Thad Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 http://www.allegro.pl/item221014287_lbv_caly_zestaw_.html Myślicie, ze warto? Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Chyba normalnie. Te manierki to jakies smieszne z MilTeca. Ale reszta jak widze to oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Exterminator Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 a czy miltecowska jest aż taka dupna, czy może starczy na cotygodniowy wyjazd na kilkugodzinną strzelankę o średnim stopniu intensywności, i czy orginalne robią w woodlandzie tylko (bo zależy mi na oliwce) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 O Miltecu było już wielokrotnie, że jest kiepskiej jakości, ale na Twoje wymagania chyba wystarczy. A co do kontraktowego oryginału to tylko w Woodland'zie. Owszem, LBVki robią też inni producenci, z solidnych materiałów, ale za o wiele wyższe kwoty. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Mogę kupić lbv, tylko minus jest taki, iż nie ma sznurków łączących przód z tyłem. Da się to jakoś naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Paracord i do roboty. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 A jaką długość mają te sznurki ? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Na końcu linek są stopery, więc długość chyba nie ma znaczenia. Lepiej weź więcej linki, niż za mało. Jeśli w zestawie nie ma też stoperów, to leć do pasmanterii i kup jakieś zastępcze i powinno grać. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 (edited) Czy po przerobieniu lbv na molle, stare ładownice będą się do czegoś nadawały ? Ile linki potrzeba na jedną stronę ? Edited October 24, 2007 by mastah Quote Link to post Share on other sites
Thad Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Te stare ładownice to przyszyte na stałe kieszenie, więc jak je odprujesz to będziesz mógł ewentualnie gdzieś przyszyć. Wg zasady, że wszystko może się do czegoś nadać ;) Linki na jedną stronę potrzeba kilkadziesiąt centymetrów, zależy od tego ile masz w pasie. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Za ile warto byłoby brać lbv, która jest mocno wypłowiała, nie ma tych sznurków i posiada parę dziurek ? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Ja kiedyś kupiłem prawie nową za 100 pln więc możesz sobie sam wydedukować ile jest warta ta z twojego opisu. Quote Link to post Share on other sites
Thad Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 (edited) Albo porównać do tej i oszacować wartość tamtej: http://allegro.pl/item260057889__kamizelka...v_us_army_.html Edited October 25, 2007 by Thad Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Pierwsze pytanko: czym się różni buttpack IIFS od buttpacka ALICE? Drugie: do czego służą d-ringi w ITLBV? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) Myślę że zdjęcia najlepiej pokażą różnice: To jest zwykł buttpack Alice, występuje w dwóch wersjach: oliv i woodland. A to już buttpack systemu IIFS oraz Molle, główna różnica to fastexy które ułatwiają zamykanie. A jeśli chodzi o d-ringi, to służą one właśnie dodatkowemu mocowaniu buttpacka, by się mniej "telepał". Edited March 24, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 I jest jeszcze buttpack MOLLE wygląda jak ten od IIFS, ale jest zrobiony z Cordury. Quote Link to post Share on other sites
mosquito Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) Jest chyba jeszcze jedna różnica. Buttpack IIFS ma paski do zaczepienia go o D-ringi na plecach kamizelki (tak, żeby się nie telepał), natomiast nadupnik ALICE ma kółeczka do podczepienia szelek. Mam rację? Edited March 24, 2008 by mosquito Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Masz. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Czy w takim razie można tymi kółeczkami z buttpacka ALICE przymocować go do d-ringów w LBV? Ewentualnie jakieś drobne przeróbki są potrzebne? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Żadnych przeróbek - paracord wystarcza. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Ja łączyłem paracordem, pozem używałem clipsów ALICE i też dawało radę. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Gdy ja miałem buttpacka Alice, to zamocowałem go do d-ringów za pomocą metalowych kółeczek, takich do kluczy. Też działało. Edited March 25, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
brok Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Pozostają jeszcze plastikowe opaski do spinania kabli. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 które sa zajebiste i najlepsze pod tym względem - paczka małych kosztuje 2,60 w castoramie za 100szt. Spinasz po 2 żeby było pancernie i nie do ruszenia. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Jak już jesteśmy w temacie buttpacka do LBV, orientuje się ktoś czy to się do czegoś nadaje? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts