Mamut Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Fenr1r podał dobry set. Ja bym brał miękką gumkę Decepticon. Zapewnia bardzo dobrą celność, minimalnie zmniejszając zasięg. Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Dzięki. Sami sobie przerabialiście lufy? I drugie pytanie - duża poprawa? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Jakby nie było poprawy to by się tego nie robiło. ;) Ja kupuję gotowe lufy. Zawsze jak coś przy nich grzebałem to tylko gorzej było. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Dla siebie promyka modyfikowałem sam, dremelek w ruch i wyszło cacy :) Jeśli ktoś zrobi Ci to dobrze - możesz kupić zwykłą i dać do moda. W innym przypadku szukaj już takiej bez poprzeczki. Quote Link to post Share on other sites
Młodyy Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 jest taka mega różniąc na tym flat hop ?? w porównaniu do zwykłej ? kmh Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 Młody poczytaj dokładnie co to jest flat hop i jakie są kożyści z niego...czasem te pytania tu na forum to z butów wyrywają Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 O flacie jest multum filmów na YouTube. Quote Link to post Share on other sites
Marcin Makurat Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Mam problem z odkręcającą się głowicą cylindra, jest na to jakiś patent? Sam doszczelniłem teflonem Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Mam problem z odkręcającą się głowicą cylindra, jest na to jakiś patent? Sam doszczelniłem teflonemPróbowałeś klejem do gwintów? Tylko żeby środka cylindra nie usyfić. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 (edited) Dokładnie. Dokładnie oczyścić, odtłuścić i potraktować klejem do gwintów. Możesz jednak spróbować wcześniej owijki z teflonu. Zadziała podobnie i niczym nie smarujesz. U mnie działa niezawodnie. Edited February 19, 2018 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Jakie ramie dociskowe polecacie do gumki km-head niebieski ? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 O dziwo, z tą gumką docisk Well działa mi świetnie. Testowałem jeszcze Marui (z ich komorą jak i chińską) i się nie sprawdzał (docisk ten jest krótszy i słabo kręci). Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Jak ten docisk wygląda ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Ja przestalem bawić się w dociski i kombinowanie.Wymieniłem komorę na AA.Parę razy rozebrałem stockową i już zaczęły pękać elementy plastikowe w niej (szyny prowadzące regulację w kilki miejscach). Teraz jest pełne alu i pewniejszy docisk -też z alu- to tego wieksza szczelność .Ja mialem komore z bar 10 ale te same plastiki tylko trochę ładniejsze są w vsr. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Jak ten docisk wygląda ? Dosyć standardowo. Ma cycek w układzie H. -MARIO- Jak ty żeś rozbierał komorę, że ci się elementy psuły? Ja tą swoją chińską rozbierałem dziesiątki razy i nadal wszystko się dobrze trzyma. Może nie smarowałeś tych plastików na prowadnicach? To potrafi wpłynąć na ich trwałość. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Generalnie pękło miejsce gdzie kręca sie śubkę od ramienia co nim regulujesz hopa. Później rypły te gdzie wkręca się śrubki łączące 2 plastkikowe szyny.Zero siły a plastik pękł.Może jakieś wadliwe albo co Quote Link to post Share on other sites
Koma Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Witam, szybki post. Interesuje mnie vsr10 z mocą 800FPS Proszę o listę części i opis do ekstremalnego tuningu, najlepiej ludzi którzy siedzą w temacie. Reszcie dziękuję. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Stabilnie tylko na HPA to zrobisz. Nie wiem do czego ci to (bo do ludzi z tego nie postrzelasz), ale bankowo musisz kupić lufę stalową (może nawet powlekaną czymś jeszcze) i pewnie metalowe kulki. Zapewne będziesz musiał pójść w amunicję >0.43g. Największy problem będzie z hopką, by jednocześnie stabilnie kręciła przez cały rok i nie była twarda jak beton. Może średnio twardy flat-hop trzeba będzie zrobić. To zredukuje zniszczenia i zapewni rotację. Quote Link to post Share on other sites
Marcin Makurat Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 Normalnym jest że cylinder PDI w TM chodzi znacznie mniej płynnie niżeli polerowany stock? Quote Link to post Share on other sites
Marcin Makurat Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Przyczyną tarcia jest trzpień trzymający prowadnice sprężyny. Jedna ze śrubek sie wykręciła Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Jaka jest najlepsza dźwignia dociskowa gumki hop up ? Quote Link to post Share on other sites
tytanowy88 Posted March 23, 2018 Report Share Posted March 23, 2018 Mam starą dzwignię z wymiennym dystanserem w mojej vsr-10 w porównaniu z nowymi typami (kolega miał) u mnie było płynniejsze regulowanie docisku (dystanser typu H dałem) Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Najlepsza to jest komora alu od AA a nie plastikowe dociski hopa.Nawet jak wymienisz ramie na alu to ciężko to zgrać ze stockową komorą . Quote Link to post Share on other sites
Pierzak Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Komora airsoft Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 @Pietrzak - piłeś, nie pisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts