Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] AKS-74U [BOYI]

Recommended Posts

Na stockowych częściach? No shit maaaan...

Byłem przy tym jak sprawdzaliśmy moje G36 po tuningu, przy okazji AKSU. Szczerze mówiąc ciekawa sprawa, że w stocku nie dość, że głowica pękła po paru strzałach to po wstawieniu nowej było ekstremalnie żałośnie. Dopiero gumka HU Systemy dała bardzo dużo, osiągi odpowiednie jak na tą sprężynę.

Wstawić lufę Prometheus'a i wygląd zew. tego AKSU, który pewnie bije nie jedną markową replikę i mamy ładną repliczkę.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Powitać!

Więc tak. Proszę użytkowników, tych replik o ogólnie skrócenia tematu do minimum. Mamy te dwa modele AK-U. Jeden od CM, drogi DBoyi:

CM: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521900...ETAL-CM035.html

DBoyi: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521898...METAL-RK01.html

Mając te dwa tanie chinole, który wygrywa pod względem żywotności i trzymania się kupy? :wink:

Pozdrawiam Artur

Ten przy którym żółtek składając go dostanie akurat michę ryżu więcej.

Bierz BOYi-a. Wstaw springa M100 i będzie żył przez długie lata;) Nikogo nie podziurawisz, a zasięg może 5m mniejszy. BOYi ma drewno, cyma plastikFantastik.

P.S. Oba są niedostępne... Powodzenia życzę.

Edited by Jacek GROT

No to jakieś rozwiązanie jest. A to że montaż boczny CM pasuje to świetnie.

Tylko jak to będzie wyglądać z np. kolimatorkiem? ;] ;]

Masz painta? Najprostszy sposób... Wytnij jakiś kolimatorek, wytnij kałacha, zobaczysz jak mniej więcej będzie wyglądać. Jednak do aksu polecałbym jakiś mały otwarty kolimatorek... Mniej więcej coś w tym stylu:

http://www.taiwangun.com/shop,show,473

Bo jak na dużego ACOG-a lub coś w tym stylu, wydaje mi się ze replika jest jednak troszkę zbyt mała... No ale to kwestia gustu:)

• 2 weeks later...

Drogą kupna nabyłem dwa długie mid-cap'y [140] da AK-74 firmy MAG.

Po pierwszym strzelaniu - jestem pod wrażeniem! Bardzo ładnie podają, i nic nie trzeba piłować, żeby pasowały.

Jedynie podczepainie magów do repki należy wykonywać z lekkim wyczuciem. Trochę wprawy i nie ma z tym żadnych problemów.

I tutaj mam pytanko. Czy magi da AK-74 pasują do ładownic kamizelek tego typu:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=593 ?

Szerokośc długich mid-cap'ów wyniosi okoł 9cm.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam.

Edited by adam84
  • 1 month later...

Lubawa lubawa xD 4 magi ładnie wchodzą i ładnie wygląda na wz.93. Jednak nie ma kieszeni na Radio, beb, latarkę itp. No ale ogólnie daje rade, i za 100zł powinieneś na allegro dostać;)

Poza tym jest kiepsko wykonana, bardzo prawdopodobne, że szybko zobaczysz prujące się nitki albo pęknie Ci uchwyt na suwadle od zamka wykonany z shitmetalu.

Nie mówię już o ergonomii tego designu, ale tutaj to już kwestia preferencji.

P.S Wejdą do niej zarówno łukowate magi cymy a'la AKM jak i "bardziej proste" typu boyi AK74 - nie ma tutaj problemów.

Panowie, mam problem z tuningowanym AKSu74, mianowicie jak ustawie selektor na pozycji strzały pojedyńczego i nacisnę spust to słyszę tylko "klik" i nie mogę oddać strzału. Jak to naprawić ? Dzięki za odpowiedź.

Też tak często mam - wystarczy na automacie wystrzelić 2-3 kulki, wtedy się 'odetnie'. Jest to opisane w instrukcji, btw :)