komora Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Ja mam pytanie. Czy próbował już ktoś instalować do giety Bore-Up z Deep Fire? Jak tak to jak się sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Witam Ja mialem bore upa DF HC w swoim starym g36c z JG i nie mialem szczelnosci nie pomogly takze kombinacje z roznymi dyszami. Ale to mógl byc tylko przypadek. Dodam ze dzwiek strzalu w budynku był zaje.... Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Mam zainstalowany bore-up classica do g36c. Leci duzo pustych strzalow i na M130 guardera i w/w borku z lufa 247mm KM, komora wymieniona na CA i guma systemy czarna - mam tylko 425-435 fps. Czasem jak karabin ustawię pionowo lufa w dół kulki same wypadają z lufy. Kiedyś ktoś pisał, żeby montować w takich przypadkach dyszę od AUGa ponieważ oryginalna/g36c dłuższa niż w replice np. classica. Czy w takim razie zainstalowanie dyszy bore-up do auga rozwiąże sprawę ?? Czy ktoś już probował w praktyce takiego rozwiązania ?? Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Pamieta ktoś gdzie moge znaleźć lin z instrukcją wymiany Hop-Up albo czy ktos mógłby to dokładnie opisać ?? z góry dzięki pzd Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Proszę: http://pageproducer.arczip.com/daedalus03/g36chop.html Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Wielkie dzięki :D pzd @ll Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Jeśli wymieniam lufę w G36c na preckę do "pełnej" o długości 495-500, to już to podchodzi pod cylinder "0", tak? Upewniam się ostatecznie przed zakupem... Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Tak. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Planuje zmienić moje G36C na pełne G36. I mam pytanko o lufę. Czy stanie się coś jeśli włożę zamiast precki 495mm - precke 469mm? Nie będą się kulki odbijać gdzieś po drodze już po opuszczeniu lufy? Taki a nie inny wybór jest u mnie potraktowany kwestia finansową :/ Quote Link to post Share on other sites
tibo Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Mam takie pytanie. Czy jeśli rozkręcę Replikę i będę chciał założyć nowego Hop Upa i lufę precyzyjna , bez ruszania GearBoxa to czy stracę Gwarancje na nią ?? Chodzi mi oczywiście o G36C JG. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Czy stanie się coś jeśli włożę zamiast precki 495mm - precke 469mm Teoretycznie jeżeli podkręcisz hu na max to istnieje jakaś tam szansa. Ze strony lufy zewnętrznej nie powinno być problemów, nie ma bowiem żadnych przewężeń. W praktyce jeszcze nie sprawdzałem u siebie (mam cały czas lufe 247mm). Czy jeśli rozkręcę Replikę i będę chciał założyć nowego Hop Upa i lufę precyzyjna , bez ruszania GearBoxa to czy stracę Gwarancje na nią ?? Jest to ujęte w umowie gwarancyjnej bodajże - jeżeli nie zerwiesz plomby to nie. pozdr Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 "Zadanie na dziś"----przeczytaj temat Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 chciałem rokręcić GB jednakże dowiedziałęm się od kolegi ze gdy on rozkręcił a później skręcił swój GB to mu zębatki poszły. Dlatego moje pytanie jak ustawić zębatki?? (chodzi mi przedewszystkim o tą która "ciągnie" tłok ) Oglądałem filmik http://www.mechbox.com/site/ o rozkładaniu GB v3 i niby jest wyjaśnione że zębatka(ciągnąca tłok) powinna być ustawiona na godzinie 1. W związku z czym mam pewne obawy z ustawieniem tego, Jeżeli nie będa naciągać tłoka a tym samym sprężynę do konca :poddanie: mógłby ktoś rozwiązac moje rozterki 8-) Z góry dziekuje Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Pozamieniał podkładki pod zębatkami. A ten dzyndzel moze byc i na 3 i na 1 i tez będzie działało. Wpisz odkładkowanie na szukajce :) Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 chciałbym zrobić tuning swojej gietki (z naciskiem na rof) i czy silnik tego http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=419 typu dałby lepszego rofa (w stoku narazie)?? Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 przepraszam że pisze post pod postem ale nie moge edytować wie ktoś czy żebatka z stokowego silnika będzie pasować na taki http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=419 silnik?? z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
przemek130 Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Czy będzie pasować taka komora? http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...dd330c942c469e7 albo ta? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3216 I czy będzię poprawa osiągów? Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Ludzie tutaj już się wypowiadali, że komora HU z CA do G36C nie imponuje szczelnością i ja bym ją odradzał. Nie wiem kto jest producentem tej metalowej komory, ale po teflonfix powinna być szczelna. A najlepiej poszukaj sobie komory HU od TM :] Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 Jeżeli nie będa naciągać tłoka a tym samym sprężynę do konca Raczej nie możliwe, jak źle zrobisz to nie naciągnie sprężyny do końca tylko raz,potem już zębatka zahaczy pierwszy ząb tłoka.Ale naprawdę nie trzeba być geniuszem żeby to dobrze poskładać. Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Mam zamiar zakupić do mojego G36 Bore-Upa http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1603 Z tego co wyczytałem to są z nim jakieś problemy. Z tąd moje pytanie do posiadczy czy się opłaca i czy po zamontowaniu zachodzi jakaś istotna zmiana? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Powiem tak, ja się zastanawiałem nad BU do G36 ale dano mi do zrozumienia, że nie będzie on najlepiej współpracował, ale z czystej ciekawości zamontowałem do swojego G36 dysze z AUGa i wystarczy ją tylko lekko przypiłować, a zatem mógłbyś spróbować kupić BU do AUGa i lekko dysze przypiłować to powinno dobrze działać, ale rąk sobie uciąć nie dam. Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 A co radzicie wymienić w G za 200zł? Chodzi głównie o zasięg i celność. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 A co radzicie wymienić w G za 200zł? Chodzi głównie o zasięg i celność. Lufe na precyzyjną i gumke Hop Up. Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Witam, czy mógłby mi ktoś podać wymiary lufy zewnętrznej (długość całkowita, średnica zewnętrzna i wewnętrzna) w konwersji G36C -> G36, gdyż chcę sobie taką dorobić. Dzięki za info! Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Gumke mam. Lufe i co wiecej za ok 100zł ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts