Christopher89 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5069 Jak ktoś zauważył wcześniej te same zębatki co na taiwanie i mają wytrzymać wg sklepu nawet m150. Nie wiem czy m140 jest warte ryzyka skoro na M130 można wyciagnać 480fps i 70m skutecznego. Ktoś już kupił może zestaw modify? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Weź pod uwagę szkielet gearboxa i silnik. Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 @Christopher89 - m130 ale Deep Fire , czyli tak jakby m140 :) Szkielet miałbym stockowy, mam nadzieję, że by się nie posypał... Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Horblower uzyskał tyle na M130 Guardera z tego co pisał na poprzedniej stronie więc myśle, że M130 DF Drakeusa nie była taka jak "zazwyczaj" tylko porównywalna do tej Guardera. Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Może nie otrzymam tylu fps choćby z racji wymiany precki, gumka jest guardera (wcześniej pisano , że na systemie mniej fps, mam nadzieję,że nie to samo jest przy guarderze). Ale 460fps i 70m skutecznego byłoby dla mnie cudowną rewelacją ;p Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Nie wiem czy czytałeś cały temat ale Drakeus do tego zestawu Guardera ma dysze DF bo ta z zestawu ponoć nie ma uszczelki dzieki temu ma 480fps bardzo stabilne (bodajże +/- 1fps). Gdzieś na forum bylo napisane, że Guarder daje nominalna ilość fps przy średnio szczelnym układzie - nie wiem ile w tym prawdy. Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Nie wiem czy wymieniać dyszę powołując się na posta michalll, który stwierdził, że wymiana nie zawsze wychodzi na dobre :). Narazie walne m130 guardera i zestaw cylindra, potem zobaczę co dalej :) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Ok, wróciłem z zaświatów po drodze odwiedzając strzelnicę i chrono. Wynik mnie przeraził - nie tego chciałem... FPSy są rzędu 519-520-521. Odchył jak widać jedno fpsowy w obie strony, na kulka 0,20 Guarder. Próbowałem też kulki G&G i ten sam wynik otrzymałem.. Jest to troszkę dziwna sytuacja bo testowałem ten sam układ 3 tyg temu na innych chrono i wynik był 480fps. Możliwe po prostu że pomyliłem kulki (0,23). Zasięg - z 35 metrów trafiam w słupek o średnicy 6cm (!), 7 na 10 strzałów trafia, z 60m trafiam bez żadnego problemu w kartkę A4, 8 na 10 strzałów trafia, z 80m nie ma żadnego problemu z trafieniem sylwetki ludzkiej, na 90m trzeba brać poprawki na sylwetkę ludzką, czasem trzeba się po prostu wstrzelić. Na strzelance 2 tyg temu z +- 60m kolega dostał 4 strzały w szyję, polała się krew i do dzisiaj ma ślady. Nie podoba mi się to, mimo iż zasięg i moc są na prawdę wysokie. Co do gumki - jest wszystko z nią ok, wystarczyło przesmarować. Co do dyszy Deep Fire - jest idealna i o wiele szczelniejsza od Guarderowskiej. Polecam. Radzę każdemu się poważnie zastanowić nad tym, co wkłada do swojej repliki i jakie będzie jej przeznaczenie, bo mnie już mój karabin przeraża - jest diabelnie mocny a w airsofcie nietrudno o wypadek...Dlatego robię downgrade do M120. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Darkeus podsumowując, wsadziłeś następujące części: Lufa DF .02 590mm Gumka Madbull Prowadnica łożyskowana PJ Sprężyna DF m130 Zestaw cylindra Guardera dysza DF mosiężna uszczelniona Mosfet Coś pominąłem? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 nic :) Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Moc i zasięg jest imponujący, ale mam takie małe pytanko? Nie obawiasz się że zębatki mogą nie wytrzymać i opuścić GB przez lufę? Montował ktoś do tej giwery tłok DF'a z tytanowymi zębami? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Strzelam tylko na pojedynczym, na strzelankę zużywam około 400 pocisków więc nie jest to dużo. Tłok jest stockowy od Guardera i też trzyma dobrze. Z tego co widzę to obawiać się wystrzelenia zębatek przez lufę nie mam na razie co ;) Pozdrawiam PS. Może to się wydawać dziwne, ale mam zamiar sprzedać moją M14. Info w komisie. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Nie obawiasz się że zębatki mogą nie wytrzymać i opuścić GB przez lufę? Ja tam prułem na full auto większość czasu właśnie na M130 i nic się nie stało . Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Drakeus , downgrade robisz na m120 ale też DF? mógłbyś zmienić dalej na m130 ale producenta bez tego wzrostu fps, nie? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 @Przemek10 Gdzieś czytałem że m130 DF'a to tak na prawdę m140. Ale nie mam pewności czy dobrze zapamiętałem. Z tego co pamiętam to ty miałeś jakiejś innej firmy to swoje m130, ale nie wiem czy to istotne. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Drakeus - te wyniki w celnym strzelaniu to na jakich kulkach odnotowujesz? Ja ma tłok DF z tytanowymi ząbami - przemieliłem na razie na nim jakieś 800-1000 kulek wiec nic nie mogę powiedzieć. Zębatki mam stokowe. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Mi chodzi o kompatybilność raczej bo gdzieś ktoś pisał że musiał pierwszego zęba w jakimś tłoku przerabiać. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Wszystkie tłoki standardowe pasują do 14'tki - do GB V7. Po prostu czytałeś o tłoku Guarder'a - tam trzeba pierwszy ząb (ten stalowy) wypolerować lub przełożyć ze starego tłoka, bo jeśli owej czynności się nie wykona to... no cóż, bieda - odsyłam do forum, do zdjęć co się stać może ;-). A tłok DF'a to bóstwo, 60 tysięcy cykli na m120 i jest jak nówka, teraz jedzie na SP130 i dalej nie widzę by miał odejść do nieba dla tłoków. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Wiem że cudo bo mam go w m4:) No to był chyba tłok Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Sprawdzał ktoś jak się sprawuje dystanser H w tej replice? I jeszcze jedno pytanie, czy lufy promyka mają te dodatkowe nacięcia? Czy tylko ta 500mm takie posiada? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Strzelam kulkami 0,28g Madbulla. Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Można linka do tej konkretnej dyszy z deep fire? Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Zapewne chodzi o tą: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1374 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4313 Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 To jest to samo. Na marginesie to z dyszami są różne dziwne akcję, bo nie koniecznie musi pasować dedykowana. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Albo mam coś z oczami albo któryś z sklepów wkleił złe zdjęcie. Czekamy na odpowiedź Drakeusa którą kupił. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts