mikadorus Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 (edited) Miałem porównianie 2 L96a1 z podobnym FPS (40-50fps różnicy) i różniły się właściwie lufami i kilkoma nieistotnymi częściami. Kiedyś już chyba o tym pisałem.. nie wiem czy w tym temacie. Nie mówię, że PDI jest gorsza ale promyk jest wystarczająco precyzyjny do naszych zabawek i warunków w jakich strzelamy. Nie dopłaciłbym 400zł za teoretycznie niewiele większą celność na dalekim dystansie. W praktyce nie widać było namacalnej różnicy w celności. Może w strzelaniu tarczowym pojawiłyby się jakieś odchylenia, ale w warunkach bojowych wątpię by przekładało się to na trafienia. Podejrzewam, że jakbym miał PDI to byłbym zadowolony ale pewnie musiałbym jeszcze więcej kulek odrzucać, na dzień dzisiejszy równie dobrze mi z promykiem. A by nie było - strzelaliśmy na starych madbullach 0.4g. Edited May 10, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 E już z zacinkami nie ma co świrować. Zacinka kulki w lufie w snajperce nigdy mi się nie trafiła a przez rurki i Guardery prosto z wora szły. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 teraz zadam przygłupawe pytanie (w 2 cześci posta) ..więc nie wyśmiewać 1:w spuście Bart_a padła mi sprężynka-ta która odpowiada za "łapanie" tłoka przez sear (dziad był non stop w dolnej pozycji i spust tłoka nie łapał po przeładowaniu) w tym spuście są tylko 2 sprężynki-jedna w tylnej części,druga w środku-łapie "cięgno" które sear napina-właśnie ta mi zdechła.(po mękach,trudach i 4 browarach jakoś wcisnąłem tam inną bez rozbierania spustu-Gdzie da się takie sprężynki kupić-pytam z ciekawości bo chce mieć coś na zapas? 2: Przy składaniu pojawił się problem z którym nie do końca sobie potrafię poradzić,i nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałem :teethh: Mianowicie chodzi o to że za rączką przeładowania jest taki mały dzynks który w nią włazi..i wyłazi przy przeładowywaniu,A dziś ewidentnie wyłazić nie chciał-i nie potrafiłem po przeładowaniu "opuścić raczki w dół" bo ją ten mały bajer blokował Jest jakiś normalny sposób żeby sobie z tym poradzić? Dodam ze z tyłu zamiast orginalnej śrubki z gównoitu (czy jak tam się zwie ten mientki materiał) mam wkręconego imbusa :icon_smile: Prowizorycznie zatkałem ta dziurkę w rącze przeładowania i puki co przeładowuje replikę bez problemów Replika nie ma safe ani antystresa -Spust od Bart_a kupiony ok 2 lata temu zatkanie tego otworu w racze przeładowania to prowizora-jest jakiś inny sposób żeby ten problem rozwiązać czy zalać ten otwór permamentnie betonem ? :icon_biggrin: Help !! Musze przyznać że dziś 1 raz w życiu miałem ochotę wyrzucić przez okno wella który jest poskładany na hi endowych częściach :icon_biggrin: A co do bipodów-mam aktualnie jakiś tani na trzpień (dodawali taki go zestawu well+luneta+biopd) lata to jak rencistka na promocjach w sklepie,na boki się giba jak raper w wynajetym polonezie i ma zdecydowanie zbyt długie nóżki Jeśli zmienię to tylko kopię harrisa-głównie ze względu ma to że na najkrótszym położeniu nóżki są naprawdę niewielkie(dzięki temu sylwetka leząca sporo niższa-a jak wiadomo w asg nie lubi się dzieci i niskich celów,bo trudniej w nie trafić i zobaczyć) No i replika z rozłożonym harrisem nie wygląda jak radio :icon_biggrin: Rozwiązał ktoś ten problem z bajerem blokującym rączkę przeładowania ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Tak, należy zmontować z powrotem tak jak było na początku. Albo wywalić to w pieron. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Za 40zł masz springi AsPro, inne trochę droższe są dostępne. Więc po co kombinować? Jak możesz kupić dobrą sprężynę to kupuj dobrych firm. Mamy na rynku pełno springów ale liczą się w zasadzie 2-3 firmy. Reszta jest do bani. Podejrzewam, że ktoś kto nie wykonuje springów do karabinów schrzani sprawę. Powiesz mu, że chcesz mieć 600fps? W końcu pewnie otrzymasz dobry produkt ale przy jednostkowym zamówieniu to nie licz na cuda. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Mikadorus, Ty pisząc o dobrych firmach zaliczałeś do nich AP? :D Tak się upewniam. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Nie, jak są inne zamienniki to bierzemy inne ale jak ich nie ma to od biedy lepsza taka niż jednostkowo dorabiana. Chociaż akurat na ich sprężynie do SWD się nie zawiodłem bo trzyma FPS. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Póki są w Polsce springi guardera to problem z dyńki. Jak znikną to będzie można kombinować. I bedzie powód, żeby kombinować. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 A co z tymi felernymi Guarderami? Kiedyś było głośno o podróbkach, które nie trzymały FPS. Gdzie SP150 było jak SP140. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 To się tyczyło AEGowych, ja na podróbki w sprężynach Guardera do snajp nie trafiłem ani razu. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 A jak z opinią zestawu spustowego od AirsoftPro.cz? Mówie o tym robionym na CNC (sà dwie wersje. Jedna na CNC aluminiowa, a druga bez CNC metalowa) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Spust jest OK. Można wziąć. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 W informacji taiwanguna jest, że jest włożony chiński tunup tylko bez springa. czy ktoś mi może ocenić czy coś jest zużyty spust na tej fotce? https://lh6.googleus...no/P5080239.JPG Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Wygląda normalnie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Lepiej jakby były zdjęcia od boku i przodu ale samego TG. Metalowe części spustu w L96a1 są raczej pancerne. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Obudowa jest cała, po prostu wydawało mi się jakby jeden element był przetarty. Tak to jest jak człowiek dopiero od jutra wchodzi w świat L96 :P. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Ja wszedłem tydzień temu. Wczoraj rozebrałem mechanizm spustowy i obudowa zaczęła mi się kruszyć (odłamywać po małym kawałku z każdej strony) xD Albo poprzedni właściciel ją tak skatował, albo trafiłem na zły spust... Cóż niedługo dotrze do mnie ten od AirsoftPro (Ta kasa miała być na komore PDI >:C ) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 I po co było brać od Airsoftpro za ponad 300zł jak Neo robi za 250zł :D. Ogólnie jakby ktoś miał ochotę ocenić cały zespół spustu to tutaj fotki, ale mi się wydaję, że jest cała. https://plus.google.com/photos/110361227011334546523/albums/5875673271184826241?authkey=CLb5zPbJ74G-cg Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Widzisz Gloomer, po to, aby działał długo i niezawodnie. Ale z drugiej strony, osoby z Twoim podejściem są świetnymi klientami :D. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Mam pytanie bo już jestem posiadaczem eli i teraz pytanie. Jak jest ten pic z zespołu spustowego to jedno uszko ma ułamane. Czy to coś wpływa na działanie eli? Rozumiem, że jak uwali się drugie to będzie mi cylidner wylatywać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 W jakiej komorze? Bo jeśli w komorze PDI to uszkodzony kołnierz nie ma absolutnie nic do szczelności repliki. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) Dex - pisał, że w airsoftpro. :icon_biggrin: Dzisiejsi dżentelmeni zapomnieli o PDI. Edited May 17, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 A w AP to nie wiem na czym sie uszczelnia, nie ma to znaczenia :D. Dzisiejsi dżentelmeni nie zapomnieli o PDI, to raczej dżentelmenów jest coraz mniej :P. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) W AP te uszczelki wyglądają całkiem solidnie. Wiecie co może być przyczyną wiszącego magazynka od strony strzelca? Przy przeładowywaniu muszę go trzymać bo mi wyskoczy jak mocniej dopchnę cylinder. P.S. Jak wyregulować hopa w AP? P.S. 2 Macie jakiś sprawdzony sposób na stabilizacje lufy? Widziałem na filmiku że koleś miał lufę taśmą owiniętą. @up ładne 1000 postów :icon_biggrin: Edited May 17, 2013 by HaardRock Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) P.S. Jak wyregulować hopa w AP? P.S. 2 Macie jakiś sprawdzony sposób na stabilizacje lufy? Widziałem na filmiku że koleś miał lufę taśmą owiniętą. @up ładne 1000 postów :icon_biggrin: Odciągnąć cylinder do tyłu i przez gniazdo maga? (strzelam). A lufa lata? Jest głęboko wkręcana do zamka, zabezpieczona imbusem, w zasadzie nie powinna się samoczynnie ruszać. Do tego są dwie śruby w łożu, które trzymają ten karabin tak by nic się nie telepało. Uszczelka to chyba taki "chłit" marketingowy. Edited May 17, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts