TepesRaf Posted May 9, 2019 Report Share Posted May 9, 2019 Dzięki za info. To zostaję przy stockowej komorze . Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted May 15, 2019 Report Share Posted May 15, 2019 Potrzebuję porady - szukam sprężyny na prowadnicę prometheus (9mm), która da mi około 550 fps na 0.20 Quote Link to post Share on other sites
toneiroPL Posted May 15, 2019 Report Share Posted May 15, 2019 (edited) AirsoftPro M150 albo PDI 520 dają mi około 560 fps. Układ szczelny, strzykawka. Edited May 15, 2019 by toneiroPL Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted May 15, 2019 Report Share Posted May 15, 2019 (edited) 12 minut temu, toneiroPL napisał: AirsoftPro M150 albo PDI 520 dają mi około 560 fps. Układ szczelny, strzykawka. Można tą PDI kupić gdzieś w PL ? Znalazłem jeszcze Laylax, ale nie wiem jaką ma średnicę:https://www.specshop.pl/product-pol-3245-LayLax-FIRST-VSR-Sprezyna-SP170.html Edited May 15, 2019 by RalfButton Quote Link to post Share on other sites
toneiroPL Posted May 15, 2019 Report Share Posted May 15, 2019 Głowy nie dam, ale LL chyba jest na węższą prowadnicę. PDI ciężko będzie kupić, ale poszukaj. Polecam ASP, zapłacisz 1/4 ceny PDI a kultura pracy również bardzo dobra. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted May 15, 2019 Report Share Posted May 15, 2019 zamówiłem ASP, dzięki za hint Quote Link to post Share on other sites
kowallosv2 Posted June 6, 2019 Report Share Posted June 6, 2019 Mam jedno pytanie bo nie jestem pewny do końca a lepiej się upewnić ;) niektóre lufy nie mają mostka czyli wchodzą inne gumki HU niż te co mają mostek i pytanie jest takie jakie wy na tą chwile polecacie gumki do tej wersji z mostkiem i do tej bez mostka Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted June 6, 2019 Report Share Posted June 6, 2019 Generalnie lepiej bez mostka, gumki typu vsr mają większą powierzchnię styku z kulką. Niektórzy chwalą Maple Leaf Deception/autobot inni custom r hop Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted June 16, 2019 Report Share Posted June 16, 2019 Składam kolejnego TM vsr-a z mancraftem. Która lufa lepsza: edgi mosiężna bull barrel 6,00, 435 mm. czy pdi 6,01, 430 mm.? A może wsadzić dłuższą lufę np. około 500 mm.? Dostałem też komorę AA, czy lepsza lufa do tej komory z mostkiem czy bez? Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted June 26, 2019 Report Share Posted June 26, 2019 W dniu 25.06.2018 o 20:10, headsh00t napisał: Szukam adaptera tłumika do G speca i nie mogę znaleźć wiekszość podpisana jest w sklepach jako G spec ale maja gwint 20mm a ten jest za mały . Może ktoś pomóc? Są na airsoftpro cz. Świetnie wykonane adaptery. Quote Link to post Share on other sites
kowallosv2 Posted July 1, 2019 Report Share Posted July 1, 2019 Czy ktoś z was przerabiał może kiedyś lufę AEGową na VSRkową ? Bo pewnie jest taka możliwość Quote Link to post Share on other sites
Mikadorus SDW Posted September 14, 2019 Report Share Posted September 14, 2019 Próbował ktoś gumek ML? O ile uszczelnienie mnie nie przekonuje to flat już bardziej. Niestety większość opinii jest zza wielkiej wody przy ograniczeniach 550fps dla snajp. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted September 15, 2019 Report Share Posted September 15, 2019 Nie wiem jak powyżej 550 fps. Ale pierścień uszczelniający działa wedle opinii ziomeczków bardzo dobrze. Dodaje nawet 50 fps. Sama gumka też bajlando. Acz zamiast flata rekomendują cycek. Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted November 4, 2019 Report Share Posted November 4, 2019 Siemka! Mam bara 10 z cylindrem i zespołem spustu od barta i mam do was pytanko. Co myślicie o lufach Lambdy dedykowanych do vsr? Cena około 360 zł, można je znaleźć na jarmixie. Jeśli bym ją kupił to jaką polecacie gumę i dystanser, ja myślałem nad maple leaf autobot 70° (mam ok.535fps) i dystanserem omega też od ml Na razie flata sobie odpuszczam. Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted November 4, 2019 Report Share Posted November 4, 2019 Gumka ML. Lufy Lambdy one są super. Ja sprowadziłem z Japonii. Razem z cłem i kosztami wysyłki za lufę długości 500 mm bez mostka wyszło około 250 zł. Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted November 4, 2019 Report Share Posted November 4, 2019 A jaki dystanser polecasz, powiedzmy do autobota 75°? Ta omega będzie spoko? Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted November 5, 2019 Report Share Posted November 5, 2019 Mam omegę i kręci miodnie. W jednej vsr mam komorę hop up stockową a w drugiej ML. Ta ML + gumka ML jest zdecydowanie szczelniejsza natomiast stockowa jest super pod kątem regulacji. W stockowej mam gumkę zieloną km head. Też jest spoko. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 (edited) Do 600 fps lepiej uzyc ML autobota czy decepticona ? Docelowe kulki ktore uzywam obecnie to 0.48 BLS przy zrobionym flathopie z zielonego falcona (gumka na plasko i dystanser Maple leaf omega). Jest sens w ogole to zmieniac ? Obecnie celnosc ok ale w zasiegu troche mi brakuje takiego dlugiego prostego lotu, czesto musze juz strzelac troche lobem, a mocniejsze dosicniecie hopka juz powoduje ze kulki glupieja, czyli docisk juz za mocny. Dlatego myslalem glownie nad ML 60 st autobot ale chce jeszcze zasiegnac opini :) Edited December 9, 2019 by oofo Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted April 1, 2020 Report Share Posted April 1, 2020 Czołem. Mam VSR na następującym setupie: - wnętrze od bart_a - komora Airsoft pro czerwona - lufa promyk 430mm - gumka nie pamiętam jaka, ale flat na dystanserze omega - spring M160 airsoftpro - składana u magika dextera I tutaj pytanko - na takim setupie replika generuje ~620fps i ~ 3.8J na docelowych kulkach (0.48). Ogólnie jestem zadowolony z zasięgu, celności itd. Problem jest z limitami. :D Potrzebuję zejść do 600fps/3.6J na 0.48 - jakiego springa polecacie wrzucić pod taki wynik? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 1, 2020 Report Share Posted April 1, 2020 11 godzin temu, NoWay napisał: Czołem. Mam VSR na następującym setupie: - wnętrze od bart_a - komora Airsoft pro czerwona - lufa promyk 430mm - gumka nie pamiętam jaka, ale flat na dystanserze omega - spring M160 airsoftpro - składana u magika dextera I tutaj pytanko - na takim setupie replika generuje ~620fps i ~ 3.8J na docelowych kulkach (0.48). Ogólnie jestem zadowolony z zasięgu, celności itd. Problem jest z limitami. :D Potrzebuję zejść do 600fps/3.6J na 0.48 - jakiego springa polecacie wrzucić pod taki wynik? Pisz do Dextera ma sprawdzone springi. Quote Link to post Share on other sites
Hellrider Posted May 27, 2020 Report Share Posted May 27, 2020 Witam! Mój zestaw to: - Prowadnica łożyskowana stal od Action Army - sprężyna m145 od maple leaf - tłok z teflonowymi pierścieniami Action Army - głowica cylindra Maple leaf - gumka różowa 75 st. z pierścieniem uszczelniającym maple leaf - lufa wew masamune od Action Army 6.01 - stockowy zestaw spustowy ze stalowymi searami. - stockowa komora zestaw generuje 570 fps testowany uwaga! na rocketsach 0,2 i wyłączonym hopku Profilaktycznie porobione teflonfixy na głowicy cylindra i gumce hopup. świetny zasięg i skupienie kulki 0,36 lecą daleko i jak po sznurku. Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted May 27, 2020 Report Share Posted May 27, 2020 Witam. Używaliście może łoże Maple Leaf - MLC-S1 do VSR-10? Czy ergonomia tego łoża jest ok? Czy spasowanie z TM VSR jest dokładne? Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 2, 2020 Report Share Posted June 2, 2020 W dniu 27.05.2020 o 08:23, Hellrider napisał: Witam! Mój zestaw to: - Prowadnica łożyskowana stal od Action Army - sprężyna m145 od maple leaf - tłok z teflonowymi pierścieniami Action Army - głowica cylindra Maple leaf - gumka różowa 75 st. z pierścieniem uszczelniającym maple leaf - lufa wew masamune od Action Army 6.01 - stockowy zestaw spustowy ze stalowymi searami. - stockowa komora zestaw generuje 570 fps testowany uwaga! na rocketsach 0,2 i wyłączonym hopku Profilaktycznie porobione teflonfixy na głowicy cylindra i gumce hopup. świetny zasięg i skupienie kulki 0,36 lecą daleko i jak po sznurku. No ok. I co w związku? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 W dniu 27.05.2020 o 09:38, TepesRaf napisał: Witam. Używaliście może łoże Maple Leaf - MLC-S1 do VSR-10? Czy ergonomia tego łoża jest ok? Czy spasowanie z TM VSR jest dokładne? Pozdrawiam serdecznie. Tak, mam. Lekko dziwna krzywizna chwytu pistoletowego, poza tym siada idealnie, trzeba uważać tylko przy wyborze zestawu spustowego, bo inaczej będzie trzeba przerabiać łoże. Quote Link to post Share on other sites
TepesRaf Posted June 3, 2020 Report Share Posted June 3, 2020 13 godzin temu, thewojtz napisał: Tak, mam. Lekko dziwna krzywizna chwytu pistoletowego, poza tym siada idealnie, trzeba uważać tylko przy wyborze zestawu spustowego, bo inaczej będzie trzeba przerabiać łoże. Mam zespół spustu airsoftpro. Ciekawe czy będzie pasował do kolby bez jej dodatkowej modyfikacji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts