rumak Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 (edited) Pisałem już w tym temacie, że nie wejdzie nic większego niż 7.4V 1400 mAh, wystarczy poczytać. Edited April 27, 2015 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Pisałem już w tym temacie, że nie wejdzie nic większego niż 7.4V 1400 mAh, wystarczy poczytać. Tu się nie zgodzę. Mam kilka suk w ekipie, wszystkie śmigają na lipo, a każda na innym modelu. Najlepsze są lipo w kształcie stick http://www.ebairsoft...ery-p-2090.html za względu na wymiary, nie parametry. Ale bardzo dobrze wchodzą pod pokrywę prostokątne redoxy 11,1v 1100mah ..., podobnie jak oraz wszelkie turnigy nano których wymiar grubościowy nie przekracza 21x18mm: http://allegro.pl/li...5285787556.html http://allegro.pl/li...5292287357.html Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Fakt, mniejsze pojemności 11.1V mogą wejść. U mnie nano-tech 11.1 V nie mieścił się pod deklem, zarówno w RK-01 jak i RK-15, tylko nie pamiętam czy 1400 czy 1300 mAh. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Rumak, a dałeś radę wyczerpać na strzelance pakiet 11,1v 1100mah? Przy m120 pakiet 1100mah zdycha po jakichś 3-4 tyś kulek, zależnie od tego jak replika poskładana jest. Nie wiem czy więcej kulek idzie normalnie, nawet na 2-3 dniowych scenariuszu wywalić. A już przy magach mid i zasadach milsima lub podobnych, to już raczej niemożliwe. No jest pewien ból z nowymi modelami rk, bo mają mniejszy prześwit pod zawiasem pokrywy. Batki które elegancko wchodzą w starych rk aż po blok gazowy, nie mieszczą sie w ogóle do niektórych nowych. Ale biorąc krótki pakiet, taki do 15cm, na bank wejdzie pod sam dekiel. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Dokładnie, ja mam 11.1V 1200 i do tej pory więcej jak 950 mah mi nie ubyło na jednym spotkaniu. Rof jest ponad 20 k/s i midy cymy na 150 kulek szybko znikają, myślę, że ze 2000 kulek się na tym wystrzeli spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Może trochę nie na temat, ale czy da się przerobić AK 74U na AK 105? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 (edited) Da się, wymieniasz cały front (lufa, podstawa muszki z muszką, okładziny, atrapa rury gazowej) z podstawą szczerbiny, dekiel i kolbę i masz :icon_smile:. Opłacalność takiej konwersji jest dyskusyjna. Edited April 28, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
JakaRR16 Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 (edited) A czy dałoby się zrobić zasięg skuteczny 50 metrów na suce ? I czy taki zabieg byłby kosztowny ? Jak tak to ile by kosztował i co należy wymienić ? Tak żeby max było 450 FPS na 0,20 kulkach. Nie chodzi o springa, choć to też można by było wymienić. Ogólnie chciałbym przerobić sukę pod las. Edited April 28, 2015 by JakaRR16 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 A czy to jest temat poświęcony tuningu tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 Rumak, a dałeś radę wyczerpać na strzelance pakiet 11,1v 1100mah? Przy m120 pakiet 1100mah zdycha po jakichś 3-4 tyś kulek, zależnie od tego jak replika poskładana jest. Nie wiem gdyż miałem 1400 mAh, na stocku zapewne pociągnie i z 2 strzelanki. Ja nie kombinowałem i po tuningu wyprowadziłem batki na kolby. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 28, 2015 Report Share Posted April 28, 2015 @Jaka Mechanicznie, suka od zwykłego ak różni się jedynie typem cylindra (a przynajmniej powinna) i długością lufy. 50m zasięgu to ma w stocku, jedynie trzeba gumkę zmienić. Ja tam podciągałem nawet pod 500fps i wtedy na dobrych kulkach idzie 75m skutecznego wyciągnąć. O tuningu v3, jak już kolega Verb007 zwrócił uwagę, masz osobne tematy. Nie wiem gdyż miałem 1400 mAh, na stocku zapewne pociągnie i z 2 strzelanki. Ja nie kombinowałem i po tuningu wyprowadziłem batki na kolby. W sumie czemu nie, to też jakieś rozwiązanie. Widziałem batki na kolbach suk, zarówno w pokrowcach z opatrunków jak i umieszczonych w zaplecionych stazach. Choć mnie by kable przy składaniu kolby denerwowały. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Czy szyny od cymy pasują do aksu od boyica ? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Pasują. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Ja mam Turnigy Nano-tech 1200mah 7,4 25-50C i mniemam (wstępnie mierzyłem), że wchodzą dwie - dekiel+rura gazowa. Można zrobić tym sposobem 2400mah. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Witam chciałbym się spytać o wytrzymałość zębatek nowych boyiców , a dokładniej czy pociągną m130 (np:guardera) razem ze stockowym silnikiem , czy wytrzymają krótkie serie po 7-10 kulek i nie rozpadną się .(części takie jak tłok itd będą wymienione). Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Co myślicie żeby podłączyć pod aks 74u magazynek drum - ergonomiczne to to będzie - ktoś próbował? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 próbowałem, działać działa, a czy jest ergonomiczne - ciężko powiedzieć o czymkolwiek związanym z AK jako 'ergonomicznym'. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Działa ale tylko przy rozłożonej kolbie. Czuć różnice na plus Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted July 24, 2015 Report Share Posted July 24, 2015 Czy taka nakładka na rurę gazową od ostrego AK 47 będzie pasować do AKS 74U - oczywiście po drobnym dopasowaniu przy użyciu pilnika czy innych narzędzi do drewna? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Panowie, pytanko. Jak odkręcić tę śrubę, która trzyma zewnętrzną lufę? Okazało się, że klucz imbusowy się obkręca, bo jest wyrobiony tors i nie da się w żaden sposób tego ruszyć, a muszę to odkręcić, by wsadzić nową preclufę. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 W suce komorę HU wraz z lufą wewnętrzną można wyciągnąć do tyłu bezproblemowo. Jeśli z kolei planujesz wstawić dłuższą preckę, zawsze możesz złożyć komorę HU już wewnątrz karabinu - wsuwając preckę od przodu lufy zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 No właśnie w ten sposób musiałem, a jest to cholernie trudne, jak dystanser dostanie widzimisię i sobie wypadnie. Szkoda, że nie idzie tego jakoś odkręcić, bo jakby człowiek chciał wsadzić dłuższ zewnętrzn (teoretycznie), to kaplica. :/ Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Spróbuj wkleić imbus na kropelkę i po wyschnięciu odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Doświadczyłem problemu z podawaniem kulek w swojej Suczce. Korzystam z low cap'ów Cymy, które przed tuningiem podawały dobrze i nie było żadnych problemów. Po zmianie okablowania, silnika, dyszy, tłoka, głowicę tłoka i lufy wewnętrznej, dzieją się cuda. Więc tak - na semi leci zajebiście, zero problemu, podaje każdą kulkę i jest git. Dopiero na auta dzieje się maniana. Na początku seria leciała dobra, kulka za kulką. Drugi raz naciskam spust - kupa, albo wystrzeli kulkę, albo wystrzeli dwie. Albo nie wystrzeli wcale. A jak przełączę na semi, to dzieje się to samo. Ale tylko przez chwilę. Więc co tu najbardziej będzie winowajcą? Nie mówię, że to jakoś super mi przeszkadza, bo i tak strzelam w większości na semi, ale jednak wolałbym mieć sprawną replikę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Obstawiam że to coś na linii komora-lufa-dysza-gumka. Dysza jest tej samej długości co stockowa? Gumka nie jest podwinięta w komorze HU? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts