Guest frank_martin Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Wiadomo cos?? LINK http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...098a971a03370f8 Quote Link to post Share on other sites
Schmmitt Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Wiadomo że jest sprzedawany pod logiem cyberguna na military.pl .TU masz gdzieś w połowie opisane wrażenia po oblukanu przez Promanta . Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Oto i wrażenia z pierwszej ręki, prosto z Hong Kongu: Oh, on front of CYMA M14: 1) TIGHTBORE! 6.04mm HOLY ######! - "Precrura! 6,04mm, ja pier...!" 2) METAL BUSHINGS! - "Metalowe łożyska!" 3) GREAT SHIMMING! - "Porządnie zrobione podkładki!" 4) 100% clone of the TM, unlike the AGM KART. - "Klon TM 1:1, nie tak jak AGM czy KART" 5) The overall quality is very, very, very good. Except the fake wood. It looks a bit fake. - "Ogólnie świetna jakość. Tylko drewno kiepsko wygląda." 6) Still has a mini connector in the full stock. Only bugbear, but a quick visit to the RC shop or my soldering iron will sort that. - "Nadal mała wtyczka do baterii, ale to się da poprawić wizytą w sklepie modelarskim i lutownicą." Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Przepraszam, że jeden post pod drugim ale nie moge poprzedniego zedytować :/ Fotki M14 od Cymy znalazłem :) http://translate.google.com/translate?hl=e...icial%26hs%3DHU Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted September 29, 2007 Report Share Posted September 29, 2007 M14 CG to AGM. Quote Link to post Share on other sites
Rodzyn Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Tutaj mamy kompletną recenzję po angielsku z fotkami http://groups.google.com/group/asgar/web/a...n-rifle-reviews Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 (edited) No też mi sie tak zdaje... Pisalem do gunfirei mówili że Cyma byłaby najlepszym woborem spośród Kart/AGM/CYMA. Mówili też ze ta precka w stoku to nie zaden pic na wode tylko prawda :D Więc wystarczy tylko czekać na dostawe w gunfire.pl i zamawiać póki nie rozszarpią jej fani klimatów "Vietnam" i parasnajperów :D Edited November 21, 2007 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 (edited) Znalazlem fają recka to tego modelu http://www.airsoftforum.com/board/index.php?showtopic=84969 Gość potwierdza ze po rozebraniu faktycznie znalazl preclufe 6.04mm...wiec jest naprawde nice :) Łoj ale mi slinka cieknie na tą M14-stke :-F :-F :-F Edited December 3, 2007 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
Yankees Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Mam pytanie czy w Cymowskiej M14stce tez pada selektor ognia ? I precrura seryjnie jest w 2 wersjach eMki ? (COSOM i zwykłej) Yankee Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Selektor też jest raczej słaby z tego co można było wyczytać z recki...zreszta pewnie jak we wsztstkich m14 z tanich replik. Co do precki w socomie to nie wiadomo jeszcze nic. Poresztą krótsza wersja raczej pasuje do CQB..wiec wiekszy rozrzut sie przyda :PP :-F Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Jest precka, pytałem się Ganfajera ;p Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Wczoraj miałem toto w łapach. Wrażenia ogólne: -"ooooOOOoooo... Jakie to ładne!" -"nawet nieźle leży i swoje waży" -"ale fajny zamek i okolice, nie gibie sie jak w KART`cie" -"ojoj... widać łaczenie połówek body, ale aż tak sie w oczy nie rzuca" -"ty... kurde... nic sie nie gibie" -"mozna strzelić?" -"O W MORDĘ!! To jest stock?" -"O ja pier****, jak to zaje****** strzela!" -"jakie to kulki?" -"0,23? OooooOOOooooo..." Zrozumieli? Po ludzku mówiąc KART/AGM sie chowają we własnych magazynkach. Zwyczajnie gały mi wylazły... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 To jest tak: zasięgu skutecznego nie miałem okazji mierzyć bo walczyliśmy w terenie raczej zurbanizowanym (ale nie cqb ;-) ). Strzelałem na jakies 35-40 metrów i na takim dystansie kulki 0,23 zachowywały sie naprawde świetnie. Wiem, że to zaden dystans ale szybkość lotu kulki i celność na tym dystansie może sugerować, że dalej też bedzie w miare fajnie. Mocy jest sporo i to widać już od pierwszego strzału. Byłem pewien (patrząc na szybkość), że to kulki 0,2 ale własciciej twierdził, że 0,23. W sumie strzelanie z tego porównałbym do m15 rifle z CA jeśli chodzi o ogólne "zachowanie" kulki. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że z tego porównania górą wyszłoby m14. Ogólnie od dłuższego czasu ganiam z m15a4 carbine CA i gdyby nie fakt, że preferuje szturmaństwo to poważnie bym sie nad tym pukadełkiem zastanowił... Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Ja też dziękuje za przetestowanie repliki. Oczywiscie wieksze i obszernijesze recki są równiez mile widziane :) A sprawdzaleś jak m14 zachowuje sie przy singlu i auto? Czy skupienie jst takei same ipt? Czy ROF jest "zadowalający" (nieklimatyczny ale..:)) :P Quote Link to post Share on other sites
Święty Mikołaj Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 generalnie poldeck strzelał z mojej słodkiej czternastki:P jeżeli chodzi o zachowanie auto/singiel to nie ma jakiejś gigantycznej rozbierzności - skupienie jest bardzo podobne. jak poldeck wspomniał strzelałem na 0,23 - zasięg, prędkośc i wyczuwalna moc robią wrażenie jedyny feler broni to fakt że na stockowej batce długo nie ciągnie, zwłaszcza przy teraźniejszych temperaturach. O ile na mojej poprzedniej cymie - ak74 hulałem cały dzień, tak czternastka żre prąd niemiłosiernie - polecam inwestycję w 9,6, przynajmniej ja tak zrobię Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 To jak kupisz 9.6V to napisz jak się sprawuje w czternastce twojej. Tzn czy nie ma problemu podawania kulek na auto etc. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Bateria była sformatowana ? Ile wywaliłeś na niej kulek ? Mierzyłeś już rof ? Quote Link to post Share on other sites
Święty Mikołaj Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 uzywałem dwóch standartwoych baterii cymowskich 8,4 v - nówki po sformatowaniu i wielokrotnie używanej ze starego ak74 - efekt był ten sam, przy niskiej temperaturze, batka najpierw hulała jak powinna, potem nie dawała rady przy pojedynczym ogniu, na końcu zaś nawet na auto nie chciała ciągnąc. niestety, przy takiej mocy stockowe chińskie ogniwa nie hulają nie wykonywałem jeszcze w miarę "profesjonalnego" pomiaru rof Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 (edited) Całkiem ładnie, jako "ten co to dłubie" ;-) moge powiedzieć, że dźwieki dochodzące z GB nie przypominaja dławiacego sie na niskich obrotach miksera. Brzmi bardzo kulturalnie. W kwestii prądożerności: myślę, że (jak zawsze w przypadku chinoli... i w sumie niektórych droższych też) wymiana okablowania na jakiekolwiek inne (praktycznie każde inne bedzie lepsze, choć akurat nie miałem okazji kabli oglądać ale tu zawsze sie tylko zyskuje), albo nawet i MOSFET, znacznie zwiekszy żywotność baterii, i odrobinę podniesie ROF. W AK74 pierwszej edycji w ten sposób dochodziło sie do 3 lub 4 i wiecej pelnych hi-capów na strzelanke w nie za dużych temperaturach, więc czemu tu miałoby to nie być osiągalne? Edited December 9, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Ej - spokojnie ;). To było tylko wyjaśnienie nieporozumienia małego, z mojej strony. A jak jest z kompatybilnością magów od AGMa/STARa/KARTa czy innych taniaków? Nie uśmiecha mi się dawać 115zł za maga. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 (edited) A ja mam nietypowe pytanie. Jak wygląda sprawa z zamkiem?? Również daje ten prześliczny metaliczny dźwięk?? (pytanie kieruję głównie do Świętego Mikołaja jako jedynego właściciela M14 Cymy który ujawnił się na forum ;)). Edited December 10, 2007 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Święty Mikołaj Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 o bebechach mogę napisac tylko i wylacznie na podstawie informacji które wygrzebałem na zagranicznych forach, bowiem jeszcze nie rozgrzebywałem mojego maleństwa. Pewnym jest na prwno to że, CYMA w odróżnieniu od AGM ma: normalny gearbox v.7 preclufę 6,04 - co zresztą namacalnie doświadcza się przy zasięgu i skupieniu metalowe łożyska ślizgowe dodatkowo od AGM/KART'a wygląda po prostu ładniej (miałem szansę trzymac/strzelac z agmowskiej drewnianej emki po bazowym tuningu) zamek brzęczy tak samo cudownie drewno jest o klasę wyższe nie pojawiaja się problemy z podówjnym podawaniem kulek hi cap (mało to pocieszne bo przechodzę na realcapy) jest metalowy, solidny i działa bez zarzutów reasumując - zanim kupiłem cymowską czternastkę, dużo naczytałem się o agmach i kartach, jak i o samej cm 0.32 - dla mnie nie ma innego wyboru z półki chińskiej, zarówno jeżeli chodzi o czternstki, jak i o inne chińczyki (przeszło mi przez ręce parę replik BE, PJ czy inne CYMY) jeżeli ktoś ceni sobie klimat, chce miec godziwą parasnajperkę (to po wrażeniach z tego co robią z nią za oceanem) powinien pomyślec o cymie. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 110zł na asgshopie G&P, bardzo fajna szyna, mocno siedzi na moim Kartcie :) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 A ruszyć 4 litery i poszukać to nie łaska(żeby nie było znalazłem, w polskim sklepie)?!? Trochę dzika ta szyna :???: : W AGM wygląda to lepiej: Quote Link to post Share on other sites
obrzyn Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 A jak jest z montowanie bipoda? Bardziej w sumie interesuje mnie wersja SOCOM. Głównie chodzi mi o to, czy jest szyna na dole. I czy wersja SOCOM nie będzie wyglądała jakoś źle z kolimatorem? I jaka jest różnica w celności w SOCOMIE i w zwykłej wersji. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts