MarekMac Posted October 21, 2015 Report Share Posted October 21, 2015 (edited) No! Bez! JAJ! Urwał. Temat ma niemal 50 stron, a Ty śmiesz pytać czy ktoś wyciągał bebechy?! Synku, wyciągaliśmy bebechy z AGMa, gdy Ty skakałeś u szanownego taty z jajka na jajko. Gdybyś tylko raczył przejrzeć temat... Ale mam dziś dobry humor - wcześniej z pracy wróciłem, może trafi mi się lepsza robota więc powiem Ci. Po lewej stronie (patrząc na zdjęcie) tuż za sprężyną masz taki czarny słupek - jest on elementem prowadnicy sprężyny (tego plastiku, który siedzi w środku sprężyny). Pociągnij powoli kombinerkami za ten słupek do góry, a powinien wyjść. Tylko powoli i z umiarem. Edited October 21, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
SzopFTW Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Witam! Mam problem z moim AGMem, a mianowicie, w rączce od przeładowywania, czyli tym, co popycham, by załadować następną kulkę, jest na końcu "pierścień", który czasem odłącza się od rączki, uniemożliwiając strzał. Gdy go z powrotem wepchnę "na miejsce" wszystko gra. Przepraszam za taki opis, ale starałem się opisać mój problem jak najdokładniej. http://imgur.com/p0FmDr3 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Rozłóz, sklej to miejsce, złóż. Tak na logikę. Nie pamiętam już jak on jest montowany... Quote Link to post Share on other sites
SzopFTW Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Tak właśnie myślałem, żeby to skleić. Opisu jak rozłożyć replikę już sobie poszukam. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
filip59 Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Witam jestem nowy na forum i mam pytanie.Czy do shotguna 003 agm będzie pasował magazynek od jakiejś innej broni? Jeśli tak to jakiej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Magazynek od shotguna M47 od DE można włożyć w gniazdo AGMa i co prawda będzie to podawało kulki, ale będzie pokracznie wyglądało i, przede wszystkim, nie będzie to super stabilne - mag może wypaść. Quote Link to post Share on other sites
filip59 Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Do wszystkich zielonych na tym forum! Na alledrogo pojawiły się shotguny AGM! Średnia cena to 110 zł. Podejrzewam że niedługo już ich nie będzie! Bierzcie o ile jeszcze są. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Świetna oferta, jak u Krakmana są za 60-70zł :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 110 zł, jezu, przecież w maju były na promocji na azteko za ~45 :D Quote Link to post Share on other sites
krogulec75 Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Są w Taiwangunie po 77 zł , właśnie nabyłem. Quote Link to post Share on other sites
miedziak Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Hej. Macie jakiś pomysł bo mi już rynce opadają? Kupiłem jakoś w listopadzie tego agm u krakmanów. Pojechałem na działkę postrzelać no i po pół godzinie wróciłem ze strzelbą pełną kulek w środku. Trochę się poirytowałem i go wrzuciłem do szafy. Dopiero wczoraj go wyciągnąłem i rozkręciłem w celu naprawy. Oczywiście zacząłem od tego grzybka, o którym była mowa. Poprawiłem go, strzelbę złożyłem i nic. Dalej połyka kulki. No to przyszła pora na sprężynę. trochę ją rozciągnąłem, coś tam pod nią podłożyłem i dalej to samo. W końcu rozebrałem komorę, od razu rzuciła mi się dziura w gumce to ją wymieniłem na jakąś tam od Cymy. Niestety porażka again. Policzyłem do 10 ze trzy razy i stwierdziłem, że wymienię tą sprężynę pod grzybkiem i EUREKA, nie połyka... tylko wypluwa. Mianowicie jedna kulka zostaje w komorze a druga turla się ku wylotowi lufy. Czy gumki do tej broni można gdzieś kupić, bo jednak ta oryginalna trochę inaczej wygląda i to może dla tego teraz kulki lecą swobodnie w drugą stronę? Czy to może jednak wina magazynków? Mam trzy, na wszystkich to samo :/ A może ona tak ma i trzeba się z tym pogodzić? :( Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Jak włożyłeś gumkę HU cymy do tego shota? Quote Link to post Share on other sites
miedziak Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 No musiałem ją jakieś 6 mm skrócić, poza tym nie było większego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 A jak rozbierałeś komorę? Rozciąłeś a potem skleiłeś? Quote Link to post Share on other sites
miedziak Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Ok. przejrzałem cały wątek i teraz rozumiem twoje pytanie. Szczerze, to ja nie wiedziałem ze tej komory się nie rozkłada. Gdybym to wiedział to może bym nawet nie próbował. Ale było tak: jedną ręką chwyciłem komorę a druga lufę i pociągnąłem. I w ten sposób lufa z tą częścią komory, na której jest gumka po prostu mi się wysunęła z komory Hop Up. Quote Link to post Share on other sites
adam7841 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 (edited) Słuchajcie wiem że nie których to poirytuje ale nie mam za bardzo czasu czytać 47 stron więc jak ktoś bybył tak kochany i podał numer strony albo sam powiedział jak zrobić hi capa do mośka. Edited January 31, 2016 by adam7841 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Słuchajcie wiem że nie których to poirytuje ale nie mam za bardzo czasu czytać 47 stron więc jak ktoś bybył tak kochany i podał numer strony albo sam powiedział jak zrobić hi capa do mośka. Nie mam czasu podać numeru strony, ale będę na tyle kochany, by powiedzieć jak zrobić hi capa do mośka. 1. Bierzesz mośka. 2. Bierzesz hi capa od M4. 3. Przerabiasz. 4. Masz hi capa do mośka. Quote Link to post Share on other sites
adam7841 Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Hah tyle to wiem ale chodzi mi żeby było bez rurki Quote Link to post Share on other sites
emdev Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Cześć, szybkie pytanie - najtańsza możliwa kabura na plecy? Wiem, że jest np. http://gunfire.pl/product-pol-1152201509-Pokrowiec-na-bron-gladkolufowa-olive.html ale coś taniej można? Aktualnie zawijam strzelbę w szmatę i ściskam paskiem, ale to upierdliwe jest i tak się rozglądam co by tu wykombinować... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Cześć, szybkie pytanie - najtańsza możliwa kabura na plecy? Wiem, że jest np. http://gunfire.pl/pr...fowa-olive.html ale coś taniej można? Aktualnie zawijam strzelbę w szmatę i ściskam paskiem, ale to upierdliwe jest i tak się rozglądam co by tu wykombinować... Ta podlinkowana przez Ciebie jest często na promocji w GF za ~30 zł. Quote Link to post Share on other sites
emdev Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Ta podlinkowana przez Ciebie jest często na promocji w GF za ~30 zł. O, proszę, to będę sprawdzać. Dzięki za cynk ;-) Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Witam moja wariacja na temat agm http://airsoftphotos.net/album/show/528765#wmasg-box/528765/528766 dawcą była długa wersja.Lufa wewnętrzna w normalnym wymiarze skrócona prowadnica rączka przeładownia i lufa zewnętrzna. Quote Link to post Share on other sites
Cormnick Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Piękna, ile to ma teraz długości? Marzy mi się zrobienie czegoś przypominającego breachera. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts