Wolf.Tns Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 1 - Nie koniecznie 2 - Skoro kopia to i tak jak najbardziej mają odzwierciedlać rzeczywiste kamizelki. Spytaj się oryginalnych producentów. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Ja płyty uzupełniłem piachem. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Mam parę pytań odnośnie tego CIRASA z G&P. Po co na przedniej części (właściwie na bocznych panelach przedniej części) ponaszywane są taśmy systemu modułowego? Przecież i tak zostają one zasłonięte przez panele boczne zachodzące aż na część przednią. Na przykład po to. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 (edited) Ano właśnie, możesz tam umieścić powiedzmy podwójne shingle i trzymać w nich jakieś wesołe płaskie przedmioty. Edited January 6, 2008 by Catch22 Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 ja do tych płyt chcę wstrzyknąć pianke, tylko mam pewne obiekcje czy pianka nie rozepchnie ich zabardzo i nie powstanie balon Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 ja do tych płyt chcę wstrzyknąć pianke, tylko mam pewne obiekcje czy pianka nie rozepchnie ich zabardzo i nie powstanie balon IMO lepiej już z kartonu sobie wyciąć. Taniej wyjdzie, a waga nieznacznie mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Na przykład po to. Może małe sprostowanie ode mnie. Ten CIRAS-L na zdjęciu z katalogu Eagle'a to stara wersja z integralnymi ładownicami na magazynki. Bardzo rzadka w rzeczywistości bo praktycznie zaraz po rozpoczęciu produkcji zastąpiona wariantem powszechnie dziś spotykanym czyli bez ładownic. Stara wersja CIRAS-L Nowa wersja Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Witam. A ja mam takie pytania, a mianowicie czy ma ktoś zdjęcia tej kamizelki w coyote zł z ładownicami w woodlandzie? Czy ktoś sprawdzał jaką ma maksymalna regulację, ponieważ mam ponad 120 cm w klatce i nie chciałbym mieć zasadzki że sie w nią nie zmieszczę . Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Ja mam 125 cm w klacie, 191cm wzrostu, ponad stówę w pasie i daje radę się "zapiąć" w nim mając na sobie dwa swetry i bluzę mundurową. Acha i mogę przy tym się ruszać i oddychać :-F Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Ok, dzięki za odpowiedz. Czyli powinienem sie w nią zmieścić. Pozostaje kwestia tych ładownic jak będą prezentować się na coyocie. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 google, grafika 30 sekund http://www.arcent.army.mil/cflcc_today/200...ges/marines.jpg Quote Link to post Share on other sites
SmithLegend Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Przepraszam z góry za pytanie ale nie byłem obserwatorem tego tematu a nie za bardzo mam czas i ochote czytac 12 wczesniejszych stron. Jakiej firmy najlepiej nabyć kopie CIRAS'A ? Kto wymyslił CIRAS'A (jaka firma), Eagle Industries ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 (edited) Po pierwsze to temat o CIRASie G&P. Skoro nie chce Ci się czytać 12 stron to znam takiego pana co Ci pomoże, serio! Nazywa się google, a oto kontakt do niego ->www.google.pl Lenistwo... :???: Edited January 8, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Generalnie to za lenistwo karzemy ostrzeżeniem... Tak, oryginalny CIRAS powstał w firmie Eagle. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Witam. A ja mam takie pytania, a mianowicie czy ma ktoś zdjęcia tej kamizelki w coyote zł z ładownicami w woodlandzie? Wygląda trochę z d*py, ale ładownic w coyocie nie miałem więc podczepiłem w woodlandzie. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Wygląda trochę z d*py, ale ładownic w coyocie nie miałem więc podczepiłem w woodlandzie. Ok dzięki. Postanowiłem ze ładownice tez będą w coyocie. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Oliwkowe od biedy ujdą, ale też lepiej żeby nie wszystkie były w tym kolorze. Na samym początku jak miałem jeszcze mało ładownic w CB, to ze starego oporządzenia wziąłem duże uniwersalne cargo, kieszeń na radio i ładownicę na 2 magi od MIWO w oliwce. W połączeniu z kilkoma kieszeniami CB prezentowało się nawet w miarę Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Ja też na początku miałem cargo i kompasówkę w oliwce. Wygląda to tak: Linkl Quote Link to post Share on other sites
alex_alex13 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Pytanie do wszystkich użytkowników tych ,,CIRASów'' , czy po kilku miesiącach użytkowania wystąpiły u Was jakieś przetarcia, dziury, jakiekolwiek usterki? Jak się mają szwy, trzymają się i nie prują? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 (edited) Dobrze, że odświeŻyłeś, dzięki tobie znalazłem temat xD Czy CIRAS na Gunsmoke jest razem ze wszystkim (ładownice itp.) czy jest sam? Bo dziwne, że na zdjęciu pokazali samą pustą kamizelkę :P Link do katalogu http://www.gunsmokearmyshop.pl/multicamzone/index.htm Edited January 10, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Jest sam, i tylko nazywa się "CIRAS". btw to na zdjęciu nawet ładnie wygląda Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Hello. Dzisiaj właśnie dotarł do mnie ciras g&p coyote brown :-P Mam pytanie czy można nosić ta kamizelkę bez wewnętrznego elastycznego cummerbunda, czy może głupotą jest nie zakładanie jego. Pytam się o to gdyż nie należę do szczupłych osób i jak zapnę wewnętrznego elastycznego cummerbunda to uciska mi on trochę brzuch. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 A ustawiłeś długość cummerbundów na max? Wątpię ;-) Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Tak ustawiłem na maksa, zapiąć sie mogę ale trochę brzuch mi uciska. Mówiłem że nie jestem chudy :-P Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Tak ustawiłem na maksa, zapiąć sie mogę ale trochę brzuch mi uciska. Mówiłem że nie jestem chudy :-P Wewnętrzny, elastyczny cummerbund powinien być rozsądnie ciasny - bo on ma stabilizować kamizelkę i rozkładać masę na biodra. Owszem można nosić kamizelkę CIRAS bez wewnętrznego cummerbunda tylko z zewnętrznym (tak jest np. w MCAV czy MTV) ale będzie ona mniej stabilna i jej ciężar będzie się nieco gorzej rozkładał. Przy "airsoftowych" obciążeniach nie jest to oczywiście specjalnie istotne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts