Ari Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Dziwne ja mam na dupie Helikonowskiego SFa już od jakiegoś 1,5 miecha a może od 2 nawet. tak masz racje, ja tez juz od ponad 2 miechow mam na swoim dupsku Helikona SF kolor Olive, ale tak jak juz wspomnial Majkel, mi sie rozchodzi o ta nowa poprawiona wersje gdzie zostanie uzyty lepszy material ;] Quote Link to post Share on other sites
foxtrot_green Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Na MSPO 2007 Helikon zaprezentował ECWCS w polskiej panterze i nową kurtkę polarową. Wydaje mi się, że może to być ciekawa opcja, zwłaszcza, że sam noszę polski mundur. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 @Thor: Ale jemu chodzi o to nową serię Zobacz moje poprzednie posty tak masz racje, ja tez juz od ponad 2 miechow mam na swoim dupsku Helikona SF kolor Olive, ale tak jak juz wspomnial Majkel, mi sie rozchodzi o ta nowa poprawiona wersje gdzie zostanie uzyty lepszy material ;] A to sorka choć sam nie mam nic do zarzucenia materiałowi z którego jest zrobiony ten komplet który mam. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Thor masz rip stop'a czy nyco? Quote Link to post Share on other sites
mig Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Ja mam spodnie NYCO i ripstop. NYCO jest ok, ripstop potrafi się rwać jak papier. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 (edited) Ja mam kilka miesięcy komplet 100% bawełna i póki co się trzyma, po intensywnym szlajaniu po lasach i krzakach. Jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Jedynie guziki musiałem przeszyć na nowo. Edited November 28, 2007 by sgt.Chaos Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Ja też mam NYCO fakt faktem używany sporadycznie ale jest ok. Tylko te rzepy regulacji rękawów to przyszyli gorzej niż w podróbach z ś.p. Stadionu Tysiąclecia :F Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Jakiej Ś.P., ja tam go ostatnio widziałem :P I ma się całkiem dobrze :P Ja mam bluzę Rip-Stop no i teoretycznie jest w porządku, troszkę na łokciu obtarłem bo na torach kolejowych leżałem (to nie była próba samobójcza). Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Ja brałem bawełnę bo zakładałem że to będzie ciuch na jesień/zimę/wiosnę a zwłaszcza bluza. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 (edited) Jakiej Ś.P., ja tam go ostatnio widziałem :P I ma się całkiem dobrze :P Na chwilę obecną wygląda to tak że na samym budynku stadionu nie handluje się, ale jadąc tramwajem aleją zieleniecką widać w ch** otwartych budek pod stadionem. To tak OT kończąc. Edited November 28, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 A to sorka choć sam nie mam nic do zarzucenia materiałowi z którego jest zrobiony ten komplet który mam. ja rowniez swojemu materialowi nie mam nic do zarzucenia (mam bawelne) procz tego ze juz po 1 praniu, na zagieciach szwow itp zaczyna tracic kolor ;/. Pozatym koledzie, na trzeciej strzelance gdy mial ten mundur, rozdarly sie spodnie w kroku, dlatego wole poczekac na nowsza serie ;) Quote Link to post Share on other sites
foxtrot_green Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 A porównał ktoś SFU Helikona z ripstopem z Kamy? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Jak z tymi marpacikami :) ?? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 procz tego ze juz po 1 praniu, na zagieciach szwow itp zaczyna tracic kolor ;/. Może "źle" pierzesz ?? Ja się nauczyłem po tym jak kilkanaście lat temu rodzicielka mi wyprała w 80 stopniach kurtkę M65 że generalnie wszelkiego rodzaju odzierz "armijną" jak prać to max w 40 stopniach i jak najmniej detergentów. I jaoś ta zasada "daje radę" w przypadku moich mundurów. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Mam spodnie z nyco, czarne, bardzo fajne w codziennym życiu, ale... Oblazły mi syfem, nitkami, paproszkami i ni cholery nie mogę ich wyczyścić ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Może "źle" pierzesz ?? Ja się nauczyłem po tym jak kilkanaście lat temu rodzicielka mi wyprała w 80 stopniach kurtkę M65 że generalnie wszelkiego rodzaju odzierz "armijną" jak prać to max w 40 stopniach i jak najmniej detergentów. I jaoś ta zasada "daje radę" w przypadku moich mundurów. Ja swoj mundur upralem recznie, w detergencie nie pamietma jakim, ale byl to chyba do kolorowych tkanin i to mala ilosc aby jedynie pozbyc sie plam i zapachu z munduru. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 I oto jest :D http://www.allegro.pl/item278189522_kpl_bl...osc_rozm_m.html Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 (edited) No, helikon to nie jest do końca, no i 65/35 polycotton. Tutaj też jest, w podobnym kroju, też nie do końca helikon: http://allegro.pl/item276412123_komplet_mu...dnie_bluza.html Ma wzmocnienia nylonowe i ripstop 50/50 nyco. Edited December 4, 2007 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 A gdzie marpaty :/ ?? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Jak nie ma - to jeszcze lepiej, przynajmniej nie będzie się spotykać marpata na co drugiej osobie ;) Przy okazji - na tym "multicamo" z linku Arafata są faktycznie takie nijakie kolory, czy to kwestia zdjęć? Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 A gdzie marpaty :/ ?? :-F Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Kur*** aż pomyślę że wydałem ponad 4 stówy żeby mieć multi, a teraz co druga osoba będzie w nim latać... :evil: :-F A ta fotka to zdjęcie z stacjonarnego sklepu Gun'a czy coś innego? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Ale mi chodzi gdzie u nas w Polsce są. Wydawało mi się, że najpierw będą marpaty później multicam wejdzie :/. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 Gdyby oporzadzenie w marpacie i multicamo bylo "tanie" jak w Miwo to bym se kupil ;P Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 Tak średnio to wnosi coś do tematu ale......... Gdyby oporzadzenie w marpacie i multicamo bylo "tanie" jak w Miwo to bym se kupil ;P W marpacie jest tanie bo jest to wymysł na potrzebę airsoftu. Do marpat'a jest CB, CT itp. W multicamO też jest tanie bo to też jakaś kopia przerobiona, w multicam'ie już nie. Takie sprostowanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts