Krystian_Ck Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Mam problem. Mianowicie, jak gram sobie w SP CoD4 to po 10 minutach gry, ekran mi się 'wyłącza'(przechodzi w stan czuwania), komputer zaczyna głośno chodzic po czym się wyłącza samoistnie. :poddanie: Ustawiłem najniższe detale jakie mogą byc i nadal tak sie dzieje :-F Podam parametry, może ktoś pomoże. 2x1.8ghz,1gb RAM, 512 radek x1950 pro . Jak gram w MP, wszystko hula. Anyone have an idea? :roll: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Komputer Ci się, Synu, grzeje. Albo zobacz czy nie masz wybrzuszonych kondensatorów na płycie głównej, jaką temperaturę osiąga komputer podczas gry, czy działa Ci chłodzenie. To nie wina gry, ale Twojego komputera. Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Pewnie tona kurzu w środku i zaczyna się grzać. Sprężarka i do boju... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Odpal program do pomiaru temp włącz grę zagraj 5min zminimalizuj i zobacz temperaturę podzespołów. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Wczoraj kupiłem , gra się nawet fajnie . Zabijanie nożem dostarcza wiele przyjemności , fajne bronie , ogólnie polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 (edited) Posiadacze oryginałów, zjednoczmy się :P Może jakieś małe zawody?:P Jest możliwośc postawienia servera :roll: Edited November 14, 2009 by Lee_ck Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 No w sumie można by. Fajne jest to że snajperzy mają ghillie , a najpiękniesze są te momenty kiedy wyrywasz się przed wszystkich i wchodzisz do budynku pełnego wrogich strzelców przy oknach którzy są zbyt zajęci by cię zauważyć :D Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Adnotacja, co do mojego problemu. W momencie gdy ekran się 'wyłączy' i komputer zaczął buczec, temperatura obydwu rdzeni wynosiła 55 C. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Wiadro wody do obudowy? :-F Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Czyli jednak ma za gorąco :P? (Nie znam się w ogóle na sprawach technicznych, i polegałem na opinii kolegi, który mówił, że 55 to mało :PP) Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Ja w chwili obecnej (a tylko na forum siedzę) mam na procku 43*C, a na karcie 66*C a dyski po 30*C. Dodam, że karta ma chłodzenie pasywne (tylko radiator) a obudowa jest otwarta. To normalka. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Ale zauważcie że komputer Mu się pieprzy tylko wtedy kiedy gra na SP , więc to może być jakiś błąd programu. Spróbuj zrobić reinstalkę . Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Robiłem, nic nie dała :/ Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Inne gry śmigają ? Spróbuj odpalić singla z tej samej płytki na innym kompie ;-) Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 (edited) I jeszcze jedno pytanie - podaj nam, co w Twojej puszcze siedzi, ok? Spróbuj zdjąć obudowę (upewnij się że nie masz żadnych plomb) i przedmuchać wnętrze (np. ładownice do magazynków są świetne do tego celu) - możliwe że faktycznie coś się przegrzewa, stawiałbym na kartę graf. @edyta: Cholercia, mógłbym na jakimś help-line robić :-F Edited November 15, 2009 by HellCat Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Do tego, masz takie same ustawienia graficzne przy SP jak przy MP? Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 (edited) Czyli tak. ARMA się także wyłącza, obudowa jest już dawno zdjęta, przedmuchany komputer w środku- Nadal to samo. Co do bebechów - Karta graficzna radek x1950 pro (512), procek core 2 duo 1.8 ghz (x2), 1gb RAM, zasilacz... (nie wiem jak sprawdzic :P tak wiem, jestem CPU nOOb). Tak mam takie same ustawienia. Nawet zmniejszyłem w SP na minimalne, i nadal się wyłącza. Kurde kiedyś działał, a teraz takie cuda wianki :| Edited November 15, 2009 by Lee_ck Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Posiadacze oryginałów, zjednoczmy się icon_razz.gif Może jakieś małe zawody?icon_razz.gif Jest możliwośc postawienia servera icon_rolleyes.gif to kiedy gramy ;] Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 (edited) Niech się wiecej osób zbierze, to wtedy spróbuje skołowac server. Edited November 15, 2009 by Lee_ck Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 LISTA CHĘTNYCH 1. Lee_ck 2. Keltuzar 3. Kubek22 ( tak ? ) Quote Link to post Share on other sites
DennY85 Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 To ja też się dopiszę ;-) 1. Lee_ck 2. Keltuzar 3. Kubek22 ( tak ? ) 4. DennY85 Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 1. Lee_ck 2. Keltuzar 3. Kubek22 ( tak ? ) 4. DennY85 5. JavnyPL ( tylko dajcie info kiedy gracie :D, postaram się wpaść ) Quote Link to post Share on other sites
giwo Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 (edited) 1. Lee_ck 2. Keltuzar 3. Kubek22 ( tak ? ) 4. DennY85 5. JavnyPL ( tylko dajcie info kiedy gracie icon_biggrin.gif, postaram się wpaść ) 6. Giwo ( dajcie dokładne info kiedy, to nie będzie problemu ) Edited November 16, 2009 by giwo Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Raczej jakoś na łikend ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Adnotacja, co do mojego problemu. W momencie gdy ekran się 'wyłączy' i komputer zaczął buczec, temperatura obydwu rdzeni wynosiła 55 C. Jakieś pomysły? Zobacz na obudowie zasilacza ile ma wat. Temperatura 55 to norma pod obciążeniem. Sprawdz temperaturę grafy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts