Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MIWO Lubliniec (opinie o obsłudze i produktach) #1

Recommended Posts

Wątek otwieram. Proszę o utrzymanie odpowiedniego poziomu dyskusji, proszę o niepotrzebne nie odwoływanie się do starych postów.

A moja uwaga - jak przedstawiciel firmy odpisuje taki ma wątek.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rabat nie przysługuje ani obligatoryjnie ani w tej samej wysokości przy każdym zamówieniu powyżej 2 tys. złotych. Jego wysokość zależy od tego co zostało zamówione. Proszę pamiętać, że jesteśmy producentami i nie jest nam obojętne czy szyjemy 50 różnych sztuk wyposażenia, z różnych tkanin i w różnych systemach czy 5 identycznych zestawów kamizelek z kieszeniami i ładownicami. Przyznając rabat staramy się doceniać wysiłek osób, które składają zamówienia w imieniu swojego teamu, zbierają pieniądze i ułatwiają nam pracę zamawiając identyczną lub podobną konfigurację wyposażenia dla kilku osób.

Na rabat jednak nie mogą liczyć osoby, które zamówią choćby za 10 tys., ale w trakcie realizacji zamówienia będą ciągle zmieniały jego szczegóły (oczywiście nie dotyczy to domawiania następnych rzeczy ;-) ).

Poza tym nasi najlepsi, stali klienci mają przyznane stałe rabaty.

I jeszcze jeden szczegół: o rabat trzeba poprosić :-P

Edited by Renata Michalik

Z założenia wątki mają służyć prezentacji sprzętu przez producenta i informowaniu o nowościach oraz do wymiany zdań nt. sprzętu między użytkownikami. A nie do bezpośrednich kontaktów między klientem a producentem w stylu "kiedy otrzymam zamówienie" i "czy dostanę rabat". Od tego jest mail i telefon do producenta.

Witam kolegów i śpieszę z wyjaśnieniami.

Pokazana na wcześniejszym zdjęciu konfiguracja oporządzenia kamizelki SCARAB została wykonana dla kierowców pojazdów w Afganistanie (wcześniej podobne konfiguracje nosili kierowcy w Iraku). Dość nietypowy sposób umieszczenia kabury powoduje, że kierowca jest w stanie szybko wyciągnąć pistolet i strzelić nad kierownicą. Oczywiście nie wszyscy kierowcy noszą kabury w ten sposób, bo wiele zależy od budowy pojazdu, którym kierują. Tak kabury noszą kierowcy Toyota'y lub TAHO (nie wiem czy to właściwa pisownia).To tylko jedna z wielu możliwości, za to dość ciekawa.

Warto samemu siąść za kierownicą samochodu i wypróbować, gdzie należałoby umieścić kaburę aby mieć możliwość szybkiego oddania strzału ponad kierownicą.

Osoba pozująca do zdjęcia, korzystając z pokazanej konfiguracji oporządzenia, robi to bez problemu.

Pozdrawiam.

Edited by Renata Michalik

Owszem umieszczenie pistoletu na "klacie" jest niekwestionowane i w przypadku jazdy samochodem jest to najlepsze miejsce na jego zamocowanie. Więc problemem wg mnie jest nie tyle co wyjęcie samego pistoletu, a magazynka znajdującego się pod nim.

Pozdrawiam.

Czy do miwowskich ładownic shinglowych pasują airsoftowe magazynki stanag? To znaczy zastanawiam się, czy ta gumka trzymająca je od góry nie będzie za luźno wisieć i przez to się "ześlizgiwać" (jak wiadomo ersoftowe magazynki do emki są krótsze od ostrych)

Fakt, nie pomyślałem o najprostszym z możliwych rozwiązań, skróceniu gumek, sorry za głupie pytanie :) Włożenie czegoś na dno też dobre, może nawet tak zrobię w zamkniętych ładownicach, magazynki będą mi ładniej wyglądać :P

Terminy oczekiwania - hmmm nie miałem nigdy żadnych problemów. Jedynie ostatnie zamówienie zostało opóźnione z powodu misjonarzy. Ale jako, że zamawiam z "firmy" to telefon od miwo był i z przeprosinami i pytaniem czy jetem jednym z misjonarzy i potrzebuję sprzęt na jutro czy jednak może być po świętach.

Firma produkuje w cenach tańszych niż wiele innych. Ostatnio chciałem zrobić zamówienie w cromie oraz w currahee, ale po obejrzeniu oferty i stwierdzeniu że na moje potrzeby nie trzeba superhiper taśm polaramidowych czy jak to się pisze;P A cena przez to w kilku przypadkach była tańsza prawie o 50%.

Fakt, że sprzęt monowski a sprzęt by Miwo to dwie różne generacje na plus dla ostatniej. Fakt też, że są też na rynku lepsze produkty. Ale w konfiguracji cena/jakość miwo nie jest takie najgorsze. A przynajmniej w moim przypadku.

Uprzejmie informuję, iż od kilku miesięcy istnieje możliwość zamówienia naszych produktów z taśmami poliamidowymi. Niestety, ale niewielu klientów z tego korzysta. Jesteśmy przygotowani do uszycia nawet tysiąca kamizelek korzystając z taśm poliamidowych zwykłych i z właściwościami IRR. Bardzo chętnie wykorzystamy je do szycia wyposażenia naszym klientom.

Czas realizacji zamówienia na comfortpad i szelki pierwszej linii - 3 tygodnie. Jasne, że obsuwa może się zdarzyć każdemu ale ciekawe czy gdybym nie zadzwonił, dostałbym jakiekolwiek info o opóźnieniu...? O jakości się nie wypowiadam, na pierwszy rzut oka OK, ale za krótko mam sprzęt żeby o wytrzymałości tu mówić.

Jeśli nikt mnie nie skrzyczy za porównanie z Miwo P, to, sorry Winnetou, ale kontakt z klientem w Praszce o niebo lepszy.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...