Lochu Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 (edited) W każdej 028 jest gumka do dupy. Koszt 30 zł, a poprawa strzału bardzo duża - warto. Nie zgodzę się z tym, u mnie mam stock gumkę od 3 lat i wszystko pięknie lata, jedynie zimą jest problem. Edited October 21, 2011 by Lochu Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Nie zgodzę się z tym, u mnie mam stock gumkę od 3 lat i wszystko pięknie lata, jedynie zimą jest problem. Czyli jest do dupy. Gumka ma kręcić w miarę dobrze niezależnie od temperatury. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Czyli każda gumka jest do dupy z wyjątkiem tych przystosowanych do niskich temperatur? ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Czyli każda gumka jest do dupy z wyjątkiem tych przystosowanych do niskich temperatur? ;) Czyli 90% chińskich gumek jest do dupy, a reszta działa dobrze w niskich temperaturach. ";)" Quote Link to post Share on other sites
Kisciu Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Witam wszystkich bardzo serdecnie. Planuje zaczac swoja przygode z Asg i dlatego tez nosze sie z zamiarem zakupu cm028 jako pierwszej repliki. Dlaczego? Poniewaz z wielu opini wywnioskowalem, ze jest to cos czym da sie juz popykac. Dlaczego nie coś lepszego? Ponieważ (pesymistycznie myśląc) nie wiem jeszcze czy zabawa mi podejdzie czy też nie, a wydatek rzędu 300zł nie jest czymś po czym bym w razie czego zapłakał. Teraz do rzeczy. Gdy jednak mi się spodoba (a pewnie tak będzie) to z czasem chciałbym uzbroić się w coś konkretniejszego. Stąd moje pytanie: czy gdybym zechciał w 28 wymienić lufę na precyzyjną dobrej klasy i wprowadził kilka innych usprawnień, to czy w momencie zakupienia czegoś lepszego np. seria 4x lub jakiś replik 1 klasy, zamontowane w 28 części będą kompatybilne z inną repliką? przynajmniej z cymą? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich maniaków asg. Przepraszam za dubla, ale chciałbym dodać, że z akumulatorami to stoję bardzo dobrze z racji tego, że jestem maniakiem RC, a więc kilkadziesiąt lipoli czy wiadro nimhów + ze 4 ładowarki mam na stanie :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Jeśli kupisz preckę/gumę i ogółem części wewnętrzne od GB V3, to do każdego V3 podejdą. Inna sprawa, że warto byłoby dołożyć choćby do RK-01. Jest to replika o lepszych osiągach i stalowym wykonaniu bez plastiku. Mój kolega zraził się do ersoftu tym, że na pierwszym strzelaniu biegał z plastikową cymką. :) Quote Link to post Share on other sites
Kisciu Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Dzięki za szybką odpowiedź. Jak doloze to juz konkretniej, a wtedy oddam 28 jakiemuś kumplowi żeby mieć kompana do gry :) Najbardziej podoba mi sie 041b ale pewnie juz precki z ak nie przeszczepie. Albo zaczne juz od tej mp5 albo kupie następne ak bo nie wiem czy mp5 poradzi w lesie na dystansie z 40-50m. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Poradzi sobie, lufa nie ma znaczenia, a moc jest odpowiednia. Quote Link to post Share on other sites
Yaramo Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Jaki kolimator polecacie do cymki? Najlepiej zamkniety do 150 zl. Mam wersje tactical Jaki kolimator polecacie do cymki? Najlepiej zamkniety do 150 zl. Mam wersje tactical Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Rosjanie z Alfy mają na stanie EOTechy oraz Aimpointy Comp4, choć używają ich na AK 74. Rozmaici kontraktorzy montują co im wpadnie w ręce, często są to EOTechy. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Witam.Czy ktoś może używa takiego bębna ? Interesuje mnie czy warto to coś kupić . Quote Link to post Share on other sites
bradley3542 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Witam.Czy ktoś może używa takiego bębna ? Interesuje mnie czy warto to coś kupić . Jeżeli chcesz być Sniper nr1 to nie opłaca ci się :) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 To mi pomogłeś kolego .Miałeś z nim do czynienia ? warto kupić czy to kolejny badziew co zaraz sie zepsuje? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Ja bym nie brał, macałem go rok temu, bo z Chin komuś ściągałem (swoją drogą, tam wyszło wraz z przesłką do Polski, cłem i VATem jakieś 70 zł), tani plastik, jak w cm.028, bałbym się, że go na pierwszym strzelaniu połamię... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Dzięki Lesio. Quote Link to post Share on other sites
aris2423 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4311 , opłaca mi się kupować tą batkę do tej repliki, co możecie do niej polecić innego ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Nie opłaca się. Opłaca się za to czytać forum. Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Taka dysza by mogła być do CM.028 http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/dysze/krotka-aluminiowa-doszczelniona-dysza-do-ak-acm.html ewentualnie jakaś inna z taiwana? Chciałem sobie trochę poprawić powtarzalność strzałów (niewielkim kosztem) kupując dystanser H i dyszę (stockowa luźno chodzi nie ma uszczelek i mam wrażenie że trochę tam ciśnienia umyka) Trochę przytania ta dysza i firma nieznana ale innych do AK nie mają a z innego sklepu nie widzi mi się zamawiać (przesyłka 30% wartości zamawianej części :zastanawia: ) Wiecie może coś na temat tej dyszy bo na forum nie znalazłem raczej niczego konkretnego? Quote Link to post Share on other sites
przemek298 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Witam, ja mam pytanie odnośnie korpusu do cm.028 c(kolba od m4). Chcę go wymienić na metalowy, ale nie mogę znaleźć identycznego jak mam, więc się zastanawiam czy ten po przeróbkach podejdzie http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/czesci-metalowe/metalowe-body-do-ak-47-cm.html . Pzdr....przemek298 Edited May 8, 2012 by przemek298 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 To jest korpus do kolby stałej. No i jest niedostępny. Quote Link to post Share on other sites
OM3N_91 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Witam. Pytanko mam następujące: Czy ktoś się orientuje czy muszka od AK z VFC podejdzie do cm028 ? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Nie podejdzie, inne średnice otworu (VFC ma większy). Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Jaka jest stockowa średnica luf w 028? bo wygrzebałem gdzieś 6.04, założyłem i różnicy nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Jaka jest stockowa średnica luf w 028? bo wygrzebałem gdzieś 6.04, założyłem i różnicy nie widzę. 6.08 A co to za lufa? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Systema, ale różnica jest, po prostu kulki miałem nie te. Tylko muszę jakoś te dodatkowe 35mm schować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts