noah Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Ja również mam pytania o tłumik do pistoletu: 1. Czy testowane one były kiedyś z replikami na GreenGas? Jeżeli tak, to czy tłumią gazy równie dobrze? Może jest jakieś minimum długości tłumika, żeby w replikach gazowych były skuteczne? Podbije pytanie kolegi, ponieważ nikt jeszcze nie udzielił odpowiedzi, Chcę kupić tłumik do Glocka 26. Na oku mam MIKRO 35x80, bo i sam gloczek jest malutki. Tylko no właśnie, testował już ktoś te tłumiki z gaziakami? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 bedziemy niedlugo robic tlumik do pewnej gazowki, to zobaczymy jak sie to sprawdza. My osobiscie nie testowalismy z gaziakiem naszych tlumikow. Lecz paru klientow zamawialo tlumik wlasnie do replik gazowych i bylo bardzo zadowolonych z efektu. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Potwierdzam :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Podbije pytanie kolegi, ponieważ nikt jeszcze nie udzielił odpowiedzi, Chcę kupić tłumik do Glocka 26. Na oku mam MIKRO 35x80, bo i sam gloczek jest malutki. Tylko no właśnie, testował już ktoś te tłumiki z gaziakami? Toż przecież napisałem, że testowałem 30x150 z USP Kujota i "wydech" tłumi, ale replika jest tak skonstruowana, że sam pracujący zamek robi niezły raban. Jak nakręcisz tłumik na Klocka, efekt powinien być nieco lepszy. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 niektorzy sie dziwia dlaczego tyle sie czeka na nasze tlumiki, oto odpowiedz: to sa tlumiki zamowione w ciagu 4 dni, a moce przerobowe mamy ograniczone, w koncu my nie chinczyki :) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Chochol nie przejmujcie się zrzędzeniem ludzi tylko wykonujcie dalej swoją prace. (Lepiej wolniej, ale dokładnie i żeby działało). ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Pociągnę jeszcze sprawę tłumika dla pistoletu. W moim Glocku 26 gwint wygląda tak: A co kamam. Otóż nie każdy tłumik do tego pistoletu pasuje. Np taki od G&G nie ( http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1853 ), ponieważ blokuje zamek. Dlatego do tego Glocka powstały tłumiki "Scorpion Silencer" ( http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=1471 ), które mają zewnętrzny gwint. I tu dochodzę do setna. Czy dla tłumika MIKRO 35x80, da się wykonać taki gwint oraz o ile taki bajer orientacyjnie podnosi cenę? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Czy są jakieś poważne obsuwy w produkcji? Od tygodnia bezskutecznie próbuję kupić tłumik na specjalne zamówienie ale kontakt się urwał :( Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 tak, mamy sporo pracy. Musimy uporac sie z biezacymi zamowieniami, a dopiero potem mozemy brac sie za nastepne:). Mysle ze na poczatku przyszlego tygodnia (wtorek, sroda) bedzie juz mozliwe przyjmowanie zamowien. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szamotap Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Jak długo tak średnio czeka się na realizację zamówienia od złożenia przesyłki? kurczę jeszcze dla szpanu przydało by się grawerowane MADE IN POLAND :) a tak poważnie to czy zastanawialiście się na jakimś blendowaniem? napisy na tłumikach lub logo fabryczne? czekam na ponowne otwarcie zamówień. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Zamówiłem tłumik 4 stycznia (niedziela) i otrzymałem go 19 stycznia (poniedziałek). :) A co do mojej opinii o tłumiku? REWELKA :). Z odległości 20 metrów dźwięk wystrzału z MP5 z Galaxy był cichszy o połowę :). Nie żałuję ani złotówki wydanej na ten tłumik i muszę przyznać, że naprawdę fachowo są zrobione :). Mam nadzieję, że firma wciąż będzie rozwijać się w tak dobrym kierunku w jakim robi to teraz :). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Chochol, mógłbyś wrzucić tutaj, lub na waszą stronkę jak wyglądają wasze tłumiki OPS ?? :P Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Juz niedlugo bedzie nowa stronka, oparta na innym silniku, beda wszystkie zdjecia produktow. Zapraszam tez do wziecia tez udzialu w naszym konkursie - info na www.silesia-factory.pl Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Chochol, czy była by możliwość, abyście wykonali wypełnienie z komorami tłumiącymi do tłumika do SR25? Oczywiście wyślę tłumik, tak aby na pewno pasowało. Jeżeli tak, to jaka była by cena takiej modyfikacji? W zwykłej wersji SR25 nie ma żadnego gwintu, a tłumik jest montowany na mechanizmie QD, lufa wchodzi częściowo do tłumika. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 nie widze problemu, robimy takie rzeczy, trzeba poslac, po sprawdzeniu dopiero podam cene Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 chcialem jeszcze raz zaprosic do wziecia udzialu w konkursie foto, za darmo tlumiki sa do wziecia, powiem tak, ze maly odzew jest :) a nie wierze ze nie macie fajnych fotek ;) Mamy sprzedane ponad 1500 tlumikow, wiec napewno ktos ma fotki :) Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 chcialem jeszcze raz zaprosic do wziecia udzialu w konkursie foto, za darmo tlumiki sa do wziecia, powiem tak, ze maly odzew jest :) a nie wierze ze nie macie fajnych fotek ;) Mamy sprzedane ponad 1500 tlumikow, wiec napewno ktos ma fotki :) Chochoł a w kamuflarzu się liczą?? :) Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 no pewnie :) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 chcialem jeszcze raz zaprosic do wziecia udzialu w konkursie foto, za darmo tlumiki sa do wziecia, powiem tak, ze maly odzew jest :) a nie wierze ze nie macie fajnych fotek ;) Mamy sprzedane ponad 1500 tlumikow, wiec napewno ktos ma fotki :) Ja chciałbym dać swoje fotki AUG w wersji silent assasin, sniper, tylko kurcze czekam jeszcze na sam tłumik :cry: i wszystko będzie kompletne.. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 (edited) Właśnie dotarł do mnie tłumiczek micro. Wygląda solidnie, bez problemu pasował do emki jg. Do tego poprosiłem w uwagach do zamówienia jesli to możliwe o skrócenie go z 80mm na 60-65mm. Egzemplarz jaki otrzymałem ma 67mm i idealnie komponuje się ze stubby killerem. Tłumik zamawiałem we wtorek 2 tygodnie temu, został wysłany w ten poniedziałek. Termin oczekiwanie jest więc standardowy i oscyluje w okolicy 14 dni. Co do tłumienia to na razie testy na suhco w mieszkaniu, ale widać zauważalne wyciszenie mojego małego dzikusa- 140mm lufa dale o sobie znać i replika jest bardzo głośna.... dzięki tłumikowi stała się nieco bardziej cywilizowana pozdrawiam i dziękuję za dobry produkt ekipie Silesia Factory Edited March 11, 2009 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 dziekujemy za pozytywny komentarz, teraz czekamy na foto z boju:) Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Ta gietka w wersji C na zdjęciu na stronie głównej Silesia... Może wie ktoś dokładnie jaki to jest tłumik ? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 (edited) pomalowany eco pro 40x200 Edited March 14, 2009 by chochol Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Na stronie S-F są już wyniki konkursu, gratulacje dla zwycięzców :) Pierwsze zdjęcie miażdży :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 A dziękuję :D teraz dylemat, jaki tłumik sobie wybrać :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts