gloomer Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 (edited) Komore PDI w L96 reguluje się potwornie bo ma dwa ramienia regulacji :icon_wink:. Edited November 4, 2014 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Ale nikt nie skamle, bo to jedyna komora którą nie traci fps i płynnie się reguluje :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Dlatego jest magiczne TDC ;). Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Nie wszyscy to znają, ale nie ważne :P Zamówiłem sorbopady od prywaciarza, czekam aż dojdą to zobaczymy czy replika będzie strzelała ciszej ;) Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Mojej nie słychać juz na 40 metrach.. Mimo że dla mnie jest głośna strasznie :3 Co do Tdc będę musiał sprawdzić czy w mb03 da się... Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 (edited) Da się, ino tak żeby się znal nie rozkruszył jak wywiercisz dziurę. Edited November 4, 2014 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 to w Barze i w TMce jest stal? :D Quote Link to post Share on other sites
Groom Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 (edited) hej czy taki zestaw ma sens w vsrce i czy wyciągne na nim ok 600fps? - PDI - Zespół Cylindra Precision Compo Set do VSR - KM-Head - Gumka HopUp - LayLax - FIRST - VSR Sprężyna SP150 - PDI - Wzmocniony zespół spustu do VSR-10 - Standard czy spust PDI mozna zastąpić Zero Trigger System Action Army? Edited November 5, 2014 by Groom Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Piąty link nie działa. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Jak masz tyle kasy to nie kombinuj i pisz do mnie na pw lub fb, bo w tej cenie kupisz zestaw bore-up i na m140 osiągniesz te 600fps, btw zaraz będzie promocja na spusty pdi 40% taniej. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Założyłem sorbo na tłok i głowicę cylindra. Dam sobie 24h żeby superglut dobrze wysechł, i sprawdzę jak się sprawuje. Ale guma w porównaniu z tą podeszwą co miałem na tłoku jest mięciuśka. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 No czekam na wyniki Chris ;) grube te sorbo wziąłes? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 No to panie powiem tak, ciszej jest zdecydowanie, ale nie testowałem z odległości. Guma którą miałem na tłoku była tak twarda że dopiero młotkiem dało się coś w niej wgnieść. Grubość sorbo 1/8", i myślę że jakby było trochę grubsze tak 3/16" to by było lepiej. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Powiem Ci tak mnie znajomi już na 30 metrach nie słyszą więc zastanawiam się nad też sorbem tylko pytanie czy jak wezmę dwa 1/8 to czy nie wpieprzy mi na szczelności tam :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Bardziej pojemnośc cylindra Ci się zmniejszy. Wiec jak Cię z 30 metrów nie słychać to już olej. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 nie! :D ma mnie być nie słychać na 10 bo jak się okaże, że wróg gdzieś nasłuchuje blisko? :D btw. ostatnio ziomek krzyknął "To twoje kulki tak łamią gałęzie" XD Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 I myyyk z 10 metrów HEADSHOOT! I ban na rejonie :D. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Sebol, ja mam właśnie dwa sorbo 1/8. Sam straciłem 3mm długości cylindra, bo guma z tłoka miała prawie taką samą grubość. Jeszcze jakbym miał laserowo docięte to by było perfekcyjnie, ale mam ręcznie, ale nie narzekam ;) Btw, zamówię sobie chyba nowe magi do bara, i nie wiem czy 2 mi wystarczą czy wziąć 3. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 2 na luzie... ja w swoim MB mam 3... to jest aż za dużo Quote Link to post Share on other sites
janooo Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Powiem Ci tak mnie znajomi już na 30 metrach nie słyszą więc zastanawiam się nad też sorbem tylko pytanie czy jak wezmę dwa 1/8 to czy nie wpieprzy mi na szczelności tam :icon_biggrin: Jakim powiedz cudem i na jakim springu? Ja dałem u siebie airbrake, sorbo i tłumik 335mm, a słychać mnie z 60m. To brzdęknięcie sprężyny mnie dobija. Chciałem żeby był "puk" a jest "brzdęęęęk" :/ Smar na springu jest. Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Witam, wie ktoś gdzie dostanę sprężynę stoppera do zespołu spustowego? Szukam szukam i nie mogę znaleźć. Drugie pytanie, czy przy pracy z m150 warto kupować markowy 90 stopniowy spust czy wzmocniony stoper tłoka wystarczy [produkcji SHS]? Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Nie kombinuj na przyszłosc się przyda od bart_a możesz kupić zt np i gicior Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Daje radę, ale twardość spustu i kultura pracy jest gorzej niż denna. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Nie mówicie, że Dex nie jest najlepszy: Klient chciał cichą replikę to ma pierdnięcie komara. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Na takim springu i z takim tłumikiem to żadne osiągnięcie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts