Gogin Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Na stockowych częściach? No shit maaaan... Byłem przy tym jak sprawdzaliśmy moje G36 po tuningu, przy okazji AKSU. Szczerze mówiąc ciekawa sprawa, że w stocku nie dość, że głowica pękła po paru strzałach to po wstawieniu nowej było ekstremalnie żałośnie. Dopiero gumka HU Systemy dała bardzo dużo, osiągi odpowiednie jak na tą sprężynę. Wstawić lufę Prometheus'a i wygląd zew. tego AKSU, który pewnie bije nie jedną markową replikę i mamy ładną repliczkę. Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Powitać! Więc tak. Proszę użytkowników, tych replik o ogólnie skrócenia tematu do minimum. Mamy te dwa modele AK-U. Jeden od CM, drogi DBoyi: CM: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521900...ETAL-CM035.html DBoyi: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521898...METAL-RK01.html Mając te dwa tanie chinole, który wygrywa pod względem żywotności i trzymania się kupy? :wink: Pozdrawiam Artur Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 (edited) Ten przy którym żółtek składając go dostanie akurat michę ryżu więcej. Bierz BOYi-a. Wstaw springa M100 i będzie żył przez długie lata;) Nikogo nie podziurawisz, a zasięg może 5m mniejszy. BOYi ma drewno, cyma plastikFantastik. P.S. Oba są niedostępne... Powodzenia życzę. Edited February 20, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 (edited) To narazie przymiarki są, więc może się doczekam. A tu alternatywa dla łamiących się zatrzasków: http://www.taiwangun.com/shop,show,302 Edited February 20, 2009 by AnTu Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 I jeszcze jedno. Czy montaż boczny CyM'owski będzie pasował do tych repliik? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 (edited) Tak, pasuje. Ja z zatrzaskiem jeszcze nie miałem problemu w moich dwóch bojcach. Poprostu prz rozkładaniu kolby wystarczy przycisnąć ten guziczek i w ogóle być ostrożnym:) Edited February 21, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 No to jakieś rozwiązanie jest. A to że montaż boczny CM pasuje to świetnie. Tylko jak to będzie wyglądać z np. kolimatorkiem? ;] ;] Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 A jak wasze karabinki? Z jakiej odległości i w jakiej wielkości cel trafiacie? Po wymianie hopka skupienie jak i zasięg jest bardzo dobre. Lufa w stoku ma 6.08mm więc nie można narzekać. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 I jeszcze jedno. Czy montaż boczny CyM'owski będzie pasował do tych repliik? Tak pasuje- tylko nie zapomnij obrócić szyny tył/przód inaczej będzie zawadzać o szczerbinke Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 No to jakieś rozwiązanie jest. A to że montaż boczny CM pasuje to świetnie. Tylko jak to będzie wyglądać z np. kolimatorkiem? ;] ;] Masz painta? Najprostszy sposób... Wytnij jakiś kolimatorek, wytnij kałacha, zobaczysz jak mniej więcej będzie wyglądać. Jednak do aksu polecałbym jakiś mały otwarty kolimatorek... Mniej więcej coś w tym stylu: http://www.taiwangun.com/shop,show,473 Bo jak na dużego ACOG-a lub coś w tym stylu, wydaje mi się ze replika jest jednak troszkę zbyt mała... No ale to kwestia gustu:) Quote Link to post Share on other sites
adam84 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 (edited) Drogą kupna nabyłem dwa długie mid-cap'y [140] da AK-74 firmy MAG. Po pierwszym strzelaniu - jestem pod wrażeniem! Bardzo ładnie podają, i nic nie trzeba piłować, żeby pasowały. Jedynie podczepainie magów do repki należy wykonywać z lekkim wyczuciem. Trochę wprawy i nie ma z tym żadnych problemów. I tutaj mam pytanko. Czy magi da AK-74 pasują do ładownic kamizelek tego typu: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=593 ? Szerokośc długich mid-cap'ów wyniosi okoł 9cm. Z góry dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam. Edited March 5, 2009 by adam84 Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Mój AKS z zbeszczeszczony tłumikeim; http://picasaweb.google.pl/Pykus1510/Suczk...292116246134546 A tu z ACOGiem; http://picasaweb.google.pl/Pykus1510/Suczk...759816843316866 (tak wiem zaraz przyjdą rusofile i mnie zjedzą...). Ogólnie dodając montaż i koli psujemy swojaką kompaktowość. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Adam- cytując za sklepem 1x Potrójna ładownica M4/M16 Więc nie wejdą, ale to sprzęt modułowy, więc nie ma problemu z wymianą ich na ładownice do AK. Quote Link to post Share on other sites
adam84 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Szkoda, że się nie zmieszczą :/ A jako użytkownicy AK-74 jakich kamizlek używacie? Bo słabo mi się widzi wydawanie około 130 złotych na kamizelkę i 70 - 80 na ładownice... :/ Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 83 Pattern, mieszczą się magi od 74. 4 pouche dedykowane do magów. Na allegro znana jako Kamizelka taktyczna ASG, do dostania za jakieś 70 zł Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 6, 2009 Report Share Posted March 6, 2009 Lubawa lubawa xD 4 magi ładnie wchodzą i ładnie wygląda na wz.93. Jednak nie ma kieszeni na Radio, beb, latarkę itp. No ale ogólnie daje rade, i za 100zł powinieneś na allegro dostać;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Sry za OT, ale mam pytanie, no w końcy lepszy BOYI ( GB i zewn ) czy Cyma? CM.035 a RK-01- interesuje mnie to porównanie- tańszy boj, wytrzymalszy? Który? Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Nie grałem Cymką, ale RK-01 mogę polecić Ci, z czystym sumieniem :) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Nie grałem Cymką, ale RK-01 mogę polecić Ci, z czystym sumieniem :) Dzięki wielkie... Magi czarne go 74 na capri asg są, od CA chyba... Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 No są. Także z G&P masz. :) Ja osobiście używam, P&J i sprawują się bardzo dobrze. :) Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Lubawa lubawa xD 4 magi ładnie wchodzą i ładnie wygląda na wz.93. Jednak nie ma kieszeni na Radio, beb, latarkę itp. No ale ogólnie daje rade, i za 100zł powinieneś na allegro dostać;) Poza tym jest kiepsko wykonana, bardzo prawdopodobne, że szybko zobaczysz prujące się nitki albo pęknie Ci uchwyt na suwadle od zamka wykonany z shitmetalu. Nie mówię już o ergonomii tego designu, ale tutaj to już kwestia preferencji. P.S Wejdą do niej zarówno łukowate magi cymy a'la AKM jak i "bardziej proste" typu boyi AK74 - nie ma tutaj problemów. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Panowie, mam problem z tuningowanym AKSu74, mianowicie jak ustawie selektor na pozycji strzały pojedyńczego i nacisnę spust to słyszę tylko "klik" i nie mogę oddać strzału. Jak to naprawić ? Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Podobny "motyw" miałem w "Dragunovie" JG. Pomogła wymiana płytki selektora... A na AUTO działa??? Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Panowie, mam problem z tuningowanym AKSu74, mianowicie jak ustawie selektor na pozycji strzały pojedyńczego i nacisnę spust to słyszę tylko "klik" i nie mogę oddać strzału. Jak to naprawić ? Dzięki za odpowiedź. Też tak często mam - wystarczy na automacie wystrzelić 2-3 kulki, wtedy się 'odetnie'. Jest to opisane w instrukcji, btw :) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Tak z ciekawości zapytam - kto patrzy do instrukcji? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts