bartek246 Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=927 O tym jaką opinie macie? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 jak o wszystkich innych replikach...bebechy do wymiany ;) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 No nie koniecznie. Ja w swojej replice (Milteca) odpowiednio przerobiłem paski i działały (oraz wyglądały) jak oryginalne. Poduszki również mogły być. Hełm z taiwanguna jakoś dziwnie wygląda.. Jakoś tak tandetnie, błyszczy się i w ogóle. Jeśli koniecznie chcesz mieć tą wersję MICH'a lepsze są te od Gunsmoke'a Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 A ja mam kopie ze specshopu tą za 169PLN i jestem bardzo zadowolony. Paski oczywiście będą do wymiany, ale i tak jest zajebioście wygodny, duże lepszy od fritza. A dodatkowo waga też jest co dla mnie jest na +. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 Podaj konkretną przyczynę, dlaczego chcesz wymienić paski ?:) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Ponieważ jedyny mich na specshopie za 169zł to BFT, a paski w nim po regulacji wychodzą na policzku. Było o tym wałkowane setki razy. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted February 8, 2008 Author Report Share Posted February 8, 2008 Pfff to też pisałem parę postów wyżej, wystarczy pomyśleć i odpowiednio przerobić paski (czyt. uciąć i przeszyć). Każdy kto umie się choć trochę posługiwać igłą i nitką nie będzie miał z tym problemów. No ale jak chcecie kupować nowe to sobie kupujcie, nie mój problem. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Mam kopie z customs.pl za 130 zl. Zamiast poduszek ma fasunek jak Fritz. Paski faktycznie sa za dlugie, ale przycialem je i strzepiacy sie material podgrzalem zaplaniczka - wszystko jest ok. Siedzi stabilnie i jest wygodny. Quote Link to post Share on other sites
bartek246 Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 (edited) Hełm z taiwanguna jakoś dziwnie wygląda.. Jakoś tak tandetnie, błyszczy się i w ogóle. Krakman mi odp, że "zdjecie jest troszke mylne poniewaz jest matowe, waga okolo 1 kg i jakosc jest bardzo dobra i regulowane sa poduszki na rzepach" Każdy chwali swój produkt jak to w handlu:) Edited February 11, 2008 by bartek246 Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted February 11, 2008 Author Report Share Posted February 11, 2008 ok 1 kg ? maławo trochę... A co do regulowanych poduszek, jak to w michach, żadna rewelacja :) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 The ACH is approximately 3.5 lb (1.5 kg) lighter than the PASGT, ranging in weight from 3 to 3.6 lb (1.4 to 1.6 kg) A jest to opis wersji TC-2000, która jest nieco cięższa od wersji, której kopia jest sprzedawana na Taiwangunie. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 Chlopaki a co powiecie o tym ? http://www.allegro.pl/item324443585_replik...ch_tc_2002.html Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 Mieli mi podesłać dokładniejsze fotki i opis, co to, skąd to i od kogo, ale coś się nie śpieszą. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 @La Chupacabra - to samo, chłopaki z RC Digger robią dumping ;] ale jak ktoś chce TC-2001 w tanie to ja jeszcze trochę taniej mogę ;] Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 Ja bym chciał OD zamiast TANa... Wysłałem maila z zapytaniem, czy takowy posiadają. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 Parę MICHów z RC Diggera zeszło - ktoś może się o nich wypowiedzieć? La Chupacabra, odpowiedzieli czy będą mieli w OD? Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Widac, ignoruja klientow bo jeszcze mi nie odpisali. Ale, ze studiuje we Wroclawiu to w najblizszym czasie sie przejde. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 To może byś pyknął pare fotek, jak to dokładnie wygląda i jak na przeciętnym łbie wygląda? Bo ja dokładniejszego info i fotek od 6 marca się nie mogę doprosić. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Zaraz po świętach przejdę sie do nich i delikatnie opieprze za ignorowanie klientów i zrobię fotki hełmu. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 (edited) Nie wiem czy zauważyliście ale na gunsmoke`u pojawiły się nowe hełmy. Co sądzicie o nich? I o tym np : http://www.gunsmokearmyshop.com/helmets/tc2000a.jpg Ciekawy jestem czy by pasował na głowe o rozmiarze S. ( nie chodzi mi tu o wyregulowanie fasunków tylko o skorupe ), gunsmoke w recenzji pisze że jest mniejszy ale jestem ciekaw jak to się sprawdza w praktyce. Pozdrawiam, Edited March 21, 2008 by Szarak Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Bylem w Diggerze. Niestety maja tylko TC2000 i 2002 i innych nie będą mieli. A jak spytałem o kolor OD TC2002, to pan mnie grzecznie poinformował, żebym sobie spray-em pomalował... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 A jak spytałem o kolor OD TC2002, to pan mnie grzecznie poinformował, żebym sobie spray-em pomalowałI co w tym niezwykłego? Norma... Również, a może przede wszystkim, w realu. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 I i tak trzeba to zrobić, bo fabryczne farby odbijają bardzo światło i jest się widocznym. Najlepiej tym: http://www.allegro.pl/item332849054_nfm_ec...t_oliwkowa.html Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 (edited) Te Miśki z Allegro to dobre kopie. Dobra jakość skorupy, ładna faktura. Posiadałem. Odrobine się błyszczy, ale nie ma tragedii a jak komuś bardzo przeszkadza to można śmignąć matem bezbarwnym albo jak ktoś chce oliwke to matową oliwką. Sama jakość hełmu - si. Fasunek jak wiadomo do wymiany. Edited March 30, 2008 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Na gunfire.pl znalazłem MICHe 2001 jakby kogoś to interesowało, zarówno TAN i OD. Może ktoś używa i może sie wypowiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts