99TOMCAT Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Było o tym sporo na forum - wersja sportline jest fatalna i lepiej kupić tańszego chińczyka- solidniej wykonany gearbox. Poza nie najlepszym silnikiem(niski rof) i szybko wyrabiającymi się mosiężnymi łożyskami chińskie p90 to naprawdę przyzwoita replika. Ogólnie replika jest dość słaba, do tego absurdalne ceny magazynków ca- już lepiej dołożyć do tm lub jechać na chińszczyźnie. Od pewnego czasu jest wersja nie sportline nieco droższa- co to warte chyba nikt nie wie, bo Ca już do swoich p90 zniechęciło potencjalnych klientów ;) Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 o sportline poczytałem i od razu zrezygnowałem :-) Szukam, czy ktoś ma proline, bo generalnie rozważam między pro a TM. Chciałbym mieć w końcu replikę, którą wyjmę z pudełka i nie będę musiał przy niej majstrować. Dlatego odrzuciłem chińczyka. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Chińczyka można wyjać z pudła i cieszyć się . Problem w tym, że apetyt szybko rośnie w mairę jedzenai a do duzego rofa są potrzebene zmiany. Jeśli masz kasę na tm to nawet się nei zastanawiaj. Może nie imponują mocą w stoku i maja plastikowy front, ale magiczna komora + solidność wykonania... Quote Link to post Share on other sites
Manius Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 hehe średnio stąd 300zł tańsze CA kusi :-) hehe średnio stąd 300zł tańsze CA kusi. A że jest to replika również do lasu 350fps by się chyba przydało :-) Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Albo chińczyk albo tm. Moim zdaniem nie ma co brać pod uwagę półśrodków(znaczy ca). Jak ma być taniej to pokalkuluj sobie ściągnięcie tm z wgc itp- niestety kurs dolara jest fatalny. rok temu można było się w ok 750zł zmieścić. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Ale masz to P90 z CA Proline i wiesz, czy po prostu sobie pitolisz bez pojęcia? Quote Link to post Share on other sites
Airmaster Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 (edited) Padłem przy 9 stronie :wink: za dużo info , ale mam pytanie , właśnie zamówiłem: Nazwa:GFP90 Producent:GFC Gwarancja:12 miesięcy Prędkość wylotowa [FPS]:400 Napęd repliki:Napęd elektryczny Wersja gearboxa:Gearbox v6 Tryb ognia:Ogień pojedyńczy i ciągły Wykonanie:ABS + metal Długość repliki [mm]:550 Długość lufy wewnętrznej [mm]:240 Waga [g]:2200 Bateria:9,6 V Pojemność baterii:1100 mAh Rodzaj baterii:Ni-Mh Rodzaj magazynka:Magazynek typu Low-Cap Pojemność magazynka [szt.]:60 Hop-Up:Tak, regulowany Blow Back:Brak Lufa Precyzyjna 6.03 Black Python MADBULL - 247mm - P90 MadBull - Gumka HopUp Shark 60 Degree - Zestaw - Czerwona Kolimator typu ET 551 Tłumik 190mm - Special Forces - Czarny Kulki MadBull Ultimate Heavy 0,43g - 2000 szt. 1 czy wymiana lufy standardowej na precyzyjną i gumek HopUp to coś trudnego i czy totalny laik sobie z tym poradzi ???? 2 czy ta cała wymiana i cięższe kulki to nie za duże obciążenie dla standardowego napędu ? 3 czy widział ktoś w jakimś sklepie boczny granatnik do tej szyny i ? 4 dokupić taki sam akumulatorek czy zainwestować w 4000 mAh ? 5 gdzie można dokupić magazynek z większą pojemnością (spotkałem się tylko z całymi zestawami ale "nigdzie" nie widziałem pojedynczego ) to pytanie odpada znalazłem Magazynek Hi-cap do P90 Tokyo Marui 300 kulek ale czy te magazynki są uniwersalne i pasują do każdego p90 od innych producentów ???? to tyle jak coś mi przyjdzie do głowy to dopisze Edited August 31, 2010 by Airmaster Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 (edited) 1. Pierwszy raz może być trudny, ale przy pomocy filmików z sieci na pewno sobie poradzisz. Dodam tylko, że P90 jest chyba najlatwiejszą repliką w kwestii rozkladania. 2. Lufa i komora nie wywierają żadnych ucisków/obciążeń na GB. Kulki jako takie także nie, ale przy zastosowania tak ciężkich zasięg może znacząca spaść. W ogóle po co Ci takie - do tej ilości FPS odpowiednie by byly 0.25-0.28g. 3. Nigdzie czegoś takiego nie widzialem, ale jak dla mnie tak obwieszona P90tka prezentuje się paskudnie. Zresztą wgl granatnik w ASG to droga zabawa. 4. Ja wolalem zainwestować w LiPo - na luzie się zmieści, a ladowarkę i tak będziesz musial kupić, bo te z zestawu psują baterie. 5. Pasować to będzie nie wiadomo jak z luzami. Odpowiedzialem na to z dobrej woli, bo jest to temat o P90 TM, a nie ich chińskich podróbkach. Odpowiedni temat znajduję się w AEG->2. klasa->opisy i info. Edited September 1, 2010 by Wilq_pl Quote Link to post Share on other sites
BushidoTM Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Do oporu może nie ;D aktualnie nie mam P90 i nie zamierzam go kupić ( mam kilka powodów ) lecz nakręcanie HiCapa do oporu ,już nie mówię tylko o P90 tylko o każdej broni jest znaczną przesadą oraz grozi popsuciem się repliki . Ja tak nakręcałem Hicapa do Mp5 no i po kręceniu do "oporu" naciągnąłem sprężynę i HiCap poszedł się .. Quote Link to post Share on other sites
skate2255 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Witam spodobała mi sie ta replika i mam pytanko bo chciałbym kupić dłuższą lufę a i tak tłumik bedzie mi potrzebny do schowania lufy i czy nielepiej by było kupić replikę z kolimatorem i zapłacić kilkanaście złoty za atrape tłumika? Pozdrawiam skate Quote Link to post Share on other sites
skate2255 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Więc myślę że to byłby mój zestaw: 1.Tokyo Marui P90 wersja z kolimatorem http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/AEG_AEP_Tokyo_Marui_Other_Series_Tokyo_Marui_P90.htm jest tu batka i lowcap? 2.Atrapa tłumika pod którą ukryje lufę http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/ProductDetail?prodID=28990 3.Lufa długości 500mm którą spiłuje(jestem w tym profesjonalistą) http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Precision_Barrels_AEG_AEP_Prometheus_ASH_Barrel_500mm_M14_Only.htm 4.Niewiem czy jest wymagany cylinder i czy jest coś jeszcze wymagane? Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Ta lufa jest m14 only, więc chyba nie będzie pasować do p90;) Quote Link to post Share on other sites
skate2255 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 (edited) A ta?Jesli się nie myle ma 51cm tak? http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Precision_Barrels_AEG_AEP_Systema_BS_Precision_Barrel_for_51.htm A i trzeba cos jeszcze dokupić przy tak długiej lufie? Edited November 2, 2010 by skate2255 Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 przy precce dłuższej dwukrotnie miło by było wymienić cylinder na typ 0. Tylko że moim zdaniem źle kombinujesz z precką, tzn jeżeli już się bawić w taką długość, i oczywiście oczekiwać super skuepinia, to nie lepiej jakiś prometheus?fakt, wyjdzie drożej, ale raczej nie pożałujesz, zwłaszcza że TMy w stocku są już bardzo celne. a co do pytań o kompatybilność,mam i chińskiego (echo1) i TMowskiego P90siąteczka, i wszystko ładnie jest kompatybilne, jedynie front ris do TMa trzeba odrobinę spiłować, ale to nie kłopot i odrazu widać jak i gdzie. No i front/upper z chińczyka do TMa nie włazi niestety. zato wszelkie magi i bebechy kompatybine. mam zato własne pytanie,a nawet kilka: 1- zamierzam wytłumić GB, czy gąbka używana w chińskich tłumikach (mam taki fajny płat akuratna GB) to dobry pomysł?na coś powinienem uważać? 2- czy jakie kol wiek maskowanie tej repliki (jako że bawię się snajperką to P90 będzie często boczniakiem) ma tu jakiś sens?czy raczej nic nie da? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 @skate2255 Po kiego Ci taka tyczka do P90? Mam na myśli lufę. Kupując lufę Prometheusa nie ma co się bawić w dłuższe precki, bo niewiele to daje. Dużo lepiej wyjdziesz na kupnie lufy dedykowanej (247mm jeśli mnie pamięć nie myli) i tłumika dźwięku który faktycznie będzie tłumić. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Orientuje się ktoś może, czy magazynki low-cap od CA podchodzą elegancko pod P90 TM ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts