Red_Bullet Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Pochwalę się - do mojej kolekcji też dołączył M249 w wersji MKII. Replikę kupiłem używaną z precką MadBulla 6,03 a bardzo dobrą kwotę. Na dzień dobry poleciała elektryka. Założone są kable modelarskie 1,5mm w osłonach silikonowych + MOSFET + LiPo 11,1V 35C. Na 200% do wymiany będzie gumka HU czyli co za tym idzie komora. Gearbox cud miód. Jakby wszystkie GB miały "ficzer" z wywalaniem sprężyny to było by bosko dla grzebaczy. Do rzeczy jednak. Zauważyłem że obudowa silnika nie jest zespolona na stałe z plastikową częścią gdzie są styki. Jeżeli nacisnę na zębatkę na silniku to "tył" zaczyna mi lekko wyłazić. Ktoś tak ma? Wiem że te same silniki są w G36 JG (chodzi o firmę) i tam takie zjawisko nie występuje. Poza tym silnik jest dziwnie oznaczony, bo czerwona kropka na blaszce stykowej jest tam gdzie podłącza się czarny przewód. Trochę to dziwne. Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Malusie pytanie szybka odpowiedź. Do świniaka lepiej kupić batkę 9,6 czy 11 lipo ? Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 wiecie może gdzie jeszcze da się kupić Minimi? I czy jest on zbudowany ze stali? Chciałabym, by mi się nie połamał przy pierwszej glebie, dodatkowo dwójnóg podobno ma znalowe zaczepy i szybko odpada... Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 wiecie może gdzie jeszcze da się kupić Minimi? I czy jest on zbudowany ze stali? Chciałabym, by mi się nie połamał przy pierwszej glebie, dodatkowo dwójnóg podobno ma znalowe zaczepy i szybko odpada... Odpowiadając na pytania: Mini od PJ można kupić póki co tylko z drugiej ręki. Tak jak w oryginale mini ma stalowe body i gripy z tworzywa (wersja mk1 ma dodatkowo kolbę z tworzywa). Nie połamie się przy pierwszej glebie. Dwójnóg jest faktycznie do dupy. PS. Nie chcę być niegrzeczny, ale po zdjęciu w awatarze wnioskuję, że mini waży gdzieś 1/3 z Twojej masy ciała. Na Twoim miejscu pomyślałbym czy fizycznie dasz mu radę. Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Dziękuję za odpowiedź! :) A czy ktoś zastępował ten pupowy dwójnóg jakimś lepszym rozwiązaniem. Ogółem to będzie moja pierwsza replika do ciorania, wcześniej z nimi się ze strachu obchodziłam jak z jajkiem... Dam sobie radę, na plecy i do przodu :) Przez wiele lat uprawiałam lekkoatletykę i trenowałam różne sporty, więc myślę, że po stu metrach biegu do jakiegoś ładnego view pointa nie będę martwa. Ale za troskę dziękuję! :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Na allegro ktoś handlował stalowymi zamiennikami do dwójnogów. Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Jeśli denerwuje was dwójnóg, to po prostu trzymajcie go złożonego pod chwytem :) Czy ktoś przekładał bebechy z boxa do 100rds od ostrego? A kolbę z tworzywa to ma MK II a nie MK I ;) Edited December 21, 2010 by sniper_tarzan Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 ale dwójnóg po to jest właśnie, by z niego korzystać. Szkoda, że to akurat minus tej repliki... Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) Ja np. z niego nie korzystam. Sprecyzuję swoje pytanie. Box jest podłączony do baterii od repliki (podkręcania maga wraz z naciśnięciem spustu) - zauważyłem, że sa tu ludzie, którzy mają takie coś. Więc jak? Ktoś przekładał to do "100"? Korzystając z okazji dodam, że tylko fragment body jest ze stali (pokrywa i część z chwytem pistoletowym już nie) a co najgorsze element trzymający "zespół chwytu" jest ze ZnAl'u. Kiedyś mi się ułamał - trzeba na to uważać. Wbrew pozorom replika nie jest pancerna. Edited December 21, 2010 by sniper_tarzan Quote Link to post Share on other sites
radzio2k Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 (edited) ale dwójnóg po to jest właśnie, by z niego korzystać. Szkoda, że to akurat minus tej repliki... Ja też uważam że (przynajmniej w asg) jest nieprzydatny- na minimalnej długości nie położy się tego z magiem 200rd, na wyższych nóżkach nie złożysz tego pod chwyt i jeśli chodzic z rozłożonym takim to lata w ch*lerę no i najgorsze, karabin nie obraca się wokół niego- jak połozyć go na bipodzie i strzelać na boki to się orze ziemię :P btw też bym z chęcią przerobił jakoś kontraktowy 100rd na uzytek asg Edited December 21, 2010 by radzio2k Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Czy ktoś przekładał bebechy z boxa do 100rds od ostrego? Ja to robiłem. Pojemność spadła do około 300-400 kulek, choć może nawet nie tyle. Ogólnie - lepiej nie próbować, szkoda maga. Zbudowałem też maga praktycznie "od zera". Miał pojemność ok 800 kulek. Był to prototyp, nawet działał, choć nie testowałem w boju. Cały problem z budową takiego maga jest w tym aby zbudować mechanizm który niezawodnie pobiera kulki i podaje je dalej. Problem też jest w dostaniu tych sprężynowych rurek (przynajmniej ja nie znalazłem, wiem że np w USA są dostępne bez problemu w sklepie typu Castorama). Podsumowując - nie przerabiać maga 200, tylko budować od podstaw. Cel do osiągnięcia jeśli zdobędzie się odpowiednie materiały. Quote Link to post Share on other sites
radzio2k Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Kiedyś na gunfire widziałem 'przyrząd do podkręcania hicapow' (czy cos takiego-elektryczne) i myślałem nad użyciem tego i bebechów ze zwykłego highcapa ale 50zł za to urządzonko mnie zniechęciło :/ teraz tego nawet nie widzę Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Ciekawe, ciekawe. Czy to koniecznie musi być sprężynowa rurka, a nie z jakiegoś elastycznego plastiku? Oczywiście o odp. średnicy. Po włożeniu bebechów, owa rurka jest troszkę za długa i wygina się na lewo i prawo ;) Pojemność spadła - fakt. Co do mechanizmu- nie mam zbytnio pomysłów na coś takiego. Ale pomyślę! ;) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Zwykły, nawet mały silnik można podłączyć bez większych prolemów do mechanizmu hi-capa. Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 O! Dzięki ;) Ja tu kombinuję, a rzeczywiście wystarczy coś takiego. W zasadzie reszta to nie problem. Robiłeś już coś takiego? Jeśli tak, to który magazynek polecasz do przeróbki? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Zakładałem silnik i podkręcałem nim hi-capa, ale nigdy nie użyłem tego w boju. Hi-cap był bardzo znanej firmy JLS. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 (edited) Mogła by być to rurka z tworzywa, tylko kwestia średnicy. Nie może być za wąska bo kulki nie przejdą/będą za bardzo spowalniane, ani za szeroka bo się przyblokują. Hi-capa można podkręcać przerobionym serwo modelarskim. Edycja: Przypomniało mi się dlaczego jest problem z rurką z tworzywa - nie każda się dobrze układa. To znaczy zagina. Przy zagięciach może powstać "wąskie gardło" i kulki utkną. Co do hi-capów to im lepsza firma, tym lepiej. Lepsza jakość wykonania i mniejsza szansa że coś nawali. Edited December 22, 2010 by FRAGER Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 a wiecie może gdzie dostać oryginalne zawieszenie do świnki? Bo boję się tych ACMowych... Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 a wiecie może gdzie dostać oryginalne zawieszenie do świnki? Bo boję się tych ACMowych... Ja swoj mam z Ebaya. Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/89668 wejdzie do kolby/przodu? Nie wiem jeszcze gdzie kabelki będą... Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jeśli nie znajdziesz oryginalnego zawieszenia to polecam Ci tego Specopsa: http://www.specops.pl/index.php/offer,zawieszenia_do_broni,dwupunktowe_zawieszenie_taktyczne-zt-2-50,zdjecia Sam posiadam (tyle, że czarne) i chwalę - bo szerokie to i wygodne ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 z którymi firmami A&K jest kompatybilne? Do wyboru CA, Guarder, G&P, TOP, Specna Arms, Star, Ares... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Ale pytasz o co? Jakie części? A&K = Spec Arms. Z tego co pamiętam w A&K podchodzi komora CA. G&P ma jakiś inny patent, ale ręki sobie nie dam uciąć za to. Mogę się mylić. Uściślij pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Bebeszki osobno i zewnetrzne części osobno. Widziałem, że chyba Guarder i TOP mają masę części stalowych na zewnątrz, zaś znowu kolby od Stara (brzmi zabawnie) są o połowę tańszę od CA. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Wewnętrznie wszystko standardowe. Pasują bore guardera itp, etc... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts