Yahalom Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 http://www.gunsmokearmyshop.com/condor/ Szczególnie chodzi mi o LPC - tą kopie BHI'owskiego Plate Carriera. Jak kolory wypadają pod względem tonacji ze sprzętem innych firm? Mógłby ktoś zarzucić parę fotek? Jak widać cena dosyć przystępna, więc czemu nie? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Raddar Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Również dołączam się do pytania, interesuje mnie IBA w UCP wygląda nieźle, cena atrakcyjna, a z czasem można powkładać płyty zamiast pianki i mamy tu full-set co do lansu jest jak najbardziej wskazane :P Poniżej link do Condora jaki wyszperałem http://www.82abn.org/2007/07/18/iba-otv-condor/ Quote Link to post Share on other sites
adek Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Także interesuje mnie IBA z Condor'a. W szczególności czy kolor odbiega od CB? Jeśli ktoś posiadaczem to proszę o opinię ;) Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 IBA PB i ładownica Aitesa w CB. Ładownice na flashe to Aites, na magi chyba też (to akurat nie moje zdjęcie). Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 hehe to ja ;) Na flashe to Aites Na Magi to SDS ;) Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 (edited) Tu porównanie do AITESA (taśmy i materiał) większych i lepszych jakościowo nie będzie :twisted: Edited October 30, 2007 by Paul Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 bardzo dobrze pokazałeś różnicę w kolorze ;) BTW: Widzę ze na dolnym coraz wiecej na PMC sie robi :P Quote Link to post Share on other sites
Raddar Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Myślę żę jako prezent sobie sprawie IBE w UCP więć zdam relację Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 bardzo dobrze pokazałeś różnicę w kolorze ;) BTW: Widzę ze na dolnym coraz wiecej na PMC sie robi :P nie Flame:D Spytaj Raya czyja to była kamizelka:p na dzień dzisiejszy wożę się w czymś podobnym ale BHI i w oliwce... Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 pytam Raya czyja to kamizelka... odpowiedz... moja? wg mnie do pmc bardziej CB pasuje niz olivka :P Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 A według mnie 90 % PMC ma kolor w dupie - reszta to byli USMC. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 a kto powiedział, że mnie bawi PCM ?D No teraz to Raya kamizelka :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 (edited) Kamizelka jest moja, tak jak i pierwsze zdjęcie jest moje. Na drugim zdjęciu jest kamizelka Flamea. :) Także jakby ktoś chciał więcej zdjęć, to za kilka godzin powinny się naładować akumulatorki do aparatu. :) BTW to tylko PMC można z tym PC robić? :wink: Edited November 1, 2007 by Ray Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 (edited) No właśnie. Może czyjaś stara ją nosi do pracy jak podkłada głos w autobanie?D zeby nie było ot jak ktos ma opcje na orydżynalną kamizelkę, to odradzam condora jak nie ma to jest do zdecydowanie dobra kopia (moim zdaniem) Edited November 1, 2007 by Paul Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Ja powiem szczerze, Condor robi calkiem znosne kopie, ale ma dwa, w pewnym sensie dyskwalifikujace dla mnie minusy: 1) klamry - nie wzbudzily we mnie specjalnego zaufania, nawet jezeli juz kupic cos Condora, to trzeba liczyc sie z tym, ze wkrotce (zwlaszcza przy solidnym uzytkowaniu) trzeba bedzie je zmienic na cos lepszego, nawet National Molding 2) niestety material z jakiego jest to zrobione to nie Cordura, a cos pomiedzy Kodura i nylonem z ALICE. Co wiecej, material ten jest dosc cienki wiec raczej dlugo nie wytrzyma Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 kthulhu drogi :twisted: a czy przypadkiem produkty Condora nie lecą na jedno kopyto i wszędzie nie jest stosowany Denier Nylon 1000? Fakt klamry są z dupy. Gumki też, są liche... Quote Link to post Share on other sites
brok Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 A ja mam takie dziwne wrażenie że np. plecaki condora są innego koloru niż ładownice czy kamizelki. Wydaje mi się że plecaki są znacznie jaśniejsze od reszty oporządzenia. Czy ktoś może sprostować jak to się przedstawia. Oczywiście chodzi mi o ten kolor kojoto podobny. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Czy wy się kiedyś chwilę zastanowicie co to jest ten Denier? To są podróbkowe kamizelki z podróbkowych materiałów, koniec, amen i kropka. Do ASG mogą wystarczyć. Cordura albo śmierć! ;-) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2007 Author Report Share Posted November 2, 2007 Cholera, żeście się zagalopowali :mrgreen: Konkrety (od posiadaczy) - jaki to w końcu materiał - i jak jest z jego wytrzymałością? - jak oceniacie wykonanie tej kamizelki? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 (edited) Tak jak napisał Catch, ma rację, Cordura albo śmierć, tylko takowa nam raczej nie grozi przy naszych spotkaniach. Dlatego też na wojnę radził bym to odstawić, ale przy strzelankach OK. Materiał to nie jest na pewno cordura, składniał bym sie do nylonu 600D, no może 1000D. Wytrzymałościowo nylon w porównaniu do cordury wcale tak nie wypada źle. Wg producenta Cordura jest trwalsza chyba o 2, czy 1,5 raza, więc można tą wartość zaniżyć (ale mogę się mylić). Co do samej wytrzymałości materiału, to nie jest ona aż tak istotna jak jakość szwów, te przecież wszystko w kupie trzymają. Dlatego też chciałbym się spytać o te szwy, oraz czy gdyby nie było loga "condor" to czy by bardzo na wartości straciła? Edited November 2, 2007 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 czy kamizelka w multicamie dostepna u gunsmoke'a to produkt condora? mial ja ktos kiedys, moze cos o niej napisac? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 KLIK1 KLIK2 Tak to produkt condora jak widać w powyższych linkach. Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 dzieki, a druga czesc pytania? bo musze zdecydowac sie na jakas kamizelke w mc, poki co tylko ta mi sie wydaje sensowna opcja... Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Szukam opinii na temat tych dwóch kamizelek: - Ches Rig: http://www.gunsmokearmyshop.com/condor/mcr1a.jpg - Light Plate Carrier: http://www.gunsmokearmyshop.com/condor/lpc1.jpg Jeśli ktoś z posiadaczy tych kamizelek ma około 185 - 195 cm wzrostu to prosił bm o foto. Będę bardzo wdzięczny. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Właśnie, jakby ktoś miał na stanie kopię RRV od Condora to info mile widziane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts