B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) Nareszcie dostępny! http://gunfire.pl/pr...wy-do-MB01.html Zrozumieli, że wypuścili z czymś co i tak pęknie to teraz dorabiają sobie metalowym zespołem spustu. :icon_razz: Edited June 7, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Przecież to stare jak świat. A jeśli to to samo to nie wytrzyma mocnych springów. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 8, 2013 Report Share Posted June 8, 2013 (edited) Ale chiński zestaw tuningowy myślę, że już by długo wytrzymał. Tak myślę, ale jak piszę źle to proszę mnie poprawić :icon_razz:. P.S A ciekawe czy u gunfire ten zespół spustowy jest kompletny jak na zbrojowni bo po fotkach widać co innego. Edited June 8, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Witam! Do kogo mógłbym wysłać replikę do przeglądu, smarowania i regulacji hop-up ? Niepoki mnie jej celność i nie umiem sobie z tym poradzić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
lolek31415 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Jak byście ocenili taki zestaw (trochę budżetówka): -MB-08 -lufa promyka 550 mm;6.03 -komora hop up PDI -zespół spustu AP -głowica cylindra AP -cylinder AP(http://deltashop.pl/...linder-l96.html) -tłok PDI(http://www.specshop...._96,_APS_2,_M24) -prowadnica AP -sprężyna Guarder m160 lub m170 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Poczytaj, że z części ap to jedynie spust jest ok a reszta jest słaba. Haardrock ty masz stock czy coś wymieniane? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Cześć, czy ktoś z was używał takiego lub podobnego wkrętaka do regulacji hop-up w komorze PDI, chodzi mi o to czy bez problemu wkrętak mieści się w komorze ? Pytam, bo regulacja kluczem z zestawu jest lekko upierdliwa. :P Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Ale po odciągnięciu cylindra jest łatwy dostęp do komory HU za pomocą kluczyka z zestawu. A jak nie to idź do metalowego i poproś o jakiś dłuższy klucz :P. Edited June 11, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Kupujesz długi śrubokręt płaski i szlifujesz na wymiar końcówkę lub ew. szlifujesz zwykły, długi imbus 1.5. Kiedyś widziałem w jednym ze sklepów z narzędziami zestaw imbusów calowych - długich. Cena za zestaw 80zł... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Ja tam wole nie kombinować, wyrobisz śrubkę i później będziesz miał przerąbane. Jeśli jest to 1,5mm to proszę bardzo http://deltashop.pl/...mpul-imbus.html Sądzę, że w modelarskich sklepach też powinny mieć takie cudo. Edited June 11, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
badger Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 klucz imbusowy do śrub regulacji komory HU to nie jest 1,5 mm (ten w ogóle nie wchodzi) tylko coś koło 1,2-1,3 mm- nie wiem czy to jest do dostania gdzieś. no chyba że mówicie o stockowej komorze, ale kogo obchodzi stock w snajperce? Ja tak jak dexter kiedyś radził wkleiłem sobie ten imbusik w długopis zamiast wkładu- regulacja jest łatwiejsza i nie tak łatwo go zgubić jak gdzieś wypadnie, dobry patent. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Sądzę, że gentelmeni rozmawiają tylko o komorze PDI :D. Podrzuć fote jak to wkleiłeś, jestem ciekaw. Quote Link to post Share on other sites
badger Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 żadna filozofia. odciąłem większą część tego krótszego ramienia klucza (trochę musi zostać żeby się nie obracał w oprawce), włożyłem do obudowy długopisu w miarę prosto i zaglutałem całość poxiliną; nie chowa się ale nie jest mi to do szczęścia potrzebne. W tym tygodniu zdjęcia nie zrobię, ale wygląda jak ten chiński wynalazek na zdjęciu, tylko końcówka cieńsza. Warto żeby oprawka była w miarę wąska i żeby się nie obracała w rękach (jakieś nacięcia albo taki klips do kieszeni jak na foto). Ja jeszcze dorobiłem sobie chwościk z oczojebnego sznurka, jeśli spadnie w trawę to łatwiej znaleźć, a karabinka i tak nie przystrzeliwujesz w "boju" Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Mam komorę AP, systemę energy i lufę systema 6.04. Lufa systemy bo miałem za darmo od kolegi. Jak wcześniej wspominałem mam metalowy spust i metalową prowadnice sprężyny z łożyskiem. Co tam jeszcze siedzi to nie mam pojęcia. Tłok i sprężyna wyglądają na stock Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) No to może kwestia komory HU bo od AP jakaś fenomenalna nie jest. Dzięki Badger za opis. Edited June 11, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Komora HU jest gites. Forumowicz ma i naprawdę poleca. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) No to może masz skoki fps bo Ci się układ nie uszczelnia, źle założona gumka, dystanser, bród w lufie, krzywo założona lufa. Szukaj w tych miejscach. Edited June 11, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Dystanser odpada.. Mam systemę energy i nie mam do niej dystansera. A gumka jak powinna być założona ? I którą stroną do lufy wsadzona ? Mam lekko pęknięty kołnierzyk od gumki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 No to zapraszam cię na yt aby obejrzeć jak zakłada się gumkę hu.jeśli w komorze ap uszczelnienie zachodzi na gumce to pęknięty kołnierz może mieć wpływ na celność. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 A możesz mi dać jakiś flmik? Wszystkie które znalazłem były nakręcone pralką xD Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Jest masa filmików na YT o różnych komorach HU. Nie musi być dokładnie z tego modelu. Szukanie nie boli. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Wpadałem na pomysł, skoro już mam tą lufe systemy to co jak by ją pochromować ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Zastanawiam po co chromować mosiężną lufę, która raczej się szybko nie zużyje. Quote Link to post Share on other sites
HaardRock Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Myślałem że po chromowaniu jej powierzchnia jest bardziej gładka. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Jeśli masz umiejętności i sprzęt to śmiało chromuj ale co z tego jak średnica tej precki to pewnie 6,04. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts