fiedotow Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Mój nowy popychacz na razie działa bez zarzutów. Ale odkryłem przyczynę jego łamania się. Gdy z magazynka wyleci kulka i ruch zamka nie będzie zbyt płynny i szybki to nie trafi ona do komory. Przez co klinuje się między magazynkiem a lufą. Wtedy dysza popychacza uderza o kulkę, ta go wygina aż w końcu bach! I mamy ułamaną dyszę. Druga sprawa- zauważyłem że ostatnie 2 kulki wylatują mi razem z magazynka przez co również się klinują w zamku. Ktoś tak ma? To samo jest w replikach Sierżanta i Sapera (stracił popychacz i ukruszył dyszę przez to). Wczoraj doszliśmy do wniosku jedynie słusznego, że winę ponoszą za to szczęki podawacza kulek - mają zbyt duży rozstaw. Należy więc wymienić je na nowe. Jako, że BELL jest kopią HFC, a HFC skopiowało TM, zatem szczęki TM pasują do HFC i BELLa. I tu rodzi się pytanie, czy to będzie pasować: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1086 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1789 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2010 Z oględzin magazynka i zdjęć z netu - chyba tak. Czy ktoś już to robił? P.S. To zdjęcia zrobione dziś. Doskonale widać różnicę pomiędzi szczękami HFC i BELLa Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 To fakt że szczęki są znacznie większe. Kulki często wylatują z nich już przy ruchu zamka do tyłu... Quote Link to post Share on other sites
Vinurus Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Widzę po waszych odpowiedziach że ten model jest awaryjny i trzeba przy nim samemu kombinować, dzięki waszych opisach problemów i możliwych rozwiązań, postanowiłem nie kupować tej repliki, ponieważ jestem początkujący i nie dam rady sam tego wszytskiego zrobić. Jeszcze raz dziękuje za wybawienie mnie od kłopotów :) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 Szczęki sam bez problemów wymieniasz. Wybijasz pin i przekładasz. I po wsiom. Quote Link to post Share on other sites
grzelus007 Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 W sklepie krakmana czytam, że http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=30 jest poprawioną wersją poprzedniej EG-707. Co konkretnie w niej poprawiono? Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 W sklepie krakmana czytam, że http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=30 jest poprawioną wersją poprzedniej EG-707. Co konkretnie w niej poprawiono? Między innymi to, że na zamku jest obleśny duży biały napis... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Beretta Sapera dostała nową dyszę i szczęki magazynka. Wymiana szczęk nastąpiła również w Berettcie Sierżanta. Nie zanotowaliśmy zacięć powodowanych kilkoma kulkami w komorze nabojowej ani niczego podobnego. Jedynie u Sapera powtarza się niepowracanie do końca zamka po strzale. Trzeba go lekko docisnąć przed oddaniem strzału. Winę za tu ponosi zbyt słaba sprężyna powrotna. Więc inwestycja w wymianę szczęk opłaca się. Należy lekko opiłować popychacz kulek, żeby dochodził do końca i blokował zamek w tylnym położeniu. Quote Link to post Share on other sites
Waco Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Jestem w stanie oddac jednen strzał tylko-potem są juz ślepe i tylko gazem strzela.Chyba ze przeładuje ręcznie-wtedy znów moge oddac tylko jeden strzał-jednym słowem musze przeładowywac za każdym razem żeby strzalać.A przeciez blow-back powinien robic to za mnie jak w przypadku mojej beretty m191 hfc. Witam. Podzielę się doświadczeniem z użytkowania Beretty KJW. Te same objawy były spowodowane tym, że uszczelka z magazynka (górna) nie stykała się idealnie z cylindrem-->nie cała dawka gazu podczas strzału dostawała sie do cylindra-->zamek nie wprowadzał kolejnej kulki do komory. Aby sprawdzić czy u Ciebie jest to spowodowane tym samym, trzymaj dociśnięty magazynek podczas strzelania. Przy okazji pytanie: czy ktoś uporał się z problemem, że pistolet nie strzela bez uprzedniego odciągnięcia kurka (tzn to samo o czym wspominał Westie-double action)??? Pozdrawiam, Waco. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 0L0 w innym temacie podpowiedział mi rozwiązanie problemu z DA. Poobserwowałem zachowanie iglicy w M190 i EG707 - prawdopodobnie winna jest słaba sprężyna kurka. Wskazują na to dwie rzeczy: iglica cofa się nieco mniej niż w M190, a spust przy zrzuconym kurku stawia mniejszy opór niż w 190'tce. Quote Link to post Share on other sites
biro Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 ja mam takie jedno małe pytanie czy w tej berecie można używać magazynka na Co2 ? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Móc można :) Jest dostępny pasujący do Bella magazynek do Beretty M190 HFC (na przykład na gunfire.pl, za 179zł). Pytanie tylko jak będzie będzie się przedstawiać żywotność repliki na CO2. Do tej pory, o ile mi się dobrze wydaje, chyba nikt jeszcze się nie odważył strzelać z repliki Bella na CO2 :> Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 To nie lepiej za te 300zł w sumie kupić wiatrówkę? Bo domyślam się, że co2 ze względu na to by zwiększyć moc... Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Właśnie do mnie doszła Beretta od Krakmana z nowej serii. Nie ma żadnych oznaczeń na zamku. Logo Bella znajduje się jedynie na okładzinach. W komplecie w walizce dostałem zapasowe części. Na power green gas-ie strzela bardzo miło, ale podkręca mi za wysoko kulki 0,25 :F jeśli nic się nie zmieni to będę musiał dobrać się do lufy. Wystrzeliłem 2 magi, bez syfonu. Jedynie musiałem dać trochę taśmy teflonowej przy zaworze wlotowym magazynka, bo trochę ciekł, a poza tym wszystko ok :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Wczoraj również nabyłem tą z nowej serii u Krakmana. Wziąłem kulki 0,2, bo w sumie na tą moc powinny być ok... i lecą w kosmos po 25 metrach :/ Hop-up szaleje, jednym słowem. .28 też podkręca za bardzo :-F Macie na to jakiś patent? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 (edited) U mnie się już wyrobiła. Miałem taki sam efekt jak Ty na 0.25, ale przeszło. Pewnie dystanser jest za twardy od nowości, ale to mija. A tak btw. to na jakim gazie strzelasz ?? Edited July 10, 2008 by chrzanu Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Na Ultrairze. Używałem go wcześniej do socoma, tutaj też jest ok. Różnica taka, że przy nabijaniu zawsze trochę ucieka bokiem - widocznie zawór i podajnik od butli trochę nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 To z uciekaniem gazu to musi być rzeczywiście wina spasowania zaworu, bo ten sam problem mam przy Ultrairze i Top Power w dwóch Berettach. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 (edited) Poza tym jednak bell robi całkiem fajne wrażenie. Mimo tego, że zamek klekocze jak się nim potrząśnie :D Jest ciężki i ma miły odrzut. Edited July 10, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 W torebce która była razem z beretta są 2 małe uszczelki wystarczy włożyć w zawór od magazynka i już nie ucieka ;-) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Oczywiście mówisz o tym zaworze, który odpowiada za nabijanie maga. On ma normalny gwint? Jest dosyć mocno dokręcony i nie chciał bym go zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 W torebce powinieneś mieć 2 małe uszczelki, jedną z nich wsadź w zawór w to miejsce gdzie wtykasz pojemnik z gazem, nie musisz go rozkręcać, ale spokojnie możesz odkręcić całość. Ja swój na początku musiałem doszczelnić taśmą teflonową właśnie na gwincie, bo gaz uciekał. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Dziwna rzecz: dziś nabiłem magazynek, zaczął syczeć, odłożyłem go na chwilę, posyczał, posyczał, przestał, wywalił cały magazynek kulek i nadal została rezerwa gazu. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Rzeczywiście ta uszczelka pomaga. Tylko czemu oni jej od razu nie zakładają....? Quote Link to post Share on other sites
Cortes_ Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 W sumie i tak dobrze, że dodają uszczelki. W bellu 723 (colt 1911) były już zamontowane na miejscu oraz dodane zapasowe(które wsadziłem do magów TM). Szkoda, że japońscy producenci nie podpatrzą paru rozwiązań od chińczyków ;) Quote Link to post Share on other sites
Aranos Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Witam. Wiecie może jak pozbyć sie "gibającego się" zamka w tym modelu ? Tzn rozwiązanie mam - zmienić sprężynke powrotna (nie mam pojecia czy dobrze ja nazywam ) na mocniejsza ale czy nie odniesie to jakiś ubocznych skutków ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts