toni8567689 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Są dwie wersje. Jedna z grubą krótką lufą, druga ze zwężaną,dłuższą. Są wersje bez szyn ris na optykę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 28, 2013 Author Report Share Posted March 28, 2013 Są dwie wersje. Kupisz sobie słownik albo sobie nie kupisz. Wybór należy do Ciebie, chętnie bym odpisał ale nie bardzo pojmuję o co Ty pytasz. Quote Link to post Share on other sites
Maalus Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Wie ktoś skąd dokładnie pochodzi ta część? Wypadła mi przy okazji rozkręcania komory HU i wyciągania lufy z lufy zewnętrznej, a nikt dokładnie na poradnikach / filmach z rozkręceń nie ma jej pokazanej (lub jest zbyt słaba jakość, żeby poznać co jest komorą HU a co łożem repliki): http://imageshack.us/photo/my-images/407/dsc02471r.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 28, 2013 Author Report Share Posted March 28, 2013 Na tym ramieniu co się "suwa" przy regulacji HU. Jak zerkniesz to komora HU ma taki "grzebień" żeby klikało podczas regulacji. No i teraz Ci nie klika :D. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Hej ludzie, jak nazywa się element na cylindrze, który poprawia jego poślizg. Taki chyba teflonowy o ring. Jak takie coś zrobić, albo gdzie dostać? On jest plastikowy, teflonowy trzeba by dotoczyć, ale jest pełna gama modyfikacji polepszających ten poślizg zamka, ponieważ punkt styku cylindra z tymi pierścieniami jest znikomy. Ogólnie będę poprawiał trochę swoją vsrkę i zdam relację ogólnie w planach jest sprawienie, aby komora hu była komorą idealną, wyłączając wszystkie wady konstrukcyjne i poprawę samej pracy zamka. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 A zawsze myślałem że komora Tm jest sama w sobie idealna. Mam JG, ale nic nie jest idealne :) Dex zaraz w złości wysmaruje się majonezem, ale taka jest prawda. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 (edited) Wojdatuz, ja mam stockową TM mimo, że VSR nawet nie mam :icon_biggrin:. Pierścienie pierścieniami ale jaki objaw chcecie, że tak powiem, usunąć za pomocą wymiany tych pierścieni? Bo jeśli zamek ciężko się domyka to problem leży raczej w przekaszanym tłoka po zaczepieniu o piston sear niż w samych pierścieniach. Edited April 29, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Chodzi o to, że jak jest typowa gumka od vsrki to ma taki cycek, wchodzący w rowek/nacięcie na lufie. I czy jakby to obciąć i założyć do normalnej lufy to opłaca się tak to wstawić. Zapomniałem o tym napisać :D Edited April 30, 2013 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
Maalus Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Na gumce naprzeciwko garbu podkręcającego jest wypukła linia, która wchodzi idealnie w rowek na lufie; nie obróci się przez to. Nie opłaca się, nie lepiej kupić zwykłą gumkę AEGową do tego? Albo zwykłą gumkę do VSR? Mi stock nie dawał rady przy M170 na 0.40, miałem z nim problemy i musiałem wymienić na Falcona, który i tak łapie przy samej końcówce; jeśli nie masz wymienionej rączki dociskowej na typ B (lub zastosowanego podobnego patentu) to nie widzę powodu, żeby brnąć w stock (a nawet nie wiem, czy pełna rączka dociskowa coś pomoże) Edited April 30, 2013 by Maalus Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Ale chodzi tu o wstawienie precki innej niż dedykowana. Zastanawiam się właśnie, czy jest tego sens. Poza tym, gumkę mam wymienioną na ActionArmy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 Nie ma, kup porządną ale dedykowaną. To znaczy zamontować się da... ale po co :D. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Oks, bo i tak cena promyka zwykłego jest porównywalna do dedyka :> Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 14, 2013 Author Report Share Posted May 14, 2013 A może byś poczytał na forum? Z tego tematu dowiesz się jaką lufę i gumkę. Z sąsiednich tematów na forum dowiesz się jak jest z czeskimi częściami. Potem połącz informacje które zdobędziesz w jeden wniosek. Japinkolę, idę tłuc sie trzonkiem od kilofa po potylicy bo zdechnę. Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Dexter spokojnie. Czytałem ten temat i czytałem wiele innych. Są tu Twoje posty z przed kilku lat. Wiele opinii jest bardzo starych i nie aktualizowanych. Z 20 stron tego tematu to zwykły spam nie wiele wnoszący do dyskusji. Wierz mi, że staram się czytać i nabywać wiedzy żeby zadawać czym mniej pytań, ale nie jest to łatwe w takich tonach informacji. Ty też zadawałeś wiele pytań na początku swego istnienia na forum (nawet w tym temacie). Uwierz mi drogi Dexterze, że Twój post który piszesz przez 60 sekund zaoszczędzi mi godziny czytania. Z tego tematu dowiedziałem się, że lepiej kupować dedykowane, Ty podpowiedziałeś mi gdzie. Wiem jak to wygląda z częściami nie dedykowanymi do VSR'ki. Mimo wszystko wolę dostać choć by jedną rzetelną odpowiedź na konkretne pytanie które zadałem, niż spędzać kolejne godziny na czytaniu i porównywaniu (które i tak pewnie spędzę szukając innych odpowiedzi). Więc drogi Dexterze trochę wyrozumiałości "dla młodszych" ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 W temacie kmheadów, różnią się znacznie (po prawej stary dobry kmhead): No, zobaczymy jak to działa za niedługo. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 (edited) Deepfire zrobiło wzmocnione seary, ale nie opłaca się ich wstawiać, bo tłoki do tuningu są pod kątem 90* a kultura pracy na nich jest lepsza niż na 45* tłoku. Edited July 4, 2013 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Panowie, po ok 7 miesiącach albo ośmiu, nie wiem dokładnie po wystrzeleniu 1800bb's sprężyna M190 ASpro zesłabła o całe 20fps DOKŁADNIE, więc śmiało mogę je polecić. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Mam pytanie, a nie będę zakładać nowego temat, jakie są repliki z standardem vsr? Wiem tylko o tym, http://wmasg.pl/pl/news/show/462971, ale trzeba jeszcze trochę poczekać. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 (edited) Panie, są na tym forum tematy o identycznym tytule jak twój powyższy post... wujek google znajduje je i są na pierwszej pozycji... Z "tanich" opcji to bar-10 jg. Szukajcie a znajdziecie - wątpię, że jest jakieś pytanie na które w Internecie nie znajdziesz odpowiedzi... no czasami o dokładne wymiary tłoka- cylindra, sprężynek jest ciężko ale reszta JEST. Edited July 21, 2013 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 Akurat, bara jg nie wymieniałem bo to chyba podstawa. Mam na myśli bardziej "wymyślne" repliki, jak właśnie m40a3, których jest mniej na rynku.Coś ktoś wie na temat aresa mcm 700, trzyma standard vsr? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted July 21, 2013 Report Share Posted July 21, 2013 AW338, M200, MS338 i MS700 ARES'a, o ile ich system TX naprawdę działa (kompatybliność spring/co2/gg w systemie VSR). Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Jakakolwiek? Sam na "pro sniper" mam Bloga, 4,5-14x56. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Jest temat o lunetach. DOC 3-9x40 MD są całkiem cacy za taką kasę i do tego typu sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 (edited) Powyżej 300 zł wybór jest bardzo szeroki, zależy od górnej granicy. Szukaj czegoś z dużym obiektywem i tubusem 30 mm. Blogi m3 są całkiem przyjemne. Ewentualnie jakieś ACM, kiedyś była dobra seria M3 z obiektywem 50. Tak jak pisze Mikadorus zapoznaj się z tym tematem: http://forum.wmasg.pl/topic/43669-optyka-dla-snajpera/ Edited July 24, 2013 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Poszukuję sprężyny do VSR-10 na prowadnicę 9mm. Potrzebuję zrobić downgrade z obecnych ~660fps uzyskanych na Guarderze 160 do 480-500fps (maksymalnie) na zestawie cylindra Bore Up PDI, zainstalowanym w replice. Z tego co wiem, to sprężyny LL są robione pod prowadnicę 7mm, Guraderów 130 - 140 w ogóle nie ma, albo nie umiem znaleźć. Znalazłem jedynie sprężyny PDI, które pamiętam, jakiś czas temu odradzał Dexter - co prawda chyba po doświadczeniach z jakimiś mocniejszymi niż te, które mnie teraz interesują, ale jednak nie brzmi to zachęcająco. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts