splinter Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Tylko go nie porwij od razu przy zakładaniu. Jak będzie ciężko wchodzić do komory to spryskaj sylikonem na zewnątrz. Ej Ty : H&K 416 Long Sniper Rifle Semi Only - z tym sylikonem to mu bani nie ryj bo rzeczywiście spryska i będzie za chwile nowy temat na forum: "Wymieniłem gumke hu na guardera i jest jeszcze gorzej" Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Nie martw sie, wiem co sie dzieje gdy na gumce znajdzie sie olej silikonowy. Ja poprostu chciałem wiedzieć która gumka jest lepsza bo jak narazie to miałem doczynienia tylko z przeźroczystym guarderem Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 No to systema. Tak wiem, ostatnio panuje ogólna moda na polecanie gumek systemy, ale one po prostu się świetnie spisują, co tu dużo mówić. Przeźroczysty guarder w wielu przypadkach okazał się być zbyt delikatny. Sam miałem guardera i szczerze mówiąc nie narzekałem ale jak na jednej czy drugiej strzelance z rzędu komuś porwała się właśnie ta guma czy to podwinął kołnierzyk to już nie miałem takiego komfortu psychicznego, bo mogło paść i na mnie. Od kiedy zacząłem używać systemy komfort powrócił! :wink: (cholera zabrzmiało jak z reklamy podpasek) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 No ale czarny guarder chyba różni sie czymś od przeźroczystego ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Według sklepowych opisów wynika, że przeźroczysty Guarder dedykowany jest do karabinów o mocy nie większej niż 450 fps a czarny (tu zacytuję) : "Wersja czarna najlepiej nadaje się do broni o mocy powyżej 450 fps" W praktyce czarna guma Guardera po prostu jest twardsza od wersji przeźroczystej (wyczytałem to kiedyś na wm). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Guarder'a lepiej używać przy maks. 350 FPS... Chociaż ja go używałem na 400 FPS, nawet pomimo tego, że był porządnie rozwalony. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Pytanie z poza rozmowy o gumkach Hop Up... Jeżeli zamienią zwykłą kolbę od HK416/M4 na TĘ od P&J- ( wiem, to nie to samo co SF od HK, ale SeFka JG kosztuje 200zł ( specshop.pl )), to będzie choć trochę podobna do SF od HK416/417? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Chyba sama nazwa produktu wskazuje na to że będzie podobna: "Replika kolby do karabinu HK416" Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Witam. Mówiłem o sylikonie na zewnątrz gumki, w razie jakby miała problemy z wejściem bo jak na siłę zrobisz to będziesz mieć gumę w kawałkach [Guarder]. Jak ktoś nie wie jaką rączkę dać do naszych kochanych H&K to proponuję to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2915 Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 No to sie moge pochwalić hk rozwalone ^^ Pękł szkielet ;) z przodu na dniach wpakuje fotki ;( m130+bore up + 9.6 batka z zewnątrz nie rozwaliło mi nic. przebieg na takiej konfie 3k kulek ....;/ bu z guardera wiec dziwne gb mocno skręcony ale był przezemnie składany a był to mój pierwszy zabieg w gb Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Mój HK idzie do sprzedania... Do wymiany poszła komora, styki, kable, uszczelka tłoka. Miałem wymienić cylinder, sprężynę i prowadnicę, ale kasy zabrało. Ogólnie replika przeszła 4k kulek, a przeze mnie 50kulek. Dalej części padły. Jest nasmarowana, przeczyszczona i porządnie wypodkładkowana. Chce za nią 370zł ( kupiłem za 400zl, a części mnie wyniosły 95zł ). I teraz się zastanawiam nad: P90TR ( KART/JG/GFC ) G36C kolegi ( 4k kulek, zadbana stock ) AKS74U CYMA ( CM045 ). Co wybrać? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 AKS74U CYMA - nie w temacie, ale dobra. Ma ktoś może porównanie do BOYIa? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Marcin_BM Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Ja mam dostęp do dwóch 416 full metal, jedna z stockową kolbą SF druga miała standardową i pojemnik, teraz ma zamontowaną SF G&P. Ogólnie sprawiają wrażenie nieźle (jak na chinola) wykonanych. Jedynie co wnerwia to latający front który trzeba wypodkładkować. Największym minusem jest błyszczący ABS i w wersji z kolbą SF (ostatnio kumple kupił) trochę lipna kolba. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 To weź wymień śruby na dłuższe i na nakrętki w RISach. U mnie teraz mowy nie ma o latających RISach. Ale, jakie śruby to Ci nie powiem, bo nie pamiętam, ale idź do ciastoramy to wybierz sobie dłuższe i nakrętki do tego. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Marcin_BM Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Nie wiem którą masz wersję bo w full metal jest trochę inaczej rozwiązany montaż fronta, i tu nie jest kwestia śrub tylko odległości ok 1mm takich dwóch pierdolników frontu od body. Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Hej. Mam pytanie. Jak zdjąć te holer$%@#e risy od werrsji ze stałą(ta najdłuższa) kolbą? Wykręciłem obie śróby które podobno je trzymają i dupa blada. Nawet na siłę nie chce iść. Quote Link to post Share on other sites
Marius7 Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Siema, mam pytanie, chciałbym kupić metal body do mojego HK, bo ucho podtrzymujące tylny pin mi sie wyłamał i szyna ris mi sie wyłamała z body, czy jest ktoś w stanie polecić mi jakieś body w granicach do 200 zł? Jak naj tańsze. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Nie da rady. Body JG jest wyższe/niższe [zawsze mi się myli] niż normalne. Jest Guarder za 400PLN, ale nie będzie pasować do RISów, bo RISy robione są pod body JG ;) Według mnie poszukaj nowego plastick body ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Marius7 Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 niedawno sie dowiedzialem, ze jg produkuje metalowe body do swoich HK 416, więc w zwiazku z tym mam pytanie czy jest w jakims sklepie (niekoniecznie polskim) to Body do kupienia? Quote Link to post Share on other sites
Marius7 Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Witam, mam problem z powyższym karabinkiem i nie wiem jak go rozwiązać, otóż główna śruba przytrzymująca kolbę teleskopową do karabinka zeszła mi z gwintu, nie wiem jakim cudem ją przykręcić, ani nawet jak rozkręcić samą kolbę. Ktoś mógłby pomóc? Jestem strasznie zielony jeśli chodzi o rozbieranie broni... Quote Link to post Share on other sites
xi0nc Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Witam. Posiadam wlasnie takie HK JG zalozylem dzisiaj precke 431 CA i gumke G&G zielona i mam problem w postaci znoszenia kulki w prawo. Wina lufy czy moglem cos zle zlozyc ??? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Mogłeś źle założyć gumkę HU i stąd skręcanie w prawo (no albo wiatr) rozłóż sprawdź złóż i powinno działać. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Pewnie komora jest od początku rozwalona. Masz pewnie nadlew i znosi. Zobacz na innej komorze. Gorszej gumki nie mogłeś wybrać? Bierz Systemę lub Deep Fire. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Frytas Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Witam. Zastanawiam sie nad zakupem Hk JG/416 GFC (metal body kusi) i dla pewności chciałbym się dowiedzieć czy warto za tę cenę. Bawić się w tuning nie zamierzam przez jakis rok Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 No to bierz. Ja mam M4A1 z tej najnowszej generacji i wg. mnie jest genialny. Zero usterek, poza moim błędem przy skręcaniu i ukruszonym kawałku GB (który łatwo się naprawia). Przy włożeniu M120s SYSTEMY mam 380-390fps na 0,25. Ja polecam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts