Ben Gurion Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 FPSowy wyścig zbrojeń :D AUG A2 od JG wydaje się jednak rozsądniejszą wersją...tylko bebechy wymienić trzeba:P Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 aha... bo to nie jest replika AUG A3, tylko AUG A2 z szynami... Quote Link to post Share on other sites
Augustus Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to chyba nie jest AUG A3. A raczej kopia auga TM po konwersji jet custom http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AUGRAS_srch_aug czym się różni od prawdziwej A3 widać od razu. Tak więc wciąż niema na rynku AUG'a A3 :( A co do prędkości wylotowej, chyba trzeba zacząć propagować downgrade'y w swoich środowiskach. Wystarczy wymiana sprężyny na słabszą. A to że powinien wytrzymywać sprężynę znacznie mocniejszą da nam zwiększoną żywotność (być może i rof). E: Czemu nie zauważyłem posta Szredera? Nie wiem. Edited June 18, 2008 by Augustus Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) O jeju jeju... Tak samo było jak wyszło HK416 z JG. Tez było: "Ło ludzie, to ma tyla fpsów! To bedzie masakra, rzeź, apokalipsa, płaczące niewiasty i płonące wioski!" Wiadome jest, że teraz WSZYSTKIE chińczyki nie zejdą z mocą poniżej 400 fpsów. JG więc to tez się nie opłaca. Sorki za OT Edited June 18, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Tak ogólnie rozważałem nad tym jak wszystkie chińczyki powoli zbliżają sie mocą do broni palnej :P Ale to nie temat na takie rozważania. Sorry za Off topic. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...6f7c7f9b62b0d63 Więc jednak nie zdołali zrobić chwytu z lunetą ;/ . Ale to można też china made nabyć. http://zbrojownia.com.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 chwyt z lunetą to koszt około 45 dolców u Gunnera, oczywiście made in china za komplet więc zapłacimy koło 140 dolarów, plus cło i paczka to się opłaca... Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Ludzie, ale czy naprawdę warto dla tego chwytu z 1,5x ? Moim zdaniem to nawet lepiej, że chwyt jak od wersji "C" ! Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 (edited) jak to mówią, jeden woli Kryśkę, drugi Maryśkę... Mi osobiście nie podoba się wersja z szyną, wygląda jakoś nieproporcjonalnie, dla mnie oczywiście, ale o gustach się nie decyduje. Jedni lubią AK a inni M (albo HK416 ;-) ), nie dogodzisz wszystkim, to zadanie dla agencji towarzyskich. miło by było mieć alternatywę w postaci wersji K z lunetą ot tak, dla kaprysu. teraz mnie Chińczycy zagięli, poważnie się zastanawiam czy sobie go nie sprowadzić, gdyby ktoś miał zamiar to niech da znać, może się podłącze (taki mały OT) Edited June 24, 2008 by Talib Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 To g36 ma też kolbę od wersji C, niby różnica mała, ale zawsze... Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Tak właśnie myślałem :cry: , ale aż tak dobrze na rodzinie G36 sie nie znam ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Tak się spytam, bo zapomniałem. Jaka jest różnica długości kolby G36C od G36 lub G36K? Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 2,5 cm. Po fps można sądzić, że jest to jedna z nowszych "generacji", ciekawe co ma w środku i czy będzie, podobnie jak g3, wersja z risami? Ewentualnie czy będą inne bajery? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Ludzie, ale czy naprawdę warto dla tego chwytu z 1,5x ? Moim zdaniem to nawet lepiej, że chwyt jak od wersji "C" ! No to ma wyglądać jak G36K :) . A tak to... taki jakiś custom ;-) . Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 GB podobno ten sam tylko dłuższa lufa i dlatego wzrost fps. Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 Myślę że dłuższa lufa nie da więcej fps-ów, musieli coś jednak zmienić. Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 więc może jednak wsadzili tam większy cylinder... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 może trochę pokombinowali przy starym GB od g36c, bo gdyby byłby to nowy gb z serii III tak jak jest w augu 'a3' to miałoby ponad 430fps. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 O nowej Giecie mógłbym powiedzieć, że jest repliką G36KV(takie co zamówiła Łotwa), jednak różni się kolbą i nawet tą szyną :| . Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Zadałem to samo pytanie dwóm sklepom: Witam, czy macie może informacje, kiedy pojawi się u Was G36k od JG? od Zbrojowni dostałem taką odpowiedź: Witam, Pojawi się prawdopodobnie w przyszłym miesiącu. od Gunfire: Witam, Jeszcze sami niewiemy. :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Na WGC już jest: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AEG-0738_srch_1 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Krakmni odpisali mi, że koniec lipca i powinni mieć tą nową gietę. Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Szynki do G3. Quote Link to post Share on other sites
Peacemaker Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Witam :) Czy wie ktoś coś może na temat żywotności i jakości 3 generacji replik JG ? Ponieważ kupiłem jedną z nich M16A4 i zastanawia mnie ile wytrzyma :P . Zapytałem się także na innym forum ale zagranicznym i nikt nic złego nie powiedział ,ale być może Chińczyki wysyłają do nas gorsze repliki ,więc jak ktoś ma i korzysta od jakiegoś czasu to bardzo proszę o odpowiedź . Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...df14859ae80a6c1 M4A1 z metal body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts