CerberBP Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 witam i pytam :) czytam i czytam i ciągle nurtuje mnie pytanie :) rozumiem że lufy promyka i KM są w miarę równoważne i w miarę przystępnej cenie i tu pojawia się PDI, pytanie czy naprawdę jest o tyle lepsza od promyka i KM że warto dać te 7 stówek za nią? szukam precki do snajpy 590mm zasilanie będzie zewnętrzne HP To jakoś nie bardzo czytałeś. Czy PDI jest lepsza od promyka - tak, czy o tyle lepsza żeby wykładać drugie tyle - nie. Jest nieznacznie lepsza ale nie warta 700zł i jeśli nie bijesz rekordów w 10cm na 30m to spokojnie bierz Promyka. Który jak na razie ma najlepszy stosunek jakości/celności do ceny. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Panowie, mam takie pytanie, czy w obecnym czasie produkowane są jeszcze precrury KM-Heada? Jeżeli tak, to gdzie cholery są dostępne, bo ja przyznam że już nie wiem... A przejrzałem z 15 znanych mi sklepów Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 KM Head'a widziałem na Kojocie Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Ta, ale do pistoletów:P Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 yhy,dokładnie :p http://www.casg.pl/pol_m_Czesci-i-akcesoria_Lufy-precyzyjne-258.html Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 A do eMek...? :unsure: Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 A ja sie podlacze mam 2 lufy precki deep fire 600mm i guarder 455mm ktora bedzie lepsza zamierzam wsadzic do ak jako karabinek precyzyjny A ja sie podlacze mam 2 lufy precki deep fire 600mm i guarder 455mm ktora bedzie lepsza zamierzam wsadzic do ak jako karabinek precyzyjny Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 A ja sie podlacze mam 2 lufy precki deep fire 600mm i guarder 455mm ktora bedzie lepsza zamierzam wsadzic do ak jako karabinek precyzyjny Nikt Ci nie powie co będzie lepsze, bo: - lufy DF to loteria, skąd mamy wiedzieć czy trafił Ci się dobry egz. czy klops? - Guarder 6,04 czy 6,02? Między nimi też jest różnica I poza tym, skoro masz je u siebie, to sobie sprawdź samodzielnie. Bo komuś się może wydawać, że lufa X będzie lepsza od Y, a w rzeczywistości będzie odwrotnie... Wróżek tutaj nie ma (chyba ;) ). Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 A ja sie podlacze mam 2 lufy precki deep fire 600mm i guarder 455mm ktora bedzie lepsza zamierzam wsadzic do ak jako karabinek precyzyjny Zamontuj jedną, potem drugą i wybierz lepszą. Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Tez tak bede robil a huatder 6.02 Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Odpowiedzi na to jak i na wiele innych znają TUTAJ Quote Link to post Share on other sites
brabus Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 Mam do wyboru za darmo jedną z dwóch precek. Montowana będzie ona w Well MB01 UPV. JBU 6.01mm czy MadBull 6.03mm ? Madbull wydaje się lepiej wykonany ale ma mniejszą średnicę... :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Pozwolę sobie odświeżyć nieco ten wątek, bo wydaje mi się że to on jest głównym wątkiem o preckach, a nie chcę robić bajzlu zakładając. nowy. tak więc: 1) o madbullach wiemy dosyć. Że nie warto. Ale MB wypuścił ostatnio swoje lufki w wersji 6,01, wiadomo coś o nich? taki sam szajs jak wcześniej czy poprawili się? 2) to samo modify, czy ktoś wie coś o ich 6,01-kach? 3) teraz tak: upatrzyłem sobie do repliki lufę KM-Heada. szturmowe M4 CQBR, lufa 285. Tylko kurka nie mogę tej właśnie długości NIGDZIE znaleźć, a sprawdziłem chyba wszystko. Czy ktoś mógłby mi pomóc? 4) i sprawa ostatnia, czy istnieje jakiekolwiek ryzyko zanabycia podróbki KM-a, czy to tylko promyk ma swoich "naśladowców"? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Foxtrot29, przywiązuj większą uwagę do zasad interpunkcji i stosuj wielkie litery. Tekst nie tylko wygląda wtedy lepiej ale jest też o wiele bardziej czytelny. Quote Link to post Share on other sites
outsider47 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Poczytałem trochę temat, i muszę panowie wprowadzić małą, może ważną dla kogoś informację, pisze się że lufy PDI są lepsze od promyka, ale 2x droższe, i się przez to nie opłaca, więc powiem tak, u nas w sklepach są 2x droższe, ale zamówiłem sobie ostatnio na x-fire pdi shop (bezpośredni dystrybutor PDI z Japonii) lufkę i cena wyniosła mnie 340zł z wysyłką za lufę 471mm 6.05, wysyłka kosztowała 1500 jenów, napisali mi że za 2 lufy wyniosłaby 1800 jenów, także spoko. Kto pomyśli że szastam kasą nie ma racji, kupno takiej lufy to duża oszczędność kulek i nerwów, ciągu ostatnich 5 lat wydałem ok 700zł na różnej maści lufy "precyzyjne" a na droższe PRAWDZIWE lufy szkoda mi było kasy, ktoś zaczyna Panowie swoją przygodę z asg i czyta te słowa, niech sobie to wszystko dobrze przemyśli, pamiętajcie Panowie biedny płaci 2x, i uczcie się na cudzych błędach ;). Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Khem khem, ale ty jak sam piszesz kupiłeś PDI 6,05, a generalnie dyskusja toczy się na temat czy warto zabulić miliony monet na PDI 6,01, i czy różnica w jakości i precyzji między tą 6,01 PDI a Prometheusem 6,03 (coby nie było wątpliwości) jest warta zapłacenia za nią aż tyle.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Za 6,05 w życiu bym nie zapłacił 340zł, już wolał bym promyka. Całe jajo z lufami PDI polega na tym, że mają 6,01 i to nie tylko wypisane na opakowaniu jak jakieś chińczyki :D ale rzeczywiście mają blisko 6,01. Kupno PDI 6,05 to jak kupno Ferrari ale dla oszczędności- w gazie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Chyba na gaz... Quote Link to post Share on other sites
outsider47 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) Przedstawię to jaśniej, większość ludzi patrzy na sprawę w bardzo prymitywny sposób, i używa nieprecyzyjnych sformułowań, Precyzyjna lufa wg laików to ciasna, jak najciaśniejsza, po angielsku jest to trochę lepiej nazywane - tightbore a precision barrel to dwa inne określenia, u nas przez wielu utożsamiane z tym samym. Np. PDI sprzedaje lufy precyzyjne 6.01, 6.05 i 6.08 i kiedyś 6.04 (są precyzyjnie wykonane i tego tyczy się ta nazwa). Nazywanie luf powyżej 6.04 półprecką także jest śmieszne, i o zgrozo robią to nawet niektóre sklepy. Dla przykładu japońska firma orga airsoft produkuje lufy precyzyjne magnus - 6.23, 6.10 swoją drogą bardzo celne, ale z innym hopem. Sam twórca r-hopa (Hunterseeker)- rewolucyjne rozwiązanie dające rewelacyjną celność nawet na 100m, jest przeciwnikiem stosowania luf tightbore dla lepszej celności ,ogólnie ludzie na zachodzie którzy mają więcej kasy od nas na eksperymenty z lufami i bebechami polecają dla najlepszej celności lufy raczej z przedziału 6.05 - 6.03. Decyzja o średnicy lufy zależna jest od tego czy zależy nam bardziej na celności (6.05) , czy na stabilności przy dalekim zasięgu (6.08), albo zwiększeniu prędkości wylotowej kulki (6.01). http://www.x-fire.org/etop/08.html http://orga-airsoft.com/ https://sites.google...y/home/concepts Edited February 10, 2013 by outsider47 Quote Link to post Share on other sites
outsider47 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 (edited) Khem khem, ale ty jak sam piszesz kupiłeś PDI 6,05, a generalnie dyskusja toczy się na temat czy warto zabulić miliony monet na PDI 6,01, i czy różnica w jakości i precyzji między tą 6,01 PDI a Prometheusem 6,03 (coby nie było wątpliwości) jest warta zapłacenia za nią aż tyle.. PDI 471mm 6.01 - cena 10962 jenów = ok 118 $ lub 367zł, czy się opłaca - kupujący sam zadecyduje... A czy jest to 2x droższe od promyka?- nie . Czyli jest sprostowanie tematu ? Jest. Pozdrawiam! Edited February 10, 2013 by outsider47 Quote Link to post Share on other sites
seweryn123 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Co sądzicie o: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11011&name=PDI_-_Lufa_Precyzyjna_RAVEN_-_6.01_mm_-_520_mm_-_M16A2 Czy ta lufa będzie miała możliwość mierzenia się z promykiem? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Zestaw sobie cenę obydwu luf. Zobaczysz odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Fajno outsider. Czy zmienia to fakt, że PDI 6,01 dalej widoczne gołym okiem, lepsze osiagi niż PDI 6,05? Pisanie o tym elaboratów niczego nie zmieni. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Witam, czy jest sens stosować preclufę w m249 ? długość lufy 509 mm Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 to zalezy jakimi kulami masz zamiar siac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts