tofik___ Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Witam. Mam zamiar kupić jakąś tanią kopię micha, znalazłem dwa które wyglądają na całkiem przyzwoite, zakładam temat ponieważ nie wiem który będzie lepszy. Ten : http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=693 czy ten : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1912 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Jak na mój gust to to samo ;) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted May 21, 2007 Author Report Share Posted May 21, 2007 A nie wykluczone. Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Chyba nie to samo, ponieważ na Vest.pl jest to kopia firmy Miltec, a na Specshop.pl firmy BFT, ale może być to ten sam producent :-P Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Ja bym stronił od milteca. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 ogólnie kopie MICHa to: -kijowe paski -wygodne poduszki -pokrowce L/XL - duuużo za duże Quote Link to post Share on other sites
snipermaku Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Ja bym stronił od milteca. Dlaczego? Aż tak kiepsko robią? Ja natomiast mam pytanie innej kwestii : Czym się różni TO i TO Czy tylko firmą? (nie mówię o cenie ;) ) Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Przede wszystkim o wiele dokładniejszym wykonaniem wg. SpecShop'u. Osobiście kupiłbym na twoim miejscu Mustanga. ;-) Quote Link to post Share on other sites
snipermaku Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Przede wszystkim o wiele dokładniejszym wykonaniem wg. SpecShop'u. Z opisów nic takiego nie wynika... No chyba że sam pytałeś (w tej sytuacji jest inna kwestia - sprzedający będzie zachwalał droższy towar wiadomo ;) ) Ech... Pewnie znowu wyjdzie na to , że "za jakość się płaci" w naszym kraju puki co niestety... :P Quote Link to post Share on other sites
Sgt.Thomas Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 kup mustanga, naprawdę dobra kopia. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 BFT od Milteca różni się paskami,fakturą i poduszkami. BFT ma lepsze poduszki i fakturę (subiektywnie) a Miltec paski. Sam miałem kiedyś dylemat między tymi dwoma i po porównaniu wybrałem BFT. Trzeba jednak przeszyć paski, tak, żeby usunąć miedziany (?) klips. Quote Link to post Share on other sites
camillus Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 A czy da sie WYregulować i dopasowac te hełmy na głowę o obwodzie 55cm? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Trochę mała głowa, ja mam 57cm i odrobine za duży wydaje się ten hełm aczkolwiek nie aż tak bardzo. Jednak 55cm to już pewna różnica. Te hełmy niestety są w rozmiarze uniwersalnym. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 A na łeb jak sklep czyli około 60 (z apaszką i dłuższymi herami jak teraz to z 61) będzie oki? :-F Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Czy ktos sie orientuje czy gdzies mozna kupic inne kopie MICHa tzn. chodzi mi o TC2001 i 2002 ? Kiedys Gunsmoke mial. Chyba musze do niego napisac... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 http://www.gunsmoke.pl/usmc/marpatzone.htm - obczaj, gdzieś tam są :) Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 www.wgcshop.com Wchodzisz w [Combat Gear] ==> [Helmets] i tam jest dość dużo różnych MICHałków ;-) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted August 11, 2007 Author Report Share Posted August 11, 2007 (edited) Mam kopie micha firmy MUSTANG - jest w porzadku. Milteca za to tylko macalem i też jest w porzadku, tak że raczej nie warto przeplacac za mustanga, jakoscia w sumie niewiele sie roznia. W obu warto wymienic paski najlepiej na kontraktowe, bo te fabryczne sa nic nie warte, nawet nie da sie ich porzadnie wyregulowac. No chyba ze te helmy ktore ja macalem mialy jakos zle poprzeszywane paski. pozdrawiam Edited August 11, 2007 by tofik___ Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Akurat paski w kopiach to największy ból. Trzeba wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
Szon Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Nie, takie gówniane paski to niestety standard :???: Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Skorupa w kopiach też jest do kitu - ma trochę schrzaniony kształt - coś w tym stylu: Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Nie do końca. W orginale masz tak jak narysowałeś, w kopiach masz na samej krawędzi "obwolutę" szerokości 1cm, która lekko do przodu wystaje. Tworzy taki lekki zarys jak w PASGT. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted August 11, 2007 Author Report Share Posted August 11, 2007 DariuszM, nie zaobserwowałem tego co narysowałeś. Ten górny łuk wcale nie jest taki "płaski" jak na Twoim rysunku, porównywałem skorupę z oryginałem i kopia wypadała całkiem elegancko. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 obwoluta/"uszczelka" swoją drogą - od razu jest do ucięcia mój rysunek jest przesadzony trochę, ale różnica rzeczywiście jest Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Ny ny Dariuszu, fason hełmu jest identyczny z org., poza tą nieszczęsną uszczelką. Chyba że trafiłeś na jakąś straszną kopie kopii ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts