woma Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Żelowe 12V od kas fiskalnych, upsów, monitoringu itp. + Systema Turbo = 30 bb/s powinno dać :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Hehehe, widze Terenowy już planujesz co w moje m249 wsadzić :P Podłącze Ci mojego lipolka, zobaczysz czy Ci wystarczy ten ROF :) Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 No to ja czekam na złożenie przez Zwierza świnimi. Panowie ktoś kombinował z magazynkiem 100rd tym z materiału? Tak żeby wsio podawało i działało? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Terenowy ja kombinowałem i szczerze mówiąc ciężko tam coś upchnąć. Ja nie dałem rady, ale jeżeli ktoś da rade to proszę o kontakt. Quote Link to post Share on other sites
aDIKo Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Witam. Mam taki problem z moją repliką, kupiłem ją używaną i poprzedni właściciel zamontował w jej FTK systema M150 i zębatki (są to prawdopodobnie helical ultra torque up ) jakie tam zostały wstawione współpracują tylko z tłokiem o zwężonych zębach i tu moje pytanie czy ten tłok z DF o zwężonych zębach http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1019 wytrzyma sprężynę m130-m140 bo w ostatnim tłoku też o zwężonych zębach (nie wiem czy to była systema) zostały zmielone wszystkie zęby, nawet 5 pierwszych metalowych :strach: na sprężynie właśnie ok m140-m150. Wolał bym zrezygnować z mocy niż wymieniać zębatki lub kupować co jakis czas nowy tłok :wink: . Może ktoś używa takiego zestawu. Zębatki wyglądają identycznie jak te http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1167 pozdrawiam aDIKo Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 (edited) Mi tłok DF roleciał się po 1k kulek na M130 guardera, poszła plastikowa obudowa, lepiej kupić alu JBU, szkielet to przetrzyma. Edited March 30, 2010 by WscieklyWaz Quote Link to post Share on other sites
aDIKo Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Dokładnie na tym zestawie strzelam, a raczej strzelałem :-F http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2992 Czyli w tym tłoku http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2613 zwężone zęby powinny wytrzymać sprężynę ok m135? pozdrawiam aDIKo Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) Hehehe, widze Terenowy już planujesz co w moje m249 wsadzić :P Podłącze Ci mojego lipolka, zobaczysz czy Ci wystarczy ten ROF :) A mówiłem Ci że li-pol lepsze to nie! Żelowka wymiata:p Polecam aku. http://www.allegro.pl/item977600055_lipol_...cja_li_pol.html Edited April 2, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) A mówiłem Ci że li-pol lepsze to nie! Żelowka wymiata:p Polecam aku. http://www.allegro.pl/item977600055_lipol_...cja_li_pol.html Do tej pory żeleczek używam. Do zasilania zasypywacza kulkowego jest idealna :) bierz tłok JBU aluminiowy. Deep fire to teraz ścierwo, sypią się obudowy jak szalone. Szkoda nerwów na nie. Edited April 2, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
aDIKo Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Ok. Wielkie dzięki za podpowiedz. Pozdrawiam aDIKo666 Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Czy ktoś próbował wsadzić do zasilania boxa 3x akumulator AA 1,2V ? Nie spali to płytki i mikrofonu? Chcę zwiększyć szybkość podawania i zachować sound control. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 montuj panie, montuj :) Sprawdzone :) Quote Link to post Share on other sites
Liberty_Ghost Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Witam, żeby nie zakładać odrębnego tematu mam takie pytanko czy wie ktoś ile wytrzymują stockowe zębatki w m249 specna arms, mam tego bydlaka i planuje ponownie wymienić sprężyne (mam wstawioną m120 systemy) i zastanawiam sie nad wymianą na m130 lub 140, i nie wiem czy mi zębatki nie pójdą :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 W specnaarms masz zębatki AK, te zęby u mnie pracowały na m140 bezproblemowo. U kolegi w m60 były te same zębatki i pracowały na m170 przy wysokim ROFie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Wielka prośba. Czy ktoś mógłby mi podesłać schemat elektryki z SAWa? Oczywiście zapomniałem spojrzeć jak kable powinny być podłączone, a nie chcę aby zaczął strzelac do tyłu ;) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 http://img541.imageshack.us/img541/5431/schemat.png Proszę bardzo :) Na stykach nie zrób błędu, podłącz jak na rysunku i będzie działało :) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi dobry człowieku. :) Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 montuj panie, montuj :) Sprawdzone :) Dzięki, działa. 8) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Panowie, kusi mnie powrót do m249. Gdzie mogę w cenie szrotu dostać uszkodzone m249 ? Zostało mi jeszcze trochę stuffu z m249 iraq war, ale brakuje kilku części. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 W cenie szrotu to nie wiem czy gdzieś coś znajdziesz. Czasami na allegro pojawiają się jakieś części. Zwykle pokrywy komory zamkowej i chwyty przednie. Raz na pół roku pojawi się jakiś GB ale już raczej nie w niskich cenach. Napisz jakich konkretnie części Ci brakuje, będzie łatwiej pomóc. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) łożyska, kolba (najlepiej składana), dwójnóg, mag - najlepiej 100rd. Reszta sie wala w kartonie. Edited April 8, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Ja łożyska bardzo fajne kupiłem w sklepie z łożyskami i tego typu elementami mechanicznymi. Zapłaciłem za sztukę chyba po 6 czy 7 złotych. Łożyska kulkowe, wyglądają znacznie lepiej od tych które były w stocku. Śmigają mi już pół roku i nie mam z nimi problemów. Jak zamówisz z allegro to wyjdzie Ci jeszcze taniej. Do M249 pasują te łożyska: http://allegro.pl/item987584413_lozysko_wy...z_3x8x4_mm.html Kolba - szukaj na allegro i w komisie. Czasami coś się pojawia. Dwójnóg - wal na PW bo mi zalega:P Mag - jak znajdziesz gdzieś 100rd w cenie szrotu to daj kontakt:D. Kłopot jest kupić używkę w ogóle, w przystępnej cenie to już graniczy z cudem. Oczywiście jeśli mówimy o magu airsoftowym. Jeśli starczy Ci duży chiński box - wal na PW. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 (edited) Witam! Mam pytanie ostatnio kupiłem używaną m249 i po otrzymaniu jej podłączyłem do niej Li-po 11,1V 2850mAh 35C. Jak się okazuje kable się super grzeją (nawet skusiłbym się o stwierdzenie-smażą!), a ROF jest na poziomie max 600kulek/min. Replika z tego co w środku patrzyłem, to stock P&J z wcześniejszej generacji: *głowica tłoka aluminiowa łożyskowana *głowica cylindra mosiądz *łożyska 8mm *łożyskowana prowadnica *sprężyna CHGW (pewnie m130 firmy "krzak")? Także mam pytanie, czy ktoś się spotkał z tak żenującym Rofem na tak mocnej baterii? Wiem że to okablowanie jest do wymiany, może cos jeszcze ma wpływ na takiego rof'a? Na M150 na zębatkach ITU (2x większe przełożenie) w Ak, mam wyższy rof niż tutaj! Edited May 13, 2010 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Skopane podkładkowanie ? Raz rozkładałem replikę gdzie po prostu wszystkie podkładki były wrąbane z 1 strony zębatek i po skręceniu GB ciężko było je wogóle obrócić . Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Tak ja wspomniał przemek10, sprawdź czy zębatki się dobrze obracają. Tylko nie po złożeniu razem dwóch połówek GB, złap przynajmniej tymi najbliższymi śrubami GB żeby mieć pewność że po skręceniu będzie śmigało. Do tego wymień kable na głośnikowe, sprawdź docisk silnika i zobacz co się dzieje. Bezpiecznik też bym wywalił w diabły. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts