komora do m14 z duraconu Elementu. Tylko nie wiem, czy akurat do AGM będzie pasować, bo w sumie gdzieś tutaj padło, że ta komora w AGM jest trochę dzika. Zapytaj ich, bo na pewno będą wiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
dremor Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Mam pytanko dotyczące M14, może już było ale czytać 34 strony to masochizm. Mianowicie, czy M14 SCOUT (MP009) z AGM różni się czymś oprócz długości lufy (chodzi mi tu o budowę wewnętrzną) od zwykłej M14-ski z AGM'a (MP008) ? I w ogóle jak uważacie czy opłaca się kupić wersję krótszą ? Bo nie ukrywam że na wygląd dużo bardziej mi się podoba, a broni parasnajperskiej raczej nie chce z tego robić. Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 W środku się niczym nie różni, a co do wybory to jest kwestia gustu, a o gustach sie nie mówi ;) Quote Link to post Share on other sites
dremor Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Wielkie dzięki za odpowiedź, miło że można liczyć z waszej strony na tak szybką pomoc. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Rafcio, na Zbrojowni jest komora do m14 z duraconu Elementu. Tylko nie wiem, czy akurat do AGM będzie pasować, bo w sumie gdzieś tutaj padło, że ta komora w AGM jest trochę dzika. Zapytaj ich, bo na pewno będą wiedzieć. Ale w Elemencie nie ma tego elementu który jest odpowiedzialny za regulację, a właśnie tego szukam. Tam jest sama komora. Edited March 18, 2008 by rafcio21 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 (edited) Łożyska i zębatki. I jeśli gdzieś znajdziesz, to selektor ognia pasujący do AGM. Jak nie masz o czymś pojęci to nie wprowadzaj ludzi w błąd... Pierwsza sprawa- nie baw się dużo zamkiem. W szczególności w niskich temperaturach. Znajdź w jakimś sklepie (nie wiem w którym dokładnie) "przerywacz ognia do M14". Ta część odpowiada z typy ognia- semi i auto. Stockowo jest zrobiona z kiepskiego stopu metali i się wyciera. Taka nowa wytrzyma dłużej i będziesz mógł się cieszyć semi jak i auto. Jeżeli nie chcesz tuningować karabinka to zmień same łożyska. 3 są z plastiku i warto je wymienić. Podstawowa rzecz to gumka hop up (silikonowa przeźroczysta) i lufa precyzyjna w tej kolejności. Warto też zaopatrzyć się w lepszą baterię. Co do tuningu- poszperaj w temacie o Tuningu M14 i popytaj ludzi przez PW co wstawili dokładnie jeżeli nie masz pewności. Stockowe zębatki zostaw w spokoju. Moja emka na stockowych zębach ciągnie już 10k kulek na batce 10,8 V przy sprężynie M120. Są raczej solidne. Jeżeli masz kasę to kup też low capy Deep Fire z asgshop.pl; hi cap, który jest w zestawie niestety nie podaje wszystkich kulek na auto. Pozdrawiam! Edited March 19, 2008 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
jendrek90 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 (edited) Szukałem tej blaszki po sklepach do SEMI i AUTO bo mi padła.........jak ktoś ma jakiegoś linka to poprosiłbym o takowego......z góry dzięki :) Edited March 19, 2008 by jendrek90 Quote Link to post Share on other sites
thorbjorn Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Witam Mam pytanie czy ta listwa nad selektorem ognia jest do czegos potrzebna?? czy tylko jest tak dla ozdoby Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Trzyma zamek żeby za daleko nie pojechał :P Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 też mam ten problem... można spróbować w środku powiercić ale łatwiej zamontować w ładownicy na kolbie... a co do zębatek stockowych to są dobre podobno ja zakładam m120 i mam nadzieję, że pożyją tylko, że ja swą eMkę wyślę na podkładkowanie... pzdr Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 (edited) Mam pytanie: Ile godzin ładować stockową baterię stockową ładowarką, bo jakiś nie do końca wierzę w tą instrukcję :uśmiech: Przepraszam jeżeli już był taki post ale ja szukałem, nie znalazłem. Edited April 12, 2008 by Setan Quote Link to post Share on other sites
szczypik Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Widział ktoś może krótkie magi do m14? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za link Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 nikt nie widział. to pytanko już było ;) Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Ludzie! TO jest żałosne!! Temat o ładowaniu baterii ciągnął się chyba przez ponad stronę... A magi do M14 i tak już są krótkie więc nie bardzo wiem o co chodzi... Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 A magi do M14 i tak już są krótkie więc nie bardzo wiem o co chodzi... Widziałem gdzieś fotkę ostrego z magiem o połowę krótszym od standardu... nie ukrywam że chętnie bym coś takiego nabył... Jednak mag przy kampieniu gdzieś w krzakach czasem jednak zawadza... Ale z innej bajki - jaki tam jest silnik ? przebrnąłem przez temat i nie wiem czy nikt nie pisał czy ja nie dopatrzyłem... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts