wiesiu Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Witam Co sądzicie o tych pojemnikach? http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=1867 http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...roducts_id=1865 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Co sądzicie o tych pojemnikach? http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=1867 Fajnie wygląda ale bardzo niewygodny w użyciu. Otwór wlotowy ma ok 10mm średnicy, więc na raz mieści się tylko jedna kulka, a za to bardzo łatwo się klinują dwie obok siebie. No i oczywiście to bardzo głośny sposób przenoszenia kulek. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted October 19, 2007 Author Report Share Posted October 19, 2007 Wielkie dzieki myślałem ,że to coś lepSZego. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Ale zauważ że Foka wypowiedział się tylko o jednym z tych pojemników więc nie wiadomo jak drugi się sprawuje ;-) Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Tak samo. Moze troche cichszy sposob przenoszenia BBs, ale jednak. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 A ktoś może zaproponować jakiś lepszy sposób przenoszenia kulek? Ja probowałem już nosić butelkę w kieszeni, paczkę przy piersi, odsypywać mniejsze ilości z większych pojemników... Teraz zwyczajnie ląduję do pełna 3 hi-capy i raczej mi wystarcza. Na razie na lepszy pomysł nie wpadłem. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Ja noszę 2 szybkoładowarki, nabite do oporu, w ładownicach na magazynki pistoletowe. Więc w razie czego grzechocze tylko jedna, częściowo opróżniona ładowarka, a i to - nie bardzo, bo ładownica tłumi nieco odgłos. Budżetowym rozwiązaniem jest zakup starego chlebaka z democilu LWP. Ma takie dwie zgrabne kieszonki na wierzchu, akurat na ładowarki. No i sam chlebak przydaje sie jako "torba-na-wszystko". A butelkę kulek trzymam razem z plecakiem i pokrowcem na repliki. Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 A ktoś może zaproponować jakiś lepszy sposób przenoszenia kulek? Proste - przesyp kulki ze słoja w worek, załaduj ile trzeba, wyciśnij powietrze z worka i wsadź do kieszeni bluzy / ładownicy. Najlepsze do tego są worki po TM'kach, są dość grube i mają sympatyczną dziurkę, którą powietrze ucieka. Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Pakiecik po Pestkach ściśnięty gumką - też ma dziurki odpowietrzające :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Kup sobie tyle real/low/mid capów ile kulek zużywasz i po kłopocie ;) A tak serio to ja miałem kiedyś patent, że te pojemniczki co są na kulki z tym "niby lejkiem" przecinałem na pół wyklejałem od środka pianką sklejałem i było ładnie wygłuszone. Nawet jak było już mało kulek w środku to nie było ich za bardzo słychać :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 A ja wciąż myślę o artykułach dla cukierników czyli worku z lejkiem na rogu... tylko mi się robić nie chce. Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted October 20, 2007 Author Report Share Posted October 20, 2007 Fajnie wygląda ale bardzo niewygodny w użyciu. Otwór wlotowy ma ok 10mm średnicy, więc na raz mieści się tylko jedna kulka, a za to bardzo łatwo się klinują dwie obok siebie. No i oczywiście to bardzo głośny sposób przenoszenia kulek. Jest możliwość rozwiercenia otworu wylotowego kulek ,czy jest to tak zrobione że nie da się rozwiercić? Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Pakiet po IPP, a w nim kulki w woreczkach żyłkowych w ilości 1 - 1/2 objętości magazynka. Nie grzechocze i jest wygodne w użyciu. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Można też wziąć pojemnik na kulki i wyłożyć go od środka jakąś cienką gąbką Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Rozwalajac tym samym granat(jesli o nim mowa;) ). Quote Link to post Share on other sites
soadman89 Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 no wlaśnie , ciekawe... bo jeśli da się go rozebrać.. w sensie dostac do wewnątrz to wcale nie glupie by bylo obklejenie cieńką pianką ,czy gąbką jak kto chce, to napewno by wyciszylo, nie zupełnie ale napewno chociaż trochę. Swoją Drogą bardzo fajnie się prezentują owe pojemniczki:) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Jest możliwość rozwiercenia otworu wylotowego kulek Nie bo jeśli da się go rozebraćNie da Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Proponuje pojemnik siakiś i wsadzić do środka skarpetę. Ładnie wygłusza. Quote Link to post Share on other sites
glasowigian Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 moj pojemnik jest uszyty przeze mnie.po prostu-idz do lumpeksu albo znajdz jakies stare portki,obetnij nogawke,obszyj odciete konce(aby sie nie proly),zszyj dol na lewej stronie,wywroc na wlasciwa strone i przyszyj szyjke z gwintem od plaskitowej butelki (szyjka po dowolnej plastikowej butelce;mozesz zrobic otwory w szyjce aby potem latwiej przeciagac nitke.do przeciagania najlepsza jest zakrzywiona igla oraz kombinerki) nie zapomnij o kawalku sznurka,aby polaczyc nakretke z szyjka(nie zgubisz jej) oraz o tym ze worek musisz potem zwiazac aby kulki nie szelescily.moj pojemnik miescie ponad 3,5k kulek. worek na kulki przypomina buklak na wode Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Ja sobie flaszkę po kulkach od środka wyłożyłem folią bąbelkową. Quote Link to post Share on other sites
glasowigian Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 (edited) mozna nawet wylozyc butelke welna mineralna,styropianem,pianka poliutetanowa albo i azbestem...ale po co kombinowac skoro mozna w prosty i tani sposob zrobic "buklak"na kulki ktory sie idealnie sprawdza,bo jest plastyczny i pasuje do kazdej kieszeni lub ladownicy????? a tak dla leniwych i malo ambitnych:swojego czasu trzymalem kulki w skarpecie :P Edited October 24, 2007 by glasowigian Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Hmmm pora wypróbować parę przytoczonych tu metod. Do tej pory używałem małych woreczków po kulkach (i dokupionych w sklepie) takich, w których mieści się mniej więcej 500BB. Nadmiar foli nad "paskiem spinającym" obcinałem zostawiając około 2mm (prócz jednego z rogów, który obcinałem w trójkąt) zgrzewając na stałe prócz tego właśnie "rogu" i tworząc w ten sposób "lejek". Może to brzmiec nieco chaotycznie w ale w tym momencie nie mam aparatu, jutro postaram się wstawić zdjęcie. Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Polecam się na przyszłość. Może połączenie IPP z woreczkiem z obciętym rogiem będzie lepsze? @temohab - kulki się nie wysypują z takiego woreczka? Quote Link to post Share on other sites
emophx Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 A gdyby zrobić pojemnik z balona? Balon wbrew pozorom nie jest aż, tak delikatny na uszkodzenia mechaniczne. Po wsypaniu kulek można odessać powietrze i zrobić delikatną pętlę na tej "szyjce". W środku nie będzie powietrza więc kulki nie będą się o siebie obijać. W razie potrzeby wystarczy rozplątać szyjkę, dmuchnąć w balon i wsypać kulki. Co do tematu, to te pojemniki które pokazałeś nie są najlepszym wyjściem. Najprostsze rozwiązania często są najlepsze. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 (edited) Tylko jak zaczniesz wsypywać/wysypywać kulki to wyleci powietrze. Będzie można wsypać tyle kulek ile wejdzie do nienapompowanego balona. Edited November 4, 2007 by Combattre Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts