sventevith Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) Miałem właśnie to samo wrażenie co do kąta strzału. Pozostaje mi szukać kogoś z chrono gaurdera. Edited December 28, 2008 by sventevith Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 wszytko zależy też od metody pomiaru najlepiej mieć chrono na statywie i giwerę też równo do niego no i odległość też robi swoje ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Chrono nie kłamie - nie wierz w to, że będzie więcej... ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 nie masz głowicy tłoka BU? to chyba tu jest problem :D Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Ja mam takie (może trochę głupie) pytanie, właśnie co do tej głowicy. Wszędzie gdzie patrzałem polecają głowicę BU systemy, a ona jest tylko w zestawie BU do M16. Wobec tego, czy da się dokupić samą głowicę systemy, czy trzeba kupować cały BU do M16? I jeszcze jedno pytanko. Mianowicie chodzi mi o zębatki. Czy do GB v.2 long wejdą zębatki od normalnego GB v.2? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) Można ale trzeba kupić głowicę tłoka, cylindra i cylinder (do psg-1) (BU oczywiście). Zębatki? Nie, tłokowa zębatka ma więcej zębów. Pozdrawiam Wojdatuz Edited December 28, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Chrono nie kłamie - nie wierz w to, że będzie więcej... ;-) Pozdrawiam, Lambert To akurat lubi kłamać :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted December 28, 2008 Author Report Share Posted December 28, 2008 o roku czasu zbierana części i innych przygód wreszcie udało mi się poskładać CA25. Jednak wyniki na chrono (MadBulla) są mało zadowalające 560 - 606 fpsów. Nie wiem czy to wina chrono (możliwe) bo wyniki jakie daje na różnych giwerach czasami są zaskakujące. Macie pomysł co może być winą tak małej stabilności strzałów ?? itd.... Problemem jest na 99% uszczelka systemy do BU. Jest za mała i daje podobne wyniki jak podałeś. Dodatkowym argumentem potwierdzającym tą tezę jest fakt że spadły ci FPS po instalacji BU. Wymień koniecznie O-ring. Polecam sklepy hydrauliczne albo ASGshop. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pessos Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Witam, Mam nurtujące mnie jak i kilku znajomych posiadaczy replik z długim GB pytanie odnośnie tłoka alu systemy do PSG-1 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3462 czy toto pasuje do przeszczepu w nasze maleństwa :roll: ?? ASGshop jak i spec shop milczy .... Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Wymień koniecznie O-ring. Polecam sklepy hydrauliczne albo ASGshop. mk29 testowałeś O-ring od BU CA albo ten Super O-ring DF ? Quote Link to post Share on other sites
sventevith Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 nie masz głowicy tłoka BU? to chyba tu jest problem :D Pozdrawiam Wojdatuz Instalowałem części z Zestawu cylindra o powiększonej średnicy do M15 Rifle oraz M16A2 Systemy tam też jest głowica tłoka więc to nie to. Quote Link to post Share on other sites
sventevith Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Problemem jest na 99% uszczelka systemy do BU. Jest za mała i daje podobne wyniki jak podałeś. Dodatkowym argumentem potwierdzającym tą tezę jest fakt że spadły ci FPS po instalacji BU. Wymień koniecznie O-ring. Polecam sklepy hydrauliczne albo ASGshop. Pozdrawiam Rozumiem, że chodzi o uczelkę głowicy tłoka. Mam u siebie 2 następujące: Uszczelka głowicy tłoka o poszerzonej średnicy Deep Fire http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1998 Uszczelka głowicy tłoka SUPER O'ring Deep Fire http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2009 Obie wyglądały na mniejsze od tej z zestawu z BU, stąd zostawiłem tą. Którą z nich polecasz lub masz zainstalowana u siebie ? Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted December 29, 2008 Author Report Share Posted December 29, 2008 Ja dobrałem sobie o-ring w sklepie hydraulicznym - całe 1,5 zł kosztował. Tak więc na pytanie który będzie lepszy z tych podanych nie będę w stanie. Poszukaj na forum - gdzieś był topic o BU systemy i problemach związanych z o-ringiem. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 A nie trzeba go przez przypadek naciągnąć? np. założyć uszczelkę na cylinder, żeby się rozciągnęła? Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Z jakiej firmy o-ring do bu guardera będzie najlepszy? Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Podpisuje się pod pytanie powyżej. A co do dobierania uszczelki w sklepie hydraulicznym, uszczelka ma być idealnie dopasowana do cylindra, czy ma być odrobinę większa? Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Podpisuje się pod pytanie powyżej. A co do dobierania uszczelki w sklepie hydraulicznym, uszczelka ma być idealnie dopasowana do cylindra, czy ma być odrobinę większa? No właśnie wszyscy piszą że uszczelka BoreUp systemy jest do kitu al nikt nie pisze jaki powinien być zamiennik - proszę o wypowiedz osoby która użyła dopasowanej uszczelki i na jakiej zasadzie dopasowywała ;) Mam pytanie na temat dysz do SR25/CA25 A więc tak, jak kupowałem karabin w asgshopie została zamontowana dysza DF od AUG-a poszerzona plastik, kiedyś tam kupiłem sobie na zapas dwie dysze DF miedziana i plastikowa obie do auga no i dziś tak przyglądam się nim i dysza z asgshopu jest lekko spiłowana (w celu lepszego podawania kulek bo jak założyłem dysze nową plastikową czy miedzianą trzeba było odsunąć komorę od gb aby było możliwe podawanie kulek) Pytanie do Was - użytkowników Long GB v.2 - czy wy też macie spiłowane dysze ? Foto: Dyszki ;) 1. dysza z asgshop 2. nowa dysza DF 3. nowa dysza DF Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Ja mam miedzianą dysze Bore Up Deep Fire i nic nie musiałem piłowac, kazda kula podana z midów jak i z hi CA, plastikowa po jakis 500-600 strzałach sie rozleciała.. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Ja mam miedzianą dysze Bore Up Deep Fire i nic nie musiałem piłowac, kazda kula podana z midów jak i z hi CA, plastikowa po jakis 500-600 strzałach sie rozleciała.. Lolexus a możesz podać jaką masz komorę hopup ? Możesz zrobić foto - zdjęcie makro gniazda magazynka - tak aby było widać dyszę i komorę i GB ;) ??? Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Postaram sie, wrzuce jakos wieczorem bo teraz niestety nie mam jak za bardzo, komore mam uszczelnioną King Armsa Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 (edited) Odświeżam. Czytałem cały temat, ale nie znalazłem informacji dokładnych które częsci pasują (np BU czy dysza) Mam zamiar mieć w CA25 około 550-600 FPS, w środku jest komora KA oraz docelowo promyk 590) Oto pytanie głównie do użytkowników CA25, co należy wymienić w GB aby efekt był bardzo dobry? Jakie zębatki,czy warto brać zestaw bore up do PSG1 oraz czy trzeba jakąś sprężynę specjalną?Jakie dysze?mosiądz czy plastik? Edited November 29, 2009 by ajgor_aa Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 BU dajesz systemy do m16, z zestawu nie pasuje cylinder, dysza(bierz od auga, wszystko jedno jaką) Cylinder BU od psg-1, a z gb musisz wszystko, dosłownie wszystko wywalić, wszystkie zębatki, popychacz tez by wypadało na mocniejszy, ogólnie **** jest z tym żeby śmigało jak należy to ok 4000tys zł i pól roku roboty, serio ;)Co do bu to ma to sens w przypadku lufy powyżej 60cm przy mocy 600+ otóż jeśli jest za dożo powietrza w cylindrze i jest za krótka lufa to kulka przy wylocie z lufy jest zdmuchiwana przez nadmiar powietrza co powoduje ze leci gdzie chce;) Jeśli nie chcesz wsadzać tak długiej lufy zrezygnuj z BU Zębatki GP do sr25 Sprężynę do long gb albo do psg1 Tłok najlepiej jakbyś tez do psg1 z tym, że musi mieć kilka modyfikacji ale po tym jest nie do zdarcia(jest cały aluminiowy) Jak masz jakieś pytania wal śmiało ;) Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Sprężyne do long gb albo do psg1 ? Sprężyna od PSG da więcej niż np normalna M170 Guardera - nie sadzę - na forum były już tematy Ogólnie dużo roboty i zabaw z tymi fps. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 To jak z tymi sprężynami? Zwykła aegowa czy od PSG1? Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 m170, która aktualnie nie jest nigdzie dostępna da więcej niż 300%, wydaje mi się ze do dedykowanego tłoka do sr pasują obie sprężyny choć głowy nie dam sobie uciąć, wiem ze do tłoka do psg-1 musi byc tez sprężyna od psg-1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts